Pistejakauma

1%

1%

1%

3%

4%

8%

16%

32%

16%

19%

Pisteytykset

rating 100,000

Bean
Käyttäjä

rating 100,000

Todella tyylikäs, raaka ja viihdyttävän erilainen leffa. Tiivistunnelmainen rikosdraama. Ei mitään huonoa sanottavaa. (5/5)

Beer Master
Käyttäjä

rating 100,000

Kiinnostava ja verinen. Bryan Cranston veti parhaimman roolin.

bloody-nightmare
Käyttäjä

rating 100,000

Nerokas toiminta trilleri jaka on viimevuosien parhaimpia leffoja ohjaus oli todella hyvä kuin myös näytteliät mestariteos

carloz
Käyttäjä

rating 100,000

Aiheena tuntemattomaksi jäävä keikkakuski toi heti mieleeni 70-luvun loppupuolella tehdyn elokuvan The Driver ja oletinkin tämän olevan uusintaversio kyseisestä elokuvasta. Vaikka yhtäläisyyksiä olikin, eroavat elokuvat merkittävästi toisistaan.

Elokuvan tuo heti tunteen, että nyt ollaan palattu vanhoihin hyviin aikoihin jolloin juoni oli tärkeämpi kuin erikoistehosteet. Myös nopeat leikkaukset loistavat onneksi poissaolollaan. Soundtrack joka jakaa mielipiteet vie ainakin allekirjoittaneen mielestä pisteet kotiinsa. Myös Goslingin vähäeloisuus toimii tässä tapauksessa.

En löydä elokuvasta mitään pahaa sanottavaa ja pidänkin tätä yhtenä vuoden parhaista elokuvista. Suosittelen kaikille!

fritic87
Käyttäjä

rating 100,000

Lujaotteinen ja intensiivinen trilleri yhden miehen kamppailusta Hollykylän konnien kanssa....

Funber
Käyttäjä

rating 100,000

gojira
Käyttäjä

rating 100,000

Helkkarin hyvä pätkä ei voi muuta sanoa. Näyttelijäsuoritukset aivan nappeja eikä musiikkiakaan voi haukkua. Driven tunnelma viivyttelevine otoksineen, turhia lavertelemattomine protagonistineen, äärimmäisen raakoine tappoineen sekä kaatuvine unelmineen on kerrassaan loistava. Elokuvalla olisi jopa saanut omasta puolestani olla hieman lisää pituutta.
(edit. toisen kerran katsottuani piti nostaa puoli tähteä ylöspäin.)

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 100,000

Monien vuosieni aikana, kun olen elokuvia katsonut, olen törmännyt moneen samanlaiseen elokuvaan kuin Drive. Hiuksen hienolla tarkkuudella rakennettuun, visuaalisesti näyttävään, mutta sisällöltään jokseenkin tyhjään elokuvaan.

Nicolas Winding Refn on näistä elokuvantekijöistä ainoa, joka osaa käyttää hiljaisuutta sanoakseen jotain, tyhjyyttä viestiäkseen jonkun puutteesta ja vähäeleisyyttä kritisoidakseen suureellisuutta.

keijomies
Käyttäjä

rating 100,000

Kyllä se on pakko myöntää, että olihan tämä todella loistava elokuva. Elokuvan ainoa huono puoli on ehkä sen pienoinen ennalta-arvattavuus. Näyttelijät, etenkin Gosling, vetivät roolinsa todella hyvin. Musiikki sopi elokuvaan kuin nenä päähän. Vuoden parhaimpia elokuvia ehdottomasti!

Kurt
Käyttäjä

rating 100,000

Nicolas Winding Refnin Drive on mestariteos, vuoden paras elokuva ja tulevaisuuden taattu klassikko. Mistäköhän tämän nyt aloittaisi, varmaankin leffan alusta. Ryan Goslingin esittämä "Driver" vetää leffan alussa öisessä neovalojen peittämässä kaupungissa rikoskeikkaa, joka onnistuu mutkitta. Kavinskyn Nightcall alkaa soida intron aikana, ja vaaleanpunaisella fontilla kirjoitettu otsikko tulee näkyviin Goslingin viereen. Eli ekasta kohtauksesta lähtien aavistaa, että jotain hyvää on tulossa. Drive lunastaa kaikki odotukset kirkkaasti rauhallisena, ja paikoittain rajuna draamaelokuvana.

