Arvostelu

Leffa toimitti mitä lupasikin, herkullista mättöä ilman sen kummempaa sisältöä.

Vanhempia kung fu-leffoja en ole ikänäni katsonut, joten päätin vihdoin ja viimein perehtyä tähän kovasti kunnioitettuun genreen. Mikäs sen parempi tapa aloittaa kun katsastaa legendaarinen Enter The Dragon, ainakin kyseinen raina tuntuu tulevan aina esille Bruce Lee/martial arts-leffojen yhteydessä.

Lee (Bruce Lee) pelätyn kung fun taitaa, joten hänet on ansaitusti kutsuttu taistelu-kilpailuun. Kilpailun järjestäjällä, Hanilla (Kien Shih), kuitenkin tuntuu olevan yhteyksiä huumausaineisiin, joten Lee saa tehtäväkseen nuuskia ympäriinsä ollessaan vieraana tällä saarella, millä Han majailee. Lee ei suinkaan ole yksin, hänen rinnallaan taistelee korviaan myöten veloissa riutuva Roper (John Saxon) sekä funky afro-veli Williams (Jim Kelly). Juoni on löyhä, mutta pääasiahan on että päästään pieksemään massoittain sakkia maihin.

Leffan ohjaus sekä kuvaus on heikonlaista, kuten myös näyttelytyöskentelykin. Mutta tosiaan, yks' hailee, koska taistelut ovat rautaa. Lee suoltaa hienoja sarjoja huimalla nopeudella, usein peitoten kourallisen pahiksia per otos. Äänitehosteet ovat kohdallaan ja tuovat kahakoihin paljon lisäpotkua: lyönnit ja potkut napsahtavat ikävästi kätyreiden kipupisteisiin, ja usein vielä Lee kiljuu coolisti iskujen välissä. Taistelut ovat näyttäviä, muttei kuitenkaan hollywoodmaisesti ylikikkailevia. Itseasiassa ne ovat hyvinkin realistisia: raadollisia ja juroja. Äijämeininkiä.

Leffa toimitti mitä lupasikin, herkullista mättöä ilman sen kummempaa sisältöä. Miinuksena voisi sanoa tarinan käynnistyneen turhan hitaasti, sillä kunnon selkäsaunoja nähdään tasaisin väliajoin vasta viimeisellä kolmanneksella. Silti, eihän tästä juuri pahaa sanottavaa keksi, sen verta lennokkaasti sohvalla se 1,5-tuntinen kului. Jos vähän ronskimpaa viihdettä haikailee, voi Enter The Dragon olla hyvinkin paikallaan.

nimimerkki: whait

Pisteet: rating 80,000

whait
Käyttäjä, 5 arvostelua
Arvosteltu: 23.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,76
Lyhyt elokuva tappamisesta
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 3,99
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Noita
Noita arvosana 3,94
Noita

Elokuvan tiedot

Lohikäärmeen kidassa
Lohikäärmeen kidassa arvosana 4,00

Lohikäärmeen kidassa (1973)

Alkuperäinen nimi: Enter the Dragon

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1973
Pituus:
98 min
K18
Ohjaajat:
Robert Clouse
Käsikirjoittajat:
Michael Allin
Pääosanäyttelijät:
Bolo Yeung, Bruce Lee, Jim Kelly, John Saxon, Kien Shih
Maat:
Hongkong, USA
Kielet:
englanti