Arvostelu

Juonellisesti Extreme Crisis on todella ontto tekele, mutta siihen ovat toimintafanit luultavasti jo tottuneet.

Extreme Crisis on stunttikoordinaattori ja toimintakoreografi Li Xian Luon ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ohjaustyö. Elokuva on puhdas toimintapätkä, eikä se yritäkään olla mitään muuta. Tekele muistuttaa hyvinkin paljon Hollywood-tyyppisiä toimintaelokuvia. Juoni kertoo kiinniotetusta japanilaisen mafian johtajasta, jonka hänen seuraajansa haluavat vapauttaa.

Japanilaisen erikoisjoukon komentaja Yoshinaga menetti pidätystä tehdessään koko tiiminsä ja hänestä on sen takia tullut katkera kaikenlaista terrorismia kohtaan. Kun terroristijärjestön jäsenet, tarinan roisto Lone (legendaarisen Toshiro Mifunen poika Shiro), etunenässä marssivat suoraan poliisiasemalle tappaen muutaman poliisin ja esittäen vaatimuksensa, ei Yoshinaga aio antaa periksi. Kun mukaan tarttuu vielä välikohtauksessa setänsä menettänyt poliisi (Cheung), ovat viihdyttävän toimintaelokuvan ainekset kasassa. Tarinan aikana terroristit saavat vielä haltuunsa suuret määrät sariinikaasua, sekä valtavan hongkongilaisen TV-aseman. Ilmeisesti Li Xian Luokin on katsonut Die Hardin useampaan kertaan, sillä totta kai Yoshinaga ja tämä toinen poliisi ovat loukussa olevien ainoa toivo rakennuksen sisällä.

Näyttelijänsuoritukset eivät ole kummoisia, mutta eiväthän ne yleensä olekaan tällaisissa elokuvissa. Shiro Mifunen ylinäytteleminen jopa pääsee ärsyttämään todella pahasti leffan jälkimmäisellä puoliskolla, sillä miehen puheet rinnastavat hänet jumalaan, ja silti hän lässyttää englantia aivan naurettavasti siinä vaiheessa, kun on aika tehdä kansainvälinen huomionosoitus. Terroristien vaatimuksetkaan eivät ole oikein järkeviä, ja välillä katsojakaan ei tiedä, mitä kukin oikein ajaa takaa. Jos näyttelijäkaartista on pakko keksiä jotain positiivista, niin sanottakoon että Yoshinagan takatukka on cool.

Kuitenkin elokuvan virheet unohtuvat toimintakohtauksia katsoessa. Näissä sitten huomaakin, että Li Xian Luo on todellakin stunttikoordinaattori eikä mikään vakavasti otettava ohjaajanero. Mies on rytmittänyt ampumiset ja räjäyttelyt hienosti, ja ammuskelukohtaukset hakkaavat nämä Michael Bay –tyyliset CGI-pelleilyt milloin tahansa. Ruumiita elokuvassa tulee pienimuotoisen sodan verran ja toimintakohtausten välillä on vain todella pieniä taukoja. Ainakin allekirjoittanutta toimintakohtaukset viihdyttivät muutaman Hollywood-leffan verran.

Juonellisesti Extreme Crisis on todella ontto tekele, mutta siihen ovat toimintafanit luultavasti jo tottuneet. Toimintakohtaukset ovat hienoja ja selkeästi ohjattuja, eivätkä mitään musiikkivideoleikkauksia. Näyttelijät ovat mitä ovat, mutta kuitenkin loppujen lopuksi elokuva jää plussalle pelkkien ammuskelukohtausten ansiosta. Toimintafaneille suosittelen elokuvaa vaikka sitä onkin aika vaikea saada käsiinsä, sillä ainoa DVD-julkaisu taitaa olla hongkongilainen R0 versio, jota ei ihan joka paikassa myydä. Lopuksi voisin vielä mainita, että lopputekstien aikana soiva kantopopkappale on aivan kertakaikkisen upea.

nimimerkki: Nosoki

Pisteet: rating 60,000

Nosoki
Tähtääjä, 75 arvostelua
Arvosteltu: 27.12.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kovaotteiset miehet
Kovaotteiset miehet arvosana 3,98
Kovaotteiset miehet
Tuokaa Alfredo Garcian pää
Tuokaa Alfredo Garcian pää arvosana 3,82
Tuokaa Alfredo Garcian pää
True Romance
True Romance arvosana 4,16
True Romance
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä

Elokuvan tiedot

Extreme Crisis
Extreme Crisis arvosana 2,25

Extreme Crisis (1998)

Alkuperäinen nimi: B计划

Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
95 min
Tunnetaan myös nimillä:
B gai waak
Ohjaajat:
Li Xian Luo
Pääosanäyttelijät:
Julian Cheung, Kei Nakata, Qi Shu, Shiro Mifune, Theresa Lee
Maat:
Hongkong
Kielet:
kantoninkiina