Arvostelu

Dolph Lundgren on jäykkä kun rautakanki ja se tekeekin leffasta huvittavan toimintaleffan.

En ollut sen enempää tästä leffasta tiennyt ennen katsomista muuta kuin, että pääosassa loisti Ruotsin toimintaylpeys Dolph ”Ivan Drago” Lundgren. Semmoista aivotonta toimintaa odottelin ja semmoista se oli ja kankeata. Lundgren on aika pitkä toimintatähdeksi ja se saattaa olla syy miksi meno oli paikka paikoin kankeata.

Entinen amerikkalaisten erikoisjoukkojen sotilas Mike Riggis (Lundgren) on päätynynt ”maailman pahimpaan” vankilaan Vratoviin, joka sijaitsee jossakin Balkanilla. Mikelle avautuu mahdollisuus vapauteen, kun CIA:n asiamies Connelly (Paré) tarjoaa rahakasta keikkaa. Sotalordi Vlado Karadjov on kidnapannut amerikkalaisen naisen ja vaatii tuntuvia lunnaita. Siihen ei suostuta, joten ainoa mahdollisuus on palkata Mike hoitamaan homma.

No leffahan on halpistasoa, ja en rupeaisi pulittamaan 14 euroa tästä, joten vuokrasin leffan. Lundgren on aika huono toimintatähti, jolla puuttuu tähtistatus. Nykyään hän tekee näitä B-luokan leffoja, joita voi suositella faneille. Leffan takaa-ajo kohtauksissa oli kyllä aika häiritseviä tekijöitä. Leffan takaa-ajot oli joissain kohdissa nopeutettu, kuten vanhoissa leffoissa, kuten joissakin Bondeissa. Tämä pisti naurattamaan ja muut epäloogisuudet myös, kuten se kun Dolph ja akka juoksevat pakoon autoa, joka sattumoisin on n. 5 metrin päässä heistä ei saa konekiväärillä ammuttua heitä. Isäni kanssa vähän kummasteltiin tätä ja naurettiin.

Noh, Dolph on ihan perusjätkä roolissaan, jossa ei paljon kykyjä tarvitse. Juonikin jäi välillä taka-alalle räiskinnän ottaessa pääroolin, mutta kyllä se sieltä aina tuli takaisin. Muut näyttelijät on sitten aika tuntemattomia ja kyvyttömiä, mutta yksi tuttu nimi oli vielä mukana, Michael Paré. Hänhän näytteli Walter Hillin Streets of Fire –leffassa pääosaa. Nykyään mies tekee, kuten Dolphkin turhia tusinaleffoja.

Vaikka Direct Contactista löytyy monia vikoja, on se silti ihan kelpo katsottavaa, jossa liiemmin ei aivonystyröitä tarvitse. Leffa oli huvittava, joten siitä annettaan plussaa ja leffan loppuarvosanaksi tulee 3 pojoa viidestä.

Pisteet: rating 60,000

Aatu
Käyttäjä, 5 arvostelua
Arvosteltu: 19.05.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia arvosana 4,22
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Heat - ajojahti
Heat - ajojahti arvosana 4,20
Heat - ajojahti
Braveheart - taipumaton
Braveheart - taipumaton arvosana 4,17
Braveheart - taipumaton
The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer

Elokuvan tiedot

Direct Contact
Direct Contact arvosana 2,40
Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
87 min
Ohjaajat:
Danny Lerner
Käsikirjoittajat:
Danny Lerner, Les Weldon
Pääosanäyttelijät:
Bashar Rahal, Dolph Lundgren, Gina May, James Chalke, Michael Paré
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti, bulgaria