Pistejakauma

4%

0%

0%

4%

0%

7%

7%

29%

25%

25%

Pisteytykset

rating 60,000

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Europa kertoo yhdysvaltalaismiehestä, joka saapuu sukulaisensa luokse toisen maailmansodan jälkeiseen Saksaan. USA:n miehittämä Saksa rypee pahoissa ongelmissa ja saa yhteiskunnan tasolla maksaa aiemmista teoistaan kovaa hintaa, mikä näkyy ihmisten jokapäiväisessä elämässä oleellisesti.

Mies saa töitä junan konduktöörinä, mutta saa huomata jo pelkän työn hankinnan käyvän kalliiksi kaikkine maksuineen. Toteamus "köyhillä ei ole varaa tehdä töitä" saakin jollakin sairaalla tavalla naurahtamaan elokuvan aikana. Töiden ohella hän tutustuu junafirman perijättäreen ja romanssi johtaa lopulta avioon. Loppua kohden salaisuuksia paljastuu, eikä mikään olekaan aivan niin kuin voisi olettaa.

Europa on hyvin haastava elokuva katsoa. Keskittymisen tulisi olla täysillä olennaisessa, vaikka siltikin jotain tuntuu menevän ohitse. Se sisältää pientä kannanottoa silloin tällöin, mutta välttää kuitenkin propagandan piirteet. Kuvaus on tummaa, väreillä leikitellään ja kaikki on ankeaa. Taattua Von Triereä siis.

Itselle Europa ei kovinkaan hyvin uponnut, vaikka koetin keskittyä sen antiin. Kertojan rooli jäi hieman kysymysmerkiksi, eivätkä näyttelijät mielestäni loistaneet erityisesti. Loppukohtaus, joka kuulunee elokuvahistorian ahdistavimpiin tuo sen sijaan ison plussan elokuvalle. .

lällälää79
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Europa
Europa arvosana 4,13
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1991
Pituus:
112 min
Ohjaajat:
Lars von Trier
Pääosanäyttelijät:
Barbara Sukowa, Ernst-Hugo Järegård, Jean-Marc Barr, Jørgen Reenberg, Max von Sydow, Udo Kier
Maat:
Tanska, Saksa, Sveitsi, Ranska, Ruotsi
Kielet:
englanti, saksa