Arvostelu

Chuck on unohtanut eye of the tigerin jonnekin, eikä tunnu olevan sydämellä mukana. Pienehkö pettymys, mutta siedettävä filmi.

Delta Force oli yksi Chuck Norriksen kovimmista klassikoista, erinomaisen viihdyttävä ja syntisen hauska roskapläjäys, kulttikamaa, jota ei voi missata. Tottahan filkalle jatko-osaa lähdettiin vääntämään, ja tällä kertaa Norris päätti tukea ”Kick the drugs out of America” -projektiaan sananmukaisesti (kierto)potkaisemalla huumeet ulos Amerikasta elokuvassaankin. Niinpä jo niin tutuksi tullut majuri Scott Mcjotain (ketä sen hahmon nimi kiinnostaa, sehän on perhana Chuck Norris!!) käy käytännössä katsoen yksin sotaan kolumbialaista huumelordia vastaan… ”Eikä siinä ihmisuhreiltakaan voida välttyä, kun Ilmestyskirjan ennustukset käy toteen!”

Harmi vain, että vaikka Delta Force 2:lla on kaikki edellytykset olla edeltäjänsä veroinen filmi, tekijöiltä ovat loppuneet rahkeet kesken kaiken. Norris on toki aina Norris, ja takaa useita viihdyttäviä hetkiä. Superärsyttävää Billy Dragoa lukuun ottamatta näyttelijät osaavat hommansa kohtalaisesti, toimintaa on paljon ja lahtausgenreen mennään heittämällä, bodycount on kiitettävä 89 (ykkösen vastaava oli 91!) ja mukaan on saatu muutamia ikimuistoisia kohtauksia, sortuu elokuva pahasti yhteen ongelmaan: Sydän puuttuu.

Kunnon uhoasennetta ei mukana ole, ja edes Norris ei onnistu puhaltamaan hommaan sitä paljonpuhuttua henkeä. Eipä siinä juuri räiskeet ja roimeet auta, jos tekijöillä on ollut vain dollarinkuvat silmissä ja leffa on tehty ”vähän sinne päin.” Ei Delta Force 2 silti mitenkään toivoton teos ole, ei. Kuten jo mainittu, kohtuuviihdyttävää actionia on reilusti mukana, Master-Chuck tarjoaa katsojalle useita, varsin hauskoja hetkiä pahiksilla leikkiessään ja syvä kunnioituksen tunne ilmaantuu vieläkin, kun kierttari lentää.

Kaiken kaikkiaan Delta Force 2 on leffa, joka Norris-fanien kannattaa toki katsastaa, mutta mestarin parhaimpien filkkojen fiilikseen ei päästä, ei niin millään. Kuten toinen kova kasaritähti asian ilmaisisi, eye of the tiger puuttuu. Onneksi mies sai tuon katseen takaisin kohtuullisen pian DF2:n jälkeen, ja aloitti legendaarisen TV-sarjansa. Pakko hommata jostain Walker, Texasista-boksi…

Pisteet: rating 50,000

Raato-A
Tykittäjä, 483 arvostelua
Arvosteltu: 26.02.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto

Elokuvan tiedot

Delta Force 2: Huumeviidakko
Delta Force 2: Huumeviidakko arvosana 2,70

Delta Force 2: Huumeviidakko (1990)

Alkuperäinen nimi: Delta Force 2: The Colombian Connection

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
111 min
Ohjaajat:
Aaron Norris
Käsikirjoittajat:
Lee Reynolds
Pääosanäyttelijät:
Billy Drago, Chuck Norris, John P. Ryan, Paul Perry
Maat:
USA
Kielet:
englanti