Pistejakauma

1%

0%

0%

1%

1%

4%

8%

24%

21%

39%

Pisteytykset

rating 100,000

Allu
Käyttäjä

rating 100,000

Ehkäpä koskettavin koskaan näkemäni elokuva.

ArcticMonkey
Käyttäjä

rating 100,000

Maineensa veroinen, syvästi koskettava mestariteos, joka onnistuu täydellisesti joka osa-alueella. Anthony Hopkins tuottaa hyvin positiivisen yllätyksen hyvätahtoisena ja pohdiskelevana nuorena kirurgi Frederick Trevesina, puhumattakaan John Hurtista, joka näyttelee käytännössä vain äänellään ja silmillään ihmisten julmuuden kokenutta Joseph Merrickiä, Elefanttimiestä (kuinka hirveältä tuon nimen kirjottaminen tuntuukaan).

'Tis true my form is something odd,
But blaming me is blaming God;
Could I create myself anew
I would not fail in pleasing you.

If I could reach from pole to pole
Or grasp the ocean with a span,
I would be measured by the soul;
The mind's the standard of the man.

—poem used by Joseph Merrick to end his letters, adapted from "False Greatness" by Isaac Watts

Ansaittu viitoinen, joka ei varmasti tule omatuntoa painamaan.

caesar
Käyttäjä

rating 100,000

David Lynchin toiseksi paras elokuva 5/5

Clarice
Käyttäjä

rating 100,000

Todella vaikuttava, koskettava ja kaunis elokuva. Suosittelen ehdottomasti!

Darkman900
Käyttäjä

rating 100,000

Mielestäni David Lynchin paras elokuva. Koskettava ja pohdintaa herättävä draama. Tätä voisi sanoa kaikin puolin onnistuneeksi.

H
Käyttäjä

rating 100,000

David Lynchin Elefanttimies on käsittämättömän koskettava draama ihmisen julmuudesta jonkin erilaisen ja tuntemattoman kohdatessa. Elokuva on alusta asti painostava ja ehkä tämä seikka tekee siitä elokuvan, joka ei sovellu herkkähermoisille. Visuaalisesti Elefanttimies on napakymppi; se on vahvaa musiikkia myöten hiottu yhdeksi mestarillisimmista ohjauksista joita elokuvamaailma on nähnyt. Käsikirjoitus on myös kaikessa traagisuudessaan varsin omaperäinen ja hieno, sillä Elefanttimies ei sorru siihen että KAIKKI ihmiset maan päällä olisivat julmia. Joukosta löytyy myös auttavia käsiä (mm. Anthony Hopkins hienossa roolissa) tämän ihmisraasun avuksi. Vaikka Elefanttimies on painostava ja synkkä elokuva, se on ennenkaikkea ajatuksia herättävä ja ikimuistoinen kuvaus erilaisuudesta ja ihmisen sisäisestä kauneudesta. Surullinen tarina jota suosittelen.
5/5

hebbu
Käyttäjä

rating 100,000

Mestariteos.

jalakanen
Käyttäjä

rating 100,000

Erinomaista työtä tämäkin.

James_Bond
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava elokuva, mestariteos ihmisen erilaisuudesta. Todella taidokasta kuvausta ja tarinankerrontaa. Monet kehuvat leffaa sen ajankohtaisuuden ja draaman vuoksi, mutta omalta osaltani tuon lisäksi menee kiitos sille ketä ei nirsoillut julmuuden kanssa ja luonut tästä tyyliteltyä jenkkimössöä. Ei ollenkaan yliarvostettu! Kehutkaa lisää, Elefanttimies on maineensa ansainnut. Elokuva on yhtä raaka kuin maailma johon se syntyi. Sairas julmuus herättää aina ajatuksia.

jampaa6
Käyttäjä

rating 100,000

Kuvaa realistisesti ja vaikuttavasti sitä tosiasiaa, että ihmiset eivät hyväksy erilaisuutta tässä maailmassa. "Rujo" kuvaus sopii tähän elokuvaan ja lisää ahdistavaa tunnelmaa. Elokuvan musiikkimaailma kaunis. Ei kai tätä tarpeeksi voi kehua.

