Arvostelu

Apinoiden ja ihmisten tavoittelema yhteiselo jää haaveeksi.

Apinoiden Planeetan Synty oli yksi parhaimmista reebooteista mitä on koskaan valkokankaille saateltu. Andy Serkis - tuo liikkeenkaappauksien kuningas palaa jatko-osaan Caesarin rooliin entistä realistisempana.

Apinoiden Planeetan Vallankumous oli trailereiden perusteella täyden 5 tähden filmi, mutta kokonaisuutena tämä jäikin yhtä tähteä vaille. Elokuva kulkee useamman hahmon mukana, vaikka kokonaisuudessaa hommaa katsotaan Caesarin silmin.

Tarina jatkuu useamman vuoden jälkeen APS- elokuvasta. Caesarin apinayhteiskunta on kasvanut huimasti ja vaikka suurin osa joutuu turvautumaan viittomakieleen, mikä allekirjoittaneen mielestä oli todella rasittavaa edelliseen elokuvaan verrattuna, on Caesarin ja tämän lähimmäisillä myös puheenvuorojakin. Apinat luulevat ihmiskunnan kuolleen kunnes kohtaavatkin San Franciscon pienen eloonjääneiden ihmisten ryhmän. Tämän ryhmän toinen perustaja Malcolm perheineen löytää yhteisen sävelen Caesarin ja tämän oman perheen kanssa, tehden hieman yhteistyötä ehtoja vastaan ja alkavat uskoa mahdolliseen rauhaan ihmisten ja apinoiden välillä, vaikka silloin tällöin luottamus vähän rakoileekin.

Valitettavasti molemmilta osapuolilta löytyy varjopuolensa. Apinoista Koba, joka on kärsinyt suurimman osan elämästään laboratoriorottana, kantaa ikuista kaunaa ihmisiä kohtaan ja haluaa tappaa kaikki, kun taas ihmisistä Dreyfus haluaa surmata puolestaan apinat.

Selkäänpuukotuksilta, menneiden muisteluilta, jännittäviltä toimintakohtauksilta ja monenmoisilta muiltakin elementeiltä ei vältytä, joka muokkaa Apinoiden Planeetan Vallankumouksesta parhaimman Apinoiden Planeetta- elokuvan. Elokuva alkaa ja päättyy Caesarin silmiin ja jättää katsojansa odottamaan kolmatta osaa sulkien pähkinänkuoreen tosi seikan: Apinoiden ja ihmisten tavoittelema yhteiselo jää haaveeksi.

Hyviksiä ja pahiksia riittää ja oli hahmoista mitä mieltä tahansa, hassulla tavalla elokuvassa ei ole ainuttakaan pahista, sillä kaikilla on omat "hyvät" syynsä teoilleen.

Pisteet: rating 80,000

jokurandomiMyers
Käyttäjä, 16 arvostelua
Arvosteltu: 20.07.2014
Katsottu: Teatterissa 3D-näytöksenä

Saman kategorian TOP-leffoja

Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Bullet In The Head
Bullet In The Head arvosana 4,09
Bullet In The Head
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,13
Epäillyt

Elokuvan tiedot

Apinoiden planeetan vallankumous
Apinoiden planeetan vallankumous arvosana 3,50

Apinoiden planeetan vallankumous (2014)

Alkuperäinen nimi: Dawn of the Planet of the Apes

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
130 min
Ohjaajat:
Matt Reeves
Käsikirjoittajat:
Amanda Silver, Mark Bomback, Pierre Boulle, Rick Jaffa, Scott Z. Burns
Pääosanäyttelijät:
Andy Serkis, Enrique Murciano, Gary Oldman, Jason Clarke, Jocko Sims, Judy Greer, Karin Konoval, Keri Russell, Kirk Acevedo, Kodi Smit-McPhee, Nick Thurston, Terry Notary, Toby Kebbell
Maat:
USA
Kielet:
englanti