Arvostelu

Leffan kantavat voimat ovat Julia Robertsin hurja ja vimmainen roolisuoritus, sekä Steven Soderberghin taitava ohjaus.

Jaah. Mitäs telkusta tulee? Erin Brockovich, pääosissa Julia Roberts... jaa, taas jotain romanttinenkomediakakkaa. Mutta hetkinen. Ohjaus Steven Soderbergh? Kaveri joka ohjasi loistavat jännäridraamat Traffic ja Limey? Ja ok veijarikomedian Ocean's Elevenin? Pikainen silmäys arvosteluun ja selvisi ettei kyseessä olekaan romanttinen komedia, vaan tositapahtumiin pohjaava draamakomedia.

Erin Brockovich on kouluttamaton kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti jolla on tilillä 16 taalaa ja velkaa 17.000 dollaria. Erin hakeutuu duuniin erään vanhan asianajajatutun firmaan. Järjestäessään eräitä papereita hän huomaa jotain outoa. Pienet tutkimukset, ihan vain uteliaisuuden takia, ja huomataan että eräs suurvesiyhtiö on myrkyttänyt tietoisesti pikkukaupungin asukkaita. Huono vesi aiheuttaa syöpää ja muita epämukavia tauteja. Kiivasluontoisella Erinillä ei ole itsellä pelissä mitään henkilökohtaista, mutta hän aloittaa väsymättömän kamppailun suuryhtiötä vastaan.

Leffan kantavat voimat ovat Julia Robertsin hurja ja vimmainen roolisuoritus, sekä Steven Soderberghin taitava ohjaus. Myös Albert Finneyn roolityö kannattaa mainita.

Aihe on mielenkiintoinen ja suhteellisen järkky. Kyllä tämän kyllästymättä tapittaa, se on varma. Jos ei muuten sytytä, niin kyllä Julia Roberts pitää miespuolisen katsojan mielenkiintoa yllä ;). Suosittelen pläjäystä, ihan hyvä draama on kyseessä.

Pisteet: rating 70,000

Raato-A
Tykittäjä, 484 arvostelua
Arvosteltu: 01.12.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Iivana Julma
Iivana Julma arvosana 3,98
Iivana Julma
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,93
Jäniksen vuosi
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,14
Tiikerikissa
Ikiru - tuomittu
Ikiru - tuomittu arvosana 4,34
Ikiru - tuomittu

Elokuvan tiedot

Erin Brockovich
Erin Brockovich arvosana 3,55
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
126 min
Ohjaajat:
Steven Soderbergh
Käsikirjoittajat:
Susannah Grant
Pääosanäyttelijät:
Aaron Eckhart, Albert Finney, Julia Roberts
Maat:
USA
Kielet:
englanti