Kauhuhullu
Käyttäjä

rating 100,000

Kyseessä on loistava klassikko, josta jokaisen elokuvan katsoneen tulisi oppia jotain todella tärkeää. Elefanttimies on 80 - luvun mustavalkoinen arvostettu elokuva, jonka pääroolissa näyttelevä Anthony Hopkins suorituu hyvin roolistaan. Täydet viisi ansaitsee.

Ludil
Käyttäjä

rating 100,000

Yksi parhaimmista, vaikuttavimmista ja surullisimmista draamaelokuvista koskaan (vaikka tätä katsoessa heräsikin hetkellisesti epäilys, että katsojaa yritetään tahallaan itketyttää). Ei tätä voi kun vaan kehua. Elefanttimiehen näkeminen pitäisi kuulua yleissivistykseen. Jos ei leffan sanomaa tajua tai jos se ei liikuta millään tavalla, niin siinätapauksessa katsoja on erittäin epäempaattinen imbesilli tai sitten kivi.

Tämä on yksi liikuttavimmista ja koskettavimmista koskaan näkemistäni elokuvista. Pillitin melkein koko elokuvan ajan. John Merrickin tarina on vain jotain aivan pahuksen traagista...mutta samalla karu kertomus kaikenlaisesta ihmisluonnosta.

Näyttelijät ovat kaikki erinomaisia, etenkin John Hurt ja Anthony Hopkins. Tunnelma on vahva ja voimakas. Soundtrack on erittäin onnistunut. Rankka juoni pitää kaiken aikaa otteessaan eikä missään vaiheessa pääse tylsistyttämään. Etenkin alku ja loppu ovat vaikuttavia. Yksi suurimmista myötätunnon puuskista Merrickiä kohtaan heräsi kohdassa, jossa Merrick on onnellisesti omassa kodissaan ja vartija tulee "kavereineen" vierailulle...

Vaikeaa kuvailla Elefanttimiehen herättämiä tunteita. Vaikka elokuva on hirvittävän surullinen, se on samalla ajatuksia herättävä. Erikoinen, mieleenjäävä elokuva, jonka haluaisin katsoa joskus uudestaankin.

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 100,000

Vaikka luonteeni onkin aikojen saatossa koventunut, niin silti tämä elokuva sai minut miltei kyyneliin. Lynchin toinen pitkä ohjaustyö kertoo löyhästi epämuodostuneen John Merrickin elämästä. Merrick yrittää sopeutua yhteiskuntaan, mutta ihmiset pelkäävät mitä eivät ymmärrä. John Hurt tekee Merrickinä loistavan roolisuorituksen ja herättää sympatiaa. Aluksi "Elefanttimiehen" olomuoto iljettää, mutta lopulta siihen tottuu ja ymmärtää sen olevan inhimillistä. Muutkin näyttelijät tukevat kokonaisuutta hyvillä suorituksilla, tosin kukaan ei herätä Hurtin tavalla samanlaista sympatiaa. Käsikirjoitus toimii hyvin ja on loogista, ja John Merrickin elämä on toiminut paljon vahvempana pohjana kuin mitä odotin. Elokuva on paljon selkeämpi kuin moni muu Lynchin elokuva. Eihän tämäkään kauhean yksiselitteinen ole, mutta esim. Mulholland Driveen verrattuna tämä oli hyvin tajuttavissa. Ja Lynch on melkeinpä synonyymi hyvälle. Ainoa ongelma koko elokuvassa oli Merrickin liian nopea siirtyminen sirkusfriikistä sympatisoitavaksi ihmishahmoksi. Kaiken kaikkiaan Elefanttimies on hieno teos, joka osoittaa yhteiskunnan julmuuden ja sisäisen kauneuden paremmin kuin monet muut samanlaiset leffat.

