Pistejakauma

2%

0%

0%

2%

10%

16%

24%

20%

10%

18%

Pisteytykset

rating 70,000

Salmiakkisydän
Käyttäjä

rating 70,000

Tyylikäs ja ajaton käsinpiirretty animaatio, joka seuraa Orwellin kirjan juonta hyvin, joskaan ei täydellisesti.

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Ensimmäiseksi elokuvan jälkeen oli pakko käydä tarkastamassa sen ikäraja. Iäkkäämmästä animaatiosta kuitenkin kyse, niin jotenkin automaattisesti tuli ajateltua sen olevan suunnattu lapsille, mitä Animal Farm ei siis todellakaan ensituntumalta ollut. Siihen peilattuna K-8 tuntuu aika alhaiselta ikärajalta, mutta toisaalta... asioita käsitellään todella raflaavasti ja asiat esitetään sellaisena kuin halutaan, turhia kiertelemättä. Raakaakin väkivaltaa on luvassa ja äänimaailma on paikoitellen suorastaan riipivä. Lukuisat painajaiset Animal Farm on varmasti kerennyt vuosien saatossa tuottaa. Se on toki ollut varmaan yhtenä ideanakin.

Itse elokuvassa kurjiin oloihinsa ja juoppoon isäntäänsä kyllästyneet maatilaeläimet päättävät sikojen johdolla tehdäö vallankumouksen ja heittää vanha äijä pihalle omilta tiluksiltaan. Lhyhen mutta vauhdikkaan yhteenoton jälkeen mies löytääkin itsensä enää paikallisesta kuppilasta surkuttelemassa elämäänsä ja elukat aloittavat uuden iloisen ja ennen kaikkea tasa-arvoisen elämänsä. Vahvasti poliittisena elokuvana hommat menevät kuitenkin melko nopeasti väärään suuntaan ja pian ilmoille lausutaankin legendaarinen fraasi, joka on monesta menneestä ja nykyisestä kulttuurista tuttu: toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset. Hyvin nopeasti muut eläimet saavat huomata tilanteen olevan sama kuin aiemmin, tai ehkä jopa pahempi. Johtajana on edelleen sika, joka sortaa muita tilallisia, tällä kertaa ei vain kuvainnollisesti vaan ihan oikeastikin. Muut tekevät työt ja harvalukuinen eliitti nauttii töiden hedelmistä.

Animal Farmin sanoma on äärimmäisen selkeä, eikä se koeta piilotella mitään turhan vaikeiden viittausten taakse. Paljon rehellisempää tai toisaalta poliittisempaa elokuvaa saa hakea. Ikäisekeen se on myös varsin hyvin tehty ja pelkän ulkokuorensa perusteella voisi olla pari vuosikymmentä tuoreempaakin tuotosta. Kuten mainittua, mistään lasten elokuvasta ei todellakaan ole kysymys, vaan tämä saa aikaan kylmiä väreitä ihan jo täysi-ikäisessäkin katsojassa. Ei nyt mikään aivan mestariteos, mutta kuitenkin keskitasoa parempi animaatioelokuva, joka jää kyllä vähän pidemmäksikin aikaa mieleen, aiheeltaan vähän poikkeavana animaationa.

.

Citizen Vader
Käyttäjä

rating 70,000

D-McH
Käyttäjä

rating 70,000

heikki.loytynoja
Käyttäjä

rating 70,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 70,000

Juuna5
Käyttäjä

rating 70,000

Lassomies
Käyttäjä

rating 70,000

Luffy
Käyttäjä

rating 70,000

Murikka
Käyttäjä

rating 70,000

nimetön
Käyttäjä

rating 70,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Eläinten kapina
Eläinten kapina arvosana 3,70

Eläinten kapina (1954)

Alkuperäinen nimi: Animal Farm

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1954
Pituus:
72 min
Tunnetaan myös nimillä:
Eläinten farmi, Eläinten vallankumous
Ohjaajat:
John Halas, Joy Batchelor
Käsikirjoittajat:
George Orwell, Philip Stapp
Pääosanäyttelijät:
Gordon Heath, Maurice Denham
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti