Arvostelu

80-luvun kohtuuhalpa toimintapläjäys.

Yrmeät terroristit joita johtaa Abdul (Robert Forster) kaappaavat matkustajalentokoneen ja ottavat panttivankeja. Asiaa ratkaisemaan lähetetään Delta Force eversti Alexanderin (Lee Marvin) komennossa ja tehtävistä eronnut majuri McCoy (Chuck Norris) tulee tietysti mukaan. Toimintaa on luvassa isolla meiningillä ja pienellä rahalla, joskin jälkimmäinen ei paljoa näy.

Israelin serkut maailman elokuvan iloksi ja kriitikoiden kiukuksi, Golan ja Globus tuottivat, Chuck Norris potkii ja ammuskelee Uzilla ja kiukkuisten yrmyjen erikoismies Lee Marvin hoitaa sen karismalämmön. Tuotannon lisäksi Melahem Golan vastaa myös käsikirjoituksesta ja ohjaamisesta. Meno on hurjaa, arabiterroristit ovat pahoja roistoja ja tappajia, mutta eivät karikatyyrejä ja puhuvat arabiaa ja englantia aksentilla. Ohjaus ei ole mitään ihmeellistä ja Alan Silvestrin riemukas musiikki on aivan käsittämätön osa mitä Golan käyttää innokkaasti.

Chuck Norriksen parran alla oleva nyrkki replikoi toimivasti, joskin mitään todellista henkilödraamaa ei ole mukana. Lee Marvin on takuuvarma yrmeydessään ja tekee hyvää yhteistyötä Norriksen kanssa. Robert Forster on väkivaltaisen terroristin roolissa yliampuvan väkivaltainen, mutta ei kuole tarpeeksi näyttävällä tavalla mikä ei oikein sovi kokonaisuudelle.

Ihan hilpeä 80-luvun kohtuuhalpa toimintapläjäys moisten teosten liukuhihnaduo Golan-Globusilta, joskin tietyt mielipiteet näkyvät liian pahasti. Ei siinä että ne haittaisivat kokonaisuutta, mutta meno on ajoittain harmillisen tylsää. Onneksi veri pärskyy ja pommit paukkuvat.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1395 arvostelua
Arvosteltu: 26.05.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Jahti
Jahti arvosana 4,14
Jahti
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu

Elokuvan tiedot

Delta Force
Delta Force arvosana 2,92
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Menahem Golan
Käsikirjoittajat:
James Bruner, Menahem Golan
Pääosanäyttelijät:
Chuck Norris, Joey Bishop, Lee Marvin, Martin Balsam
Maat:
USA, Israel
Kielet:
englanti, arabia, heprea, kreikka