-mirco-
Käyttäjä

rating 100,000

Liikuttavin koskaan näkemäni elokuva. Mustavalkoisuus sopii temaan hyvin ja tämä saattaa olla ensimmäisiä väriaikana tehtyjä mustavalkoisia. Täytyy Lynchiltä enemmän elokuvia katsoa, tämän ohjaus oli ainakin hienoa katseltavaa. Näyttelytyö kahden pääosan (Hurt ja Hophkins) osalta onnistunutta. Kerronta on kaunis ja liikuttava, vaikka juoni onkin tositarinana melko ennalta-arvattava.

norman_bates
Käyttäjä

rating 100,000

Erittäin surullinen ja kaunis elokuva. John Hurt tekee ehdottomasti yhden parhaimmista rooleistaan ikinä. Myös Anthony Hopkins oli loistava. Mitään huonoa en tästä keksi, täydellinen elokuva ja yksi maailman parhaista.

OZMOxD
Käyttäjä

rating 100,000

Yksi niistä harvoista elokuvista, jotka ovat saaneet minut itkemään. Siis ihan oikeasti itkemään.
Todenmukainen kertomus ihmisen luonteen pimeimmästä puolesta ja samalla, ikävä kyllä ihmisen todellisesta luonteesta.

Kuinka pitkälle ihminen voikaan julmuudessaan mennä?
Vastausta ei kaiketi ole.

Ihminen on tosiaankin eläin.

Peeder
Käyttäjä

rating 100,000

Tämä elokuva tuli todellisena yllätyksenä ! Pisti ainakin minut ihan sanattomaksi ja voin jopa sanoa, että joissain kohissa liikkutunut... Lynchin erittäin hieno kuvaus John "Elefantti mies" Merrickistä...erittäin koskettava tarina ja erittäin hienosti näytelty Anthony Hopkinsilta ja John Hurtilta...Kaunis ja koskettava leffa kokonaisuudessaan

Ihmettelen miksei tämä leffa saanut aikoinaan Oscaria vaikka sai monta ehdokkuutta...

SUOSITTELEN!

Pelimies
Käyttäjä

rating 100,000

Mestariteos.

Pikkupuera
Käyttäjä

rating 100,000

Mielestäni loppuu vähän hätäisesti ja pari outoa juttua, joista en oikein ota selvää. Mutta muuten.

rafaovicristiano
Käyttäjä

rating 100,000

Yksi kaikkien aikojen parhaista leffoista. Hyvin koskettava leffa ajattomasta aiheesta. Lynchin top-kolmeen mahtuva leffa, jossa Hopkins tekee loistavan roolisuorituksen. Myös musiikki ja mustavalkoisuus toimii erityisen tunnelman luojana.

Salmiakkisydän
Käyttäjä

rating 100,000

Lumoava elokuva, niin kaunis ja koskettava. Näyttelijät esittävät kukin osansa loistavasti ja ohjaus on taitavaa, hienovaraista ja tehokasta. Mustavalkokuvaus ja tyylikkäät lavasteet tuovat tarinaan lisäsärmää.

Villetys
Käyttäjä

rating 100,000

Lynchin mestariteos. Hopkins kirurgina ja Hurt elefanttimiehenä suoriutuvat rooleistaan loistavasti. Yksi koskettavimmista elokuvista mitä on tullut katsottua.

Visailija
Käyttäjä

rating 100,000

Pääsi yllättämään täysin. Oli todella tunteita herättävä elokuva, ja mielestäni elokuva aihe ja aikakausi itsessään olivat erittäin mielenkiintoisia. Nousi suosikkielokuvieni joukkoon.

WGB
Käyttäjä

rating 100,000

Tämä teos jätti kyllä sanattomaksi jo ensimmäisen katselukerran jälkeen. David Lynchiltä voi tunnetusti odottaa hienoja elokuvia, ja tämä on ehdottomasti hänen parhaimmistoaan. John Hurtin tulkinta riipaisee ilmiömäisellä tavalla, ja Hopkins näyttelee myös todella inhimillisesti. Merrickin tarina yksinkertaisesti koskettaa ja särkee sydäntä niin voimakkaasti, että sen traagisuutta jää pakostikin pohtimaan pitkään.

