Pistejakauma

4%

17%

14%

24%

15%

10%

5%

6%

0%

4%

Pisteytykset

rating 30,000

Kuosimodo
Käyttäjä

rating 30,000

Hiton tylsä elokuva.

Mowgli
Tykittäjä

rating 30,000

Aikamoisen epäonnistunut yritys luoda vakuuttavaa dystopiaelokuvaa. Koko sekamelska on varustettu niin turhalla tarinalla, että se pilaa jo puolet elokuvasta. Juonta yritetään vielä vahvistaa ärsyttävillä takaumaleikkauksilla, jotka vain pahentavat asiaa. Tuhon partaalla olevaa maailmaa ei pahemmin päästä katselemaan, kun elokuva on kuvattu halvoissa kuvauspaikoissa tyyliin erilaisilla pelloilla ja metsissä. Kohtausten välissä kuvauslokaatiot tuntuvat vaihtuvan aivan satunnaisesti, kun esimerkiksi sankarimme hyppäävät alas viemäriluukusta tehdasalueen tapaisessa ympäristössä ja sitten hyppäävät viemäristä ulos toisesta luukusta, joka onkin yhtäkkiä keskellä peltoa. Siitä kun he sitten juoksevat vähän matkaa ollaankin jo hiekkarannalla, öööh. Van Damme potkii pahisten persiitä varsin mallikkaasti ja se onkin ainoa syy katsoa tätä. Toimintakohtauksista paistaa amatöörimäisyys läpi useasti, mutta kyllä ne viihdyttävät enemmän kuin tämän pökäleen muu sisältö. Lopputaistelu oli kyllä typeryydessään hauska, kun isot äijät karjuvat kurkku suorana ja mäiskivät toisiaan turpaan. Kyllä tämän jaksoi onneksi katsoa loppuun suht vaivatta, vaikka leffa onkin todella huono.

Tertsi
Käyttäjä

rating 30,000

Herranjestas mitä schaibaa. Ihan tällaista kuraa en odottanut, vaikka tiesin ennalta, ettei mistään laaturoskasta ole kyse. Cyborg nyt vaan kusee rankasti lähes jokaisella osa-alueellaan. Van Dammen pökkelyys nyt on ollut tiedossa jo pitkään, mutta miksi kaikkien pahisten pitää olla niin h*lvetin vammaisia örisijöitä?

Toimintakohtaukset eivät sentään ole täysin pilattuja, tosin ei niitä voi myöskään ansioksi laskea. Halpismaisuus paistaa jokaisesta kohtauksesta, eikä juonen kulussakaan juuri kehumista ole. Suurin puute on ehdottomasti se, ettei elokuva jaksaa viihdyttää kuin ehkä viisi-kymmenen minuuttia koko kestosta. Loput on joko tylsää ja mitäänsanomatonta huttua, tai vaihtoehtoisesti naurettavaa p*skaa jolle jaksaa korkeintaan hymähtää.

Elokuva on ehtaa yhden tähden kamaa, mutta Van Dammen uhoamiselle on pakko antaa se ylimääräinen puolikas.

WGB
Käyttäjä

rating 30,000

Albert Pyunin mustavalkoiseksi ja dialogittomaksi hevioopperaksi tarkoitettu leffa on sinne tänne roiskittujen romujen värittämä apokalyptinen visio ihmiskunnan pelastumisesta yhden miehen ansiosta. Pyun taitaa olla melkoinen piru kameran takana, sillä luvassa on alusta alkaen äärimmäisen hölmöä ja mukapsykologiselta tunnelmaltaan ehtaa campia, joka naurattaa tosin lähinnä alussa ja