Pistejakauma

0%

8%

4%

9%

22%

25%

13%

10%

2%

8%

Pisteytykset

rating 80,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 80,000

Jälleen kerran positiivinen yllätys Norrisilta. Aluksi hirvittelin reilu kahden tunnin kestoa Chuck Norris-leffalle, mutta rattosastihan se aika Delta Forcen parissa kului.

Leffan valttikorttina on muihin genrensä leffoihin verrattuna se, ettei se nojaa pelkästään Norrisin karisman varaan. Elokuvan alkupuolella tapahtuva lentokoneen kaappaus on toteutettu hyvin ja kohtauksiin saadaan ladattua oikeasti jännittävä tunnelma. Tästä on kiittäminen genremies Menahem Golanin taitavaa ohjausta ja taitavien näyttelijöiden kuten Robert Forsterin, Martin Balsamin, George Kennedyn ja Bo Svensonin panosta. Etenkin viimeksi mainittu ruotsinmies tekee mainitsemisen arvoisen coolin suorituksen pilottina. Oikeastaan alkupuoliskolla erikoisjoukkojen körmyjä ei näy yhteensä ruudulla kuin muutaman minuutin ajan.

Norrisin ja Marvinin astuessa kehiin, trilleri muuttuu vanhan ajan toimintaleffaksi, jossa kyllä genrefanit saavat aikalailla kaikkea mitä voi pyytää. Turpaanvetoa, räiskimistä, räjähdyksiä ja parit näyttävät stuntit (ts. Norris + prätkä + lentokone). Ainoastaan oneliner-puoleen olisi saatu hieman enemmän panostaa.

Kaiken kaikkiaan Delta Force on yksi niitä kasariactionhelmiä, joita voi suositella varauksetta myös ei-Norris-faneille. Noin 20 minuuttia lyhyempänä olisi voinut vielä puolikas tähti pudota lisää, mutta silti, tiukka yhdistelmä terroristitrilleriä ja miehet tehtävällä-leffaa!!!

Kurt
Käyttäjä

rating 80,000

Jälleen toimiva ja viihdyttävä kasarimättö! Ensimmäinen puolisko on ihan kelvollista trilleriä, ja toimintaa saadaankin odotella peräti tunti. Kun äksön alkaa, se ei petä. Lee Marvin vetää hyvän roolin viimeiseksi jäänessä elokuvassaan ja Chuck Norris on oma itsensä pahiksia pieksävänä McCoyna. Pääseehän kaveri myös vastakkain yhden pahispomon kanssa, mutta eihän tästä ole vastusta Chuckille, kenestä olisi? Musiikit ovat myös hyvin kasarimaisia ja leffan tunnaria jaksetaankin soittaa uupumiseen saakka. Delta Force sopii hyvin viikonloppuillalle, jolloin ei jaksa aivoja rassata.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 80,000

Chuck ja Lee samassa elokuvassa jo toista kertaa.. Delta Force on epäilemättä yksi legendaarisen Kanuunaryhmän suurimmista saavutuksista. Ensimmäisen tunnin aikana suoritetaan todella hyvin toteutettu kaappaus ja toisella sitten ammuskellaan oikein kunnolla. Turpaan potkiminen jää vähäiseksi, eikä kyseessä muutenkaan ole mikään yhden Chuckin show, mikä on olennainen osa "miehet tehtävällä" -elokuvia. Törkytusinasta pitävät tulevat todennäköisesti viihtymään tämänkin parissa.
Yksinkertainen tarina on täyttä actionia ja vauhdin ohella myöskään jännityksestä ei ole puutetta. Kuten mainittu, on lentokonekaappaus oikein hyvää katseltavaa, eikä vähiten Robert Forsterin ja muiden abdul-hassan -terroristien roolisuoritusten vuoksi. Viikset, parrat ja aksentit kunnossa, mitäpä muuta hyvältä arabijoukolta voi odottaa.. Tyhmää poliittista sisältöä on enemmän kuin sitä tarvitaan ja tunnusmusiikkia, vaikka koko 80's actionin sankarillisimmin soiva onkin, toistettiin hieman liian usein.

Chuck ja kuusikymppinen Lee toimivat tilanteen vaatiessa oikein hyvin, ja mukana ovat myös Robert Vaughn ja viihdyttävä Steve James. Chuckin mopon etu- ja takatykit ovat tappavaa tavaraa ja leffan posteri, jossa Marvin ampuu singolla täysin ilmeettömästi Chuckin räiskiessä vieressä on parasta ikinä.
Tuttua, turvallista ja tasokasta äijäviihdettä neljän tähden edestä. Kiitos, Golan!

Antsa82
Käyttäjä

rating 80,000

Chukki
Käyttäjä

rating 80,000

kim91
Käyttäjä

rating 80,000

Raato-A
Tykittäjä

rating 80,000

Sad_Ex
Käyttäjä

rating 80,000

TheRock777
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Delta Force
Delta Force arvosana 2,93
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Menahem Golan
Käsikirjoittajat:
James Bruner, Menahem Golan
Pääosanäyttelijät:
Chuck Norris, Joey Bishop, Lee Marvin, Martin Balsam
Maat:
USA, Israel
Kielet:
englanti, arabia, heprea, kreikka