Elämänkerrallinen kuvaus John Merrickin vaiheista 1800-luvun englannissa ihmiskunnan tietoisuudessa on samalla myös kertomus pinnallisista ennakkoluuloista, jotka eivät ole valitettavasti hävinneet missään vaiheessa ihmiskunnan historiasta. Vakavan kehitysvamman pitäisi olla kenelle tahansa musertava taakka, mutta tuskaa vain lisäävät ihmisten asenteet tätä friikkiä kohtaan. Jopa myötätuntoisten ihmisten keskellä hänestä tulee pelkkä vetonaula suurelle osalle.

Elefanttimiestä pidetään yleisesti "erilaisena" Lynchinä suoraviivaisen kerronnansa takia, mutta se sisältää hyvinkin paljon Lynchin kerronnalle tuttuja piirteitä. Kuten Eraserheadissa, tässäkin koneet ovat merkittävä osa ympäristöä, ja otokset tehtaista kertovat teollisen vallankumouksen hiljattaisesta etenemisestä.

_Kepe_95_
Käyttäjä

rating 100,000

Addeh
Käyttäjä

rating 100,000

Alex De Large
Käyttäjä

rating 100,000

amator
Käyttäjä

rating 100,000

andy
Tähtääjä

rating 100,000

arkistomies
Käyttäjä

rating 100,000

Arne
Käyttäjä

rating 100,000

arvili
Käyttäjä

rating 100,000

astralic
Käyttäjä

rating 100,000

Atonement
Käyttäjä

rating 100,000

Backwoods
Käyttäjä

rating 100,000

barros
Käyttäjä

rating 100,000

Bewlay
Käyttäjä

rating 100,000

BIG BOBBA
Käyttäjä

rating 100,000

BlaizerTM
Käyttäjä

rating 100,000

Borcha
Käyttäjä

rating 100,000

ChaBro21
Käyttäjä

rating 100,000

cilla
Käyttäjä

rating 100,000

Cuomi
Tähtääjä

rating 100,000

Damoni
Käyttäjä

rating 100,000

Daniela
Käyttäjä

rating 100,000

Dread
Käyttäjä

rating 100,000

Eba94
Käyttäjä

rating 100,000

El Wray
Käyttäjä

rating 100,000

elefteria
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvahukassa
Käyttäjä

