Pistejakauma

1%

1%

1%

3%

3%

20%

28%

30%

8%

6%

Pisteytykset

rating 50,000

Titan90
Käyttäjä

rating 50,000

Pienen budjetin teos viattomasta soittajasta, joka sekoitetaan kitarakotelonsa vuoksi paikalliseen, juuri vankilasta karanneeseen rikolliseen ja ajetaan näin vääjäämättä kaidalta puolelta sinne aidan väärälle puolelle. Mies kun saa peräänsä alueen paronin lähettämät vihikoirat ja tulee samalla ajetuksi monenlaisiin eri rikoksiin.

El Mariachissa loistaa hyvässä ja pahassa sen taloudellinen minimalistisuus. Toisaalta se antaa tilaa kaikelle muulle, mihin miljoonateosten ei välttämättä tarvitse edes katsahtaa. Juonen ja hahmojen ja kuvaksen pitää olla huoliteltua niin kuin pääosin onkin. Toisaalta niukkuus näkyy myös ajoittaisena tökeryytenä ja vähän turhanakin oikomisena, jolloin pientä uskottavuuskatoa ilmaantuu elokuvan ylle.

Joka tapauksessa El Mariachi on kunnioitettava kokeilu vähän erilaisista lähtökohdista ja se ansaitsee oman maineensa kulttielokuvien parissa. Mitään ihmeellistä se ei kuitenkaan tarjoa ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se on mielestäni karvan verran yliarvostettu, joskin toki katsottava kokonaisuus.

.

KimmoW
Käyttäjä

rating 50,000

Luski
Käyttäjä

rating 50,000

Mr.Nobody
Käyttäjä

rating 50,000

Visailija
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

El Mariachi
El Mariachi arvosana 3,66
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
81 min
Ohjaajat:
Robert Rodriguez
Käsikirjoittajat:
Robert Rodriguez
Pääosanäyttelijät:
Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos
Maat:
USA
Kielet:
espanja