Edge of Tomorrow

(2014)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Edge of Tomorrow
Genret: ,
Maat: ,
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Edge of Tomorrow
Valmistusvuosi:2014
Pituus:114 min
Pisteytyksiä: 203
Tarkka arvio: 3.54

Leffa sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa avaruusolennot ovat tehneet Maahan rajun hyökkäyksen, jota maailman mitkään sotavoimat eivät voi pysäyttää.

Everstiluutnantti Bill Cage (Cruise) on upseeri, joka ei ole koskaan ollut mukana taistelussa, mutta silti hänet lähetetään tylysti suorittamaan hengenvaarallista tehtävää. Cage saa pian surmansa, mutta huomaa olevansa eräänlaisessa selittämättömässä aikaluupissa, joka pakottaa hänet elämään tuon armottoman taistelun ja kuoleman yhä uudestaan… ja uudestaan.

Taistelu taistelulta Cage pystyy kuitenkin kasvattamaan taitojaan yhdessä erikoisjoukkojen sotilaan Rita Vrataskin (Blunt) kanssa. Niinpä Cagen ja Ritan käydessä taistoon kerta toisensa jälkeen, he etenevät vääjäämättä lähemmäs vihollisen kukistamista.

Perustuu Hiroshi Sakurazakan All You Need Is Kill -novelliin.

Arviot

Kertaus on opintojen äiti sodankäynnissäkin.

Kuinka paljon erilaisempaa sodankäynti olisikaan yksittäiselle sotilaalle, jos kohtalokkaasti tyriminen taistelukentällä olisikin pisteen sijasta kaksoispiste ja sinulle tarjottaisiin mahdollisuus kokea kuolemaasi johtanut taistelu uudelleen, vahingosta viisastuneena? Tompan ja Emily Bluntin tähdittämä – joka perustuu alkuperäisteokseen – lähestyy katsojaa tällä näkökulmalla, tarjoten suhteellisen tuttua scifimättöä, mutta virkistävällä tavalla sekoitettuna. Mimic-roduksi nimetty avaruuden elämänmuoto on lyönyt ihmiskunnan […]

Arvosteltu: 05.10.2014

Terminator-tyyppistä scifi-toimintaa, jossa kaikki on kohdallaan.

Miltä tuntuisi olla taistelukokematon upseeri, ja sinut lähetettäisiin eturintamaan näkemään sodan kauhut, mutta kuolisit yhtäkkiä, ja heräät yhä uudelleen ja uudelleen ja kuolet kerta toisensa jälkeen?. Medusan verkon ja Mr. & Mrs. Smithin ohjaaja Doug Liman tarjoilee sinulle scifiräiskintää elokuvassa Edge of Tomorrow, jota tähdittävät Tom Cruise ja Emily Blunt. Perustuu Hiroshi Sakurazakan All You […]

Arvosteltu: 02.05.2016

Kommentit & Pisteytykset

Xsamid
Kaamos
TheJim

Lisää luettavaa