Näyttely on kaikin puolin, ja kaikilta näyttelijöiltä lähes täydellistä. Ryan Gosling vetää ikuisesti muistettavan roolin vähäeleisenä ja mystisenä stunttikuskina ja autonkorjaajana, sekä oisin rosmojen pakoauton kuljettajana. Carey Mulligan on hyvä, samoin hänen vankilasta päässyt miehensä Standard, jota tulkitsee hienosti Oscar Isaac. Breaking Bad-sarjasta tuttu Bryan Cranston kiskaisee rautaisen roolisuorituksen Goslingin ns. mentorina. Myös leffan pahikset Ron Perlman ja Albert Brooks ovat hyviä.

Kuvaus on myös yksi leffan onnistuneimmista osaalueista, samoin soundtrack, kuten aiemmin mainitsinkin tuon Nightcallin. Kyseinen biisi asettaa leffalle mahtavan tunnelman heti alkuun. Leffan toimintakohtauksia on kohuttu paljon, mutta eihän niitä loppujen lopuksi kovin montaa ole. Toki ne muutamat toimintakohtaukset, mitä pätkästä löytyy, ovat brutaaleita ja raakoja, aivan kuten oikeassakin elämässä. Vaikkei juoni olekaan kovin erikoinen tai kekseliäs, niin Drive erottuu muista massatuotannon leffoista sen tunnelmallisuudellaan. 2000-luvun Taxi Driver kahmii toivon mukaan oscareita, ainakin kuvauksesta, miespääosasta jne. Tämä on yksi parhaimpia elokuvia mitä olen koskaan nähnyt, ja luultavasti tulen koskaan näkemään. Katso ja koe.

Maximus
Käyttäjä

rating 100,000

Mowgli
Tykittäjä

rating 100,000

Eiköhän se vuoden paras ollut sitten tässä. Uskomattoman vahvan tunnelatauksen, loistokkaan kameratyöskentelyn, täydellisen soundtrackin, sekä erinomaisten näyttelijäsuoritusten yhteen kasaama tunnelma on vain jotain upeata. Fiilis on kauttaaltaan surumielinen, mutta samalla vastustamaton. Ryan Goslingin suorituksen vähäeleisyys tekee siitä juuri ihailtavan toimivan. Hienot öiset kaupunkikuvat ja ajelukohtaukset yhdistettynä haikeaan ääniraitaan ja loistaviin biisivalintoihin toivat etäisesti mieleen Blade Runnerin tyyppisen tunnelman. Kaukaa haettua, mutta havaitsin yhtäläisyyttä. Kohuttu väkivaltaisuus on loppujen lopuksi aika vähäistä, mutta rajua kun sitä on. Parissa kohtaa ehkä hieman liian graafista leffan yleiseen ilmeeseen nähden. Toisaalta taas seesteisessä elokuvassa moiset yhtäkkiset iskut tuntuvatkin erityisen vaikuttavilta.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 100,000

2000-luvun tyylikkäimpiin teoksiin kuuluva Ajo todellakin ylitti odotukseni ja nauroi niille päin naamaa. Jo alkuminuuteilla huomaa, että tästä on tulossa jotain todella hienoa. Ohjaaja N.W. Refnillä on Kubrickmaista tyylitajua, ja yksinäinen "Kuski" pimeillä suurkaupungin teillä tunnelmaan täydellisesti sopivan musiikin soidessa on helvetin hieno juttu.

Ryan Goslin tekee laatusuorituksen vähäsanaisena Kuskina, joka saattaa aluksi vaikuttaa tylsältä mutta onkin hiton hienosti kirjoitettu henkilö. Muut näyttelijät, mukaan lukien itseäni huvittava Ron Perlman, hoitavat roolinsa kaikin puolin pätevästi. Juoni on sopivan yksinkertainen mutta riittävän monipuolinen tyydyttääkseen keskittyvän katsojan.

Kaiken tämän loiston lisäksi Ajo tarjoaa myös kourallisen odottamatonta, rankkaa väkivaltaa. Pää räjähtää haulikon toimesta, verta virtaa litrakaupalla kurkusta.. Ei todellakaan lasten tavaraa, mutta väkivalta on vain yksi osa Draivin pirunmoisesta viehätysvoimasta. Jos vielä ihmettelet, miksi tätä arvostetaan, niin annanpa pisteytykseni puhua puolestani. Draiv saa täydet pisteet. Damn!

oz
Käyttäjä

rating 100,000

Tiivistunnelmainen, huippunäyttelty elokuva. Goslingilta täydellinen suoritus. Kontrasti elokuvan alkupuoliskon ja loppupuoliskon välillä oli vaikuttava. [5=n]

Pelimies
Käyttäjä

rating 100,000

Timanttisen kova, visuaalisesti upea tribuutti 80 -luvun neo-noir-genrelle.

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 100,000

Mahtava rikosdraama,joka on ehdottomasti maineensa veroinen.Juoneltansa elokuva nerokas,jonka kruunasi todella hyvät roolisuoritukset etenkin Ryan Gosling,Carey Mulligan ja Albert Brooks.Nicolas Winding Refnin ohjaus oli hieno ja visuaalinen.Kirkkaasti viime vuoden parhaimpia ja myös ohjaajan.

rillijulle
Tykittäjä

rating 100,000

Saa varsinaisia ihmeitä tapahtua jos tämä ei ole vuoden paras elokuva. Harkitusti tyylitelty ja helvetin painostava trippi niin kuvauksellisesti kuin sisällöllisestikin. Driven haikea soundtrack tukee tunnelmaa upeasti ja yöllinen kaupunkikuva on kaunistamassa kokonaisuutta onnistuneesti.

Tunnelman onnistunein painostaja on voimakas ja häiriintynyt äänimaailma (hyvä äänentoisto on milteimpä must) etenkin ennen graafista väkivaltaa. Onnistuu luomaan katsojalle pahaa oloa, ja omalla kohalla Goslingin lopuksi niin kylmänrauhallinen olemus kruunasi kokonaisuuden.

Rutanen
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuva menetetystä ihmisyydestä, sen takaisin saamisesta ja sen uudelleen menettämisestä. Tunteita herättävä leffa loistavalla castauksella, hienolla käsikirjoituksella, mahtavalla soundtrackilla, hyvillä roolisuorituksilla, upealla kameratyöskentelyllä ja kylmiä väreitä aiheuttavan tiiviillä tunnelmalla. Nostatti (positiivisia) mielleyhtymiä A History of Violenceen ja Taxidriveriin, ollen kuitenkin hyvin omanlaisensa elokuva. Ensinäkemän perusteella en voi antaa vähemmän kuin

Spiderguy
Käyttäjä

rating 100,000

koskaan tehdyistä elokuvista 2. paras. täydellinen elokuvakokemus. elokuvaa ei voi suositella kylläkään kaikille.

Spuge
Käyttäjä

rating 100,000

Huh huh, mikä mestariteos! Tosiaan vuoden paras, eikä kaukana kaikkienaikojen parhaitakaan. Ja musiikkimaailma sopii kuin nakutettu. Ryan Goslingin hahmo - Driver, ja varsinkin tuo hänen roolisuorituksensa on aika helvetin kova. Aikamoinen katseluelämys!

T-2000
Käyttäjä

rating 100,000

En voi muuta sanoa kun että äärimmäisen tyylikäs ja hieno elokuva kyseessä. Mielestäni 2000- luvun parhaita, ja ehdottomasti vuoden 2011 paras elokuva. Ryan Gosling oli minulle entuudestaan täysin tuntematon, mutta teki vaikutuksen täydellisellä roolisuorituksellaan. Väkivaltaan on mielestäni kiinnitetty elokuvassa liian paljon huomiota, varsinkin kun se on harkittua ja luo tärkeän osan tunnelmaa leffan loppupuolelle. Myös soundtrack on loistava. Suosittelen kaikille elokuvataiteen ystäville!

ThePunisher
Käyttäjä

rating 100,000

Aivan loistava 5/5
väkivalta on irvokasta, musiikit
loistaa kasarimenoa

2-Edge
Käyttäjä

rating 100,000

akinnah
Käyttäjä

rating 100,000

Amis
Käyttäjä

rating 100,000

apc 53
Tykittäjä

rating 100,000

arkistomies
Käyttäjä

rating 100,000

arvasin
Käyttäjä

rating 100,000

arvili
Käyttäjä

rating 100,000

Blaze
Käyttäjä

rating 100,000

Borcha
Käyttäjä

rating 100,000

Brutal_Action
Käyttäjä

rating 100,000

Bungle
Käyttäjä

rating 100,000

Cara
Käyttäjä

rating 100,000

D-McH
Käyttäjä

rating 100,000

drive_7_
Käyttäjä

rating 100,000

Duck
Käyttäjä

rating 100,000

Elotikka
Käyttäjä

rating 100,000

Embule
Käyttäjä

rating 100,000

Fakiiri
Käyttäjä

rating 100,000

Faramir
Käyttäjä

rating 100,000

fasetti
Käyttäjä

rating 100,000

Filman
Käyttäjä

rating 100,000

FinnPoro
Käyttäjä

rating 100,000

Getrude
Käyttäjä

rating 100,000

Gonzo
Käyttäjä

rating 100,000

Gordon Cole
Käyttäjä

rating 100,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 100,000

Hebe
Käyttäjä

rating 100,000

homas922
Käyttäjä

rating 100,000

immortale
Käyttäjä

rating 100,000

Ipar
Käyttäjä

rating 100,000

irenreV
Käyttäjä

rating 100,000

Jaaha
Käyttäjä

rating 100,000

jalakanen
Käyttäjä

rating 100,000

JelunK1
Käyttäjä

rating 100,000

Joenkkoe
Käyttäjä

rating 100,000

Jokkekorn
Käyttäjä

rating 100,000

Kaneda
Käyttäjä

rating 100,000

Kay09
Käyttäjä

rating 100,000

Krisu79
Käyttäjä

rating 100,000

Kumkvatti
Käyttäjä

rating 100,000

Leffa Timppa
Käyttäjä

rating 100,000

Lemonic
Käyttäjä

rating 100,000

Loboblues
Käyttäjä

rating 100,000

Lobster88
Käyttäjä

rating 100,000

lurde
Käyttäjä

rating 100,000

Mäizellou
Käyttäjä

rating 100,000

MaltanHiram
Käyttäjä

rating 100,000

mersilja
Käyttäjä

rating 100,000

MersuZ
Käyttäjä

rating 100,000

Mike_84
Käyttäjä

rating 100,000

mikezu
Käyttäjä

rating 100,000

millala
Käyttäjä

rating 100,000

NikitA
Käyttäjä

rating 100,000

NTX
Käyttäjä

rating 100,000

ozkuz
Käyttäjä

rating 100,000

Predalien
Käyttäjä

rating 100,000

pukkki007
Käyttäjä

rating 100,000

Pulu
Käyttäjä

rating 100,000

Qarora
Käyttäjä

rating 100,000

Rambomies
Käyttäjä

rating 100,000

recreazion
Käyttäjä

rating 100,000

RetroBuff
Käyttäjä

rating 100,000

Riotti
Käyttäjä

rating 100,000

rise_above_hate
Käyttäjä

rating 100,000

samuellaukkanen
Käyttäjä

rating 100,000

Taukki
Käyttäjä

rating 100,000

Teeeemu
Käyttäjä

rating 100,000

Termos
Käyttäjä

rating 100,000

TheMan
Käyttäjä

rating 100,000

Thorazine
Käyttäjä

rating 100,000

Tiiviste
Käyttäjä

rating 100,000

TomHenry
Käyttäjä

rating 100,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 100,000

v!du
Käyttäjä

rating 100,000

WGB
Käyttäjä

rating 100,000

xaiviar
Käyttäjä

rating 100,000

xenomorph
Käyttäjä

rating 100,000

Zarbock
Käyttäjä

rating 100,000

ZombieJesus
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Drive
Drive arvosana 3,93
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
100 min
Ohjaajat:
Nicolas Winding Refn
Käsikirjoittajat:
Hossein Amini, James Sallis
Pääosanäyttelijät:
Albert Brooks, Bryan Cranston, Carey Mulligan, Oscar Isaac, Ron Perlman, Ryan Gosling
Maat:
USA
Kielet:
englanti