Arvostelu

Tunnelma olisi voitu tehdä vieläkin ahdistavammaksi, vaikkapa Fincherin tyylisesti.

Nykyisin on parempi ettei odota mitään, vaikka leffan nimilista sisältää Robert De Niron. Herran uraan mahtuu suorituksia jotka ovat suveereeneja suorituksia, ja toisaalta floppeja joihin ei uskoisi noilla meriiteillä vajoavan. The Fan sijoittuu De Niron uran roolisuorituksissa keskivaiheille. Jotain Cape Fear -tunnelmaa oli tavoiteltu, mutta siihen ei ylletä. Taksikuskista on turha puhua tämän leffan yhteydessä. Tietty Tony Scottilla ohjaajana on oma osansa lopputulokessa, mutta puolivillaisuus pätee myös De Niron kohdalla. Mutta kuten sanottua, kun ei odota mitään leffa puoltaa paikkaansa.

Wesley Snipes leffan baseball-sankarina, on mitä hän on yleensäkin. Machoilu kuuluu asiaan, tosin The Fanissa ukko malttaa mielensä, eikä käytä besismailaansakaan kuin pallon lyömiseen. Snipes pysyy kuosissa ja jotain tarinan mukana kehittymistäkin on havaittavissa.

Tarina sinänsä on sijoitettu umpijenkkiläiseen urheilumuotoon, mutta kai sen voi yleistää muihinkin valtalajeihin. Ei tarvitse olla baseballguru, että ymmärtää juonen.

Homman ydin on De Niron esittämässä fanaattisessa baseballkatsojassa, joka on valmis tekemään mitä tahansa jotta omat toiveet toteutuisivat. Unelmien joukossa on oman lapsen urheilumenestys. Fanin ratas sylttää lopullisesti kun töistä tulee lapikasta ja vaimokin on kengittänyt ukon taipaleelle. Kaiken kukkuraksi lempparipelaaja ei osu palloon.

The Fan menettelee siinä ohessa. Tunnelma olisi voitu tehdä vieläkin ahdistavammaksi, vaikkapa Fincherin tyylisesti. Taisi vain luovuuden realiteetit tulla vastaan kolmikolla Scott-Snipes-De Niro.

Pisteet: rating 70,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 24.07.2001
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,95
Jäniksen vuosi
Vertigo - Punainen kyynel
Vertigo - Punainen kyynel arvosana 4,28
Vertigo - Punainen kyynel
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs

Elokuvan tiedot

The Fan - pelko iskee
The Fan - pelko iskee arvosana 3,01

The Fan - pelko iskee (1996)

Alkuperäinen nimi: The Fan

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
111 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Fan - vaara uhkaa
Ohjaajat:
Tony Scott
Käsikirjoittajat:
Peter Abrahams, Phoef Sutton
Pääosanäyttelijät:
Benicio Del Toro, Ellen Barkin, John Leguizamo, Robert De Niro, Wesley Snipes
Maat:
USA
Kielet:
englanti