rating 100,000

Embule
Käyttäjä

rating 100,000

EPI
Käyttäjä

rating 100,000

geniusdude
Käyttäjä

rating 100,000

Gordon Cole
Käyttäjä

rating 100,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 100,000

haxor
Käyttäjä

rating 100,000

Hellion
Käyttäjä

rating 100,000

Hemulable
Käyttäjä

rating 100,000

humanity
Käyttäjä

rating 100,000

hydra
Käyttäjä

rating 100,000

ighetto
Käyttäjä

rating 100,000

Infektor
Käyttäjä

rating 100,000

Ipar
Käyttäjä

rating 100,000

Jaaha
Käyttäjä

rating 100,000

jakubias
Käyttäjä

rating 100,000

Jamii
Käyttäjä

rating 100,000

jedimind
Käyttäjä

rating 100,000

John Lennonjohto
Käyttäjä

rating 100,000

Jude
Käyttäjä

rating 100,000

Jugger
Käyttäjä

rating 100,000

juhnu
Käyttäjä

rating 100,000

Juki
Käyttäjä

rating 100,000

Jurpo
Tähtääjä

rating 100,000

Jykii
Käyttäjä

rating 100,000

Kaga
Käyttäjä

rating 100,000

Kaltsu
Käyttäjä

rating 100,000

KolmasMies
Käyttäjä

rating 100,000

Kookosbanaani
Käyttäjä

rating 100,000

Korstoni
Käyttäjä

rating 100,000

kunoichi
Käyttäjä

rating 100,000

l3on
Käyttäjä

rating 100,000

lakku
Käyttäjä

rating 100,000

Lobster88
Käyttäjä

rating 100,000

Lord Tensai
Käyttäjä

rating 100,000

Lucidity
Käyttäjä

rating 100,000

Mansikkahillo
Käyttäjä

rating 100,000

mbay
Käyttäjä

rating 100,000

mcleffa92
Käyttäjä

rating 100,000

MiiCa
Käyttäjä

rating 100,000

Miniland
Käyttäjä

rating 100,000

Mr. Fancypants
Käyttäjä

rating 100,000

Mustaoinas
Käyttäjä

rating 100,000

Nanna
Käyttäjä

rating 100,000

napalmikuolema
Käyttäjä

rating 100,000

Nenatnar
Käyttäjä

rating 100,000

Nephilim
Käyttäjä

rating 100,000

njasta
Käyttäjä

rating 100,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 100,000

nurmihe
Käyttäjä

rating 100,000

omarakas
Käyttäjä

rating 100,000

onib
Käyttäjä

rating 100,000

panuf
Käyttäjä

rating 100,000

Paprica
Käyttäjä

rating 100,000

Pate
Käyttäjä

rating 100,000

Pette
Käyttäjä

rating 100,000

pökkelö
Käyttäjä

rating 100,000

pyynö
Käyttäjä

rating 100,000

Qarora
Käyttäjä

rating 100,000

QeNs
Käyttäjä

rating 100,000

QsP
Käyttäjä

rating 100,000

raimund
Käyttäjä

rating 100,000

Reinikainen
Käyttäjä

rating 100,000

Reservoir Dog
Käyttäjä

rating 100,000

Rocky
Käyttäjä

rating 100,000

Roklis
Käyttäjä

rating 100,000

RsF
Käyttäjä

rating 100,000

Rue Morgue
Käyttäjä

rating 100,000

Ryakar
Käyttäjä

rating 100,000

Saku Työrinoja
Käyttäjä

rating 100,000

Sduiv
Käyttäjä

rating 100,000

Seonsiinä
Käyttäjä

rating 100,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 100,000

shook
Käyttäjä

rating 100,000

Sley95
Käyttäjä

rating 100,000

sloth
Käyttäjä

rating 100,000

smoothly
Käyttäjä

rating 100,000

Spelmark
Käyttäjä

rating 100,000

Stanislas Cordova
Käyttäjä

rating 100,000

Starbuck
Käyttäjä

rating 100,000

SuKuNa
Tähtääjä

rating 100,000

swan
Käyttäjä

rating 100,000

sykkeys
Käyttäjä

rating 100,000

Taija
Käyttäjä

rating 100,000

Tappo
Käyttäjä

rating 100,000

Tapsaa-
Käyttäjä

rating 100,000

tapupoika
Käyttäjä

rating 100,000

Tarantino
Käyttäjä

rating 100,000

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 100,000

Teeeemu
Käyttäjä

rating 100,000

Termos
Käyttäjä

rating 100,000

The Wolf
Tähtääjä

rating 100,000

Thobi
Käyttäjä

rating 100,000

Thorazine
Käyttäjä

rating 100,000

Tino
Käyttäjä

rating 100,000

tonias
Käyttäjä

rating 100,000

tonsa
Käyttäjä

rating 100,000

Tontsy
Käyttäjä

rating 100,000

ToPo
Käyttäjä

rating 100,000

Topsu
Käyttäjä

rating 100,000

TpeakS
Käyttäjä

rating 100,000

Tunkki
Käyttäjä

rating 100,000

Turbulenz
Käyttäjä

rating 100,000

ussoj
Käyttäjä

rating 100,000

Vanilla
Käyttäjä

rating 100,000

Ville
Tähtääjä

rating 100,000

vilmazep
Käyttäjä

rating 100,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 100,000

Wayne 64
Käyttäjä

rating 100,000

Wendel
Käyttäjä

rating 100,000

xenomorph
Käyttäjä

rating 100,000

zanne
Käyttäjä

rating 100,000

Zarienda
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Elefanttimies
Elefanttimies arvosana 4,35

Elefanttimies (1980)

Alkuperäinen nimi: The Elephant Man

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1980
Pituus:
124 min
Ohjaajat:
David Lynch
Käsikirjoittajat:
Christopher De Vore, David Lynch, Eric Bergren, Frederick Treves
Pääosanäyttelijät:
Anne Bancroft, Anthony Hopkins, Freddie Jones, John Gielgud, John Hurt, Wendy Hiller
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti