Arvostelu

Ei mikään toimintaelokuvien uranuurtaja vaan ihan keskitason rymistely.

Perjantaina 19.7. terroristit kaappaavat Ateenasta Roomaan matkalla olleen matkustajakoneen ja ottavat tämän matkustajat panttivangeiksi. Terroristit erottavat matkustajista juutalaiset ja vievät nämä hylättyyn kouluun myöhemmin tapettaviksi. Terroristien suunnitelmat kuitenkin mutkistuvat kun majuri Scott McCoy (Chuck Norris) ja eversti Nick Alexander (Lee Marvin) Delta Force-joukkoineen päättävät aloittaa terroristijahdin.

Delta Forcen ensimmäinen tunti kuluu kaapatussa lentokoneessa ja kaappausjaksossa on onnistuttu oikeasti saamaan sopivan kireä tunnelma esille mutta muuten kaappaus tuntuu kymmenen tusinajännärin risteytykseltä. Seuraava tunti onkin sitten veikeätä seurattavaa kun Chuck Norris ja Lee Marvin astuvat kuvaan ja niittavaat pahoja poikia tähtilipun alla. Kömpelöltähän Delta Forcen toimintakohtaukset saattavat nykypäivänä näyttää mutta tekijöillä on ainakin ollut sydän mukana elokuvaa tehdessä.

Chuck Norris jakaa katsojien mielipiteet selvästi kahtia. Itse ainakin pidän Norrisia toimintasankarin kriteerit täyttävänä äijänä mutta myönnettäköön että niitä ostoskanavan mainoksia en ole vielä nähnyt. Norrisin rinnalle on saatu kivikasvo Lee Marvin joka on vanhoillakin päivillään viileän loistava. Tämähän myös jäi Lee Marvinin viimeiseksi elokuvaksi.

Delta Force tarjoaa katsojalle mukavan kasarista äijämeininkiä höystettynä hauskoillla kliseillä. Toisille tuo äskeinen kuvaus on kirous ja toisille taas vain plussaa äksönleffaa katsoessa. Ei mikään toimintaelokuvien uranuurtaja vaan ihan keskitason rymistely, jonka jaksaa katsastaa ainakin kerran.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 60,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 20.02.2005
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,31
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Harakiri
Harakiri arvosana 4,38
Harakiri
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,30
Jeanne d'Arcin kärsimys

Elokuvan tiedot

Delta Force
Delta Force arvosana 2,92
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Menahem Golan
Käsikirjoittajat:
James Bruner, Menahem Golan
Pääosanäyttelijät:
Chuck Norris, Joey Bishop, Lee Marvin, Martin Balsam
Maat:
USA, Israel
Kielet:
englanti, arabia, heprea, kreikka