Arvostelu

Loistava pätkä.

Kesäloman kunniaksi menin ja ostin sellaisen DVD boxin kuin Original Monster Collection. Kahdeksan alkuperäistä mustavalkokauhuelokuvaa DVD muodossa. Asiallista. Kahlaaminen alkoi klassikkojen klassikosta, Draculasta.

Hra.Renfield matkustaa Transylvaniaan myymään Kreivi Draculalle taloa Lontoosta. Kreivi on kovin vieraanvarainen, mutta moni kakku päältä kaunis, sisältä silkkaa siloa... ja niinhän se on tässäkin tapauksessa. Kreivin epäonneksi Englannissa häntä vastaan asettuu hollantilainen tiedemies, Tri.Van Helsing. Hyvän ja pahan taistelu on alkanut...

Bram Stokerin loistava klassikkokirja on filmatisoitu lukemattomia kertoja, ensimmäisen kerran Saksassa '20-luvulla, epävirallisesti tosin. Ensimmäinen virallinen filmatisointi on tämä Bela Lugosin tähdittämä mestariteos.

Muuten pläjäys noudattelee alkuperäisteosta aika hyvin (joskin sellaisella tahdilla että huhhuh, koko 400 sivuinen kirja on mahdutettu vaivaiseen tuntiin ja seitsemään minuuttiin, joka on ainakin SuomiDVD:n kesto), mutta eräs yllättävä juttu on se, että kun kirjassa Draculan linnaan matkusti herra nimeltä Jonathan Harker, tässä sen tekee herra nimeltä Renfield, joka kirjassa mätäni mielisairaalassa.

Tod Browning ohjaa ihan hyvin, ja näyttelijät ovat lähes kaikki erinomaisia. Mainittakoon nyt vaikka Bela Lugosi ja Edward Van Sloan. Ei paras Draculafilmatisointi, mutta loistava pätkä silti, suosittelen.

Pisteet: rating 90,000

Raato-A
Tykittäjä, 484 arvostelua
Arvosteltu: 01.06.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Child's Play
Child's Play arvosana 3,59
Child's Play
Frankensteinin morsian
Frankensteinin morsian arvosana 3,88
Frankensteinin morsian
Kauhujen kaupunki
Kauhujen kaupunki arvosana 3,85
Kauhujen kaupunki
The Thing -
The Thing - "Se" jostakin arvosana 4,19
The Thing - "Se" jostakin

Elokuvan tiedot

Dracula - vanha vampyyri
Dracula - vanha vampyyri arvosana 3,76

Dracula - vanha vampyyri (1931)

Alkuperäinen nimi: Dracula

Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1931
Pituus:
71 min
Ohjaajat:
Tod Browning
Käsikirjoittajat:
Bram Stoker, Garrett Fort, Hamilton Deane, John L. Balderston
Pääosanäyttelijät:
Béla Lugosi, David Manners, Dwight Frye, Edward Van Sloan, Helen Chandler
Maat:
USA
Kielet:
englanti