Arvostelu

Jotain omaperäistä Soderberghin töissä on. Mitä se on, siitä ei ole hajuakaan, mutta pirun hyvin niiden parisssa viihtyy.

Tositarina kansalaisoikeuksien puolustamisesta suurta yhtiötä vastaan. Kuulostaa tutulta. Onneksi Erin Brockovichin toteutustavan ja -tyylin rima on nostettu korkealle. Push-upit on käytössä soderberghiläiseen tyyliin, ja mausteita on mukavasti joukossa. Eikä niistä vähäisimpänä Julian nappisuoritus. Hänhän nappasi osasta Oscarin joten lienee viisastelua pähkäillä suoritusta sen kummemmin.

Sen sijaan Albert Finney on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Kokeeneen näyttelijän karisma puree vähemmilläkin elkeillä ja sopii rooliinsa Julian vastapainoksi loistavasti.

Tarina yllätti. Draama/komedia -luokitusta lähempänä on pelkkä komedia, vaikka tosielämän varjopuolia leffassa käsitelläänkin. Ennakkoasenne Anttilan alennushyllyä kolutessa ko. leffaa kohtaan oli lähinnä, että kyseessä on tippalinssissä-teos, mutta onneksi näin ei ole. Jotain omaperäistä Soderberghin töissä on. Mitä se on, siitä ei ole hajuakaan, mutta pirun hyvin niiden parisssa viihtyy. Erin Brockovichin rinnastus Mielettömään juttuun ei ole kaukaa haettu.

Jos Erin Brockovich on saatavana kirjana, olisipa mielenkiintoista lukea tarina. Päätyypit joita leffassa käsitellään, ovat varmaankin kohdanneet taiteilijoiden vapauden. Hahmothan olivat kuin sarjiksien karikatyyrejä. Juliankin hahmo pudottelee f-sanoja sen minkä lapsenhoidolta ennättää, ja jyrkkä harrikkakaveri lässyttää kersoille karvakuontalonsa seasta. Rempseetä menoa jossa stereotypiat saa kyytiä. Odotellaan lisää Soderberghejä.

Plussana paketille on DVD:n hyvät lisäsälät. Poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein ja muuta mukavaa on ympätty oikeaoppisesti mukaan. Sohvan pohjalla vierähtää mukavasti nelisen tuntia Erin Brockovichiä opiskellen.

Pisteet: rating 90,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 28.06.2001
Katsottu: DVD

Muita lähipäivinä telkusta tulevia leffoja

Pelimiehen painajainen
Pelimiehen painajainen arvosana 2,70
Pelimiehen painajainen
Return to Zero
Return to Zero arvosana 2,25
Return to Zero
Breaking the Bank
Breaking the Bank arvosana 1,50
Breaking the Bank
Zookeeper
Zookeeper arvosana 2,15
Zookeeper

Elokuvan tiedot

Erin Brockovich
Erin Brockovich arvosana 3,55
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
126 min
Ohjaajat:
Steven Soderbergh
Käsikirjoittajat:
Susannah Grant
Pääosanäyttelijät:
Aaron Eckhart, Albert Finney, Julia Roberts
Maat:
USA
Kielet:
englanti