Arvostelu

Tarina pitää otteessaan loppuun asti

Apinoiden planeetan synty aloitti vuonna 2011 uudelleenkäynnistyksen, jossa apinat esiteltiin kumimaskien sijasta digitaalisesti liikkeenkaappaus-tekniikalla. jotka ulkomuodoltaan muistuttivat oikeita apinoita. Nyt elokuva on saanut Apinoiden planeetan vallankumous -elokuvan muodossa.

Tappava virus on pyyhkäissyt ihmiskunnan sukupuuttoon, lukuunottamatta eloonjääneitä, joiden ainoa toivo on löytää uusi toimiva energianlähde. Valitettavasti tarkoitukseen sopiva vesivoimala sijaitsee älykkäiksi geenimanipuloitujen apinoiden valtaamalla alueella. Edessä on vääjäämättä yhteenotto.

Elokuva jatkaa siitä, mihin edellisosa päättyi, eikä tarjoa juonen perusteella suuria yllätyksiä. Ohjaaja Matt Reeves saa kasaan omaperäisen ja synkän jatko-osan, joka junnaa paikoillaan toimivasti. Elokuvan aiheena on siis rauhan solmiminen, jonka yhteydessä pitää puhaltaa yhteen hiileen. Siinä missä ihmiset olivat aiemmin keskeisemmissä rooleissa, apinat ovat nyt tämän osan keskipisteenä, joista jotkut osaavat tällä kertaa puhua ja jotkut turvautuvat vielä viittomakielen käyttöön.

Uusina ihmisinä esiintyvät näyttelijät tarjoavat silmänruokaa upeilla suorituksillaan. Jason Clarke suoriutuu Malcolmina kerrassaan osuvasti ja todistaa olevansa Hollywoodin kirkkaimpia tähtiä. Myös Keri Russell on Malcolmin Ellie-vaimona elämänsä vedossa, jolla on myös kaikki tilanteet hallinnassa. Aina välillä esiintyvä Gary Oldman jää kuitenkin muiden ihmisten varjoon, mutta hän on siitä huolimatta ihan siedettävä tapaus.

Elokuva sai parhaiden erikoistehosteiden ehdokkuuden vuoden 2015 Oscar-gaalassa. Saturn-ehdokkuuksia se keräsi yhteensä kahdeksan (paras tieteiselokuva, ohjaaja, miessivuosa (Serkis), lapsinäyttelijä (Kodi Smit-McPhee), musiikki, lavastaja, maskeeraus ja erikoistehosteet), muttei voittanut yhtäkään.

Apinoiden planeetan vallankumous jättää katsojan innolla odottamaan kolmatta elokuvaa. Elokuva alkaa ja päättyy Caesarin silmiin, sekä tarina pitää otteessaan loppuun asti. Osana trilogiaa se on muiden osien tavoin kovan luokan rymistelyelokuva, joka herättää ajatuksia, sekä nostaa esille tärkeitä asioita pelosta ja väkivallasta.

Pisteet: rating 100,000

TomCruise
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 03.07.2016
Katsottu:

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon
Eyes Wide Shut
Eyes Wide Shut arvosana 3,87
Eyes Wide Shut
Oldboy
Oldboy arvosana 4,33
Oldboy

Elokuvan tiedot

Apinoiden planeetan vallankumous
Apinoiden planeetan vallankumous arvosana 3,50

Apinoiden planeetan vallankumous (2014)

Alkuperäinen nimi: Dawn of the Planet of the Apes

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
130 min
Ohjaajat:
Matt Reeves
Käsikirjoittajat:
Amanda Silver, Mark Bomback, Pierre Boulle, Rick Jaffa, Scott Z. Burns
Pääosanäyttelijät:
Andy Serkis, Enrique Murciano, Gary Oldman, Jason Clarke, Jocko Sims, Judy Greer, Karin Konoval, Keri Russell, Kirk Acevedo, Kodi Smit-McPhee, Nick Thurston, Terry Notary, Toby Kebbell
Maat:
USA
Kielet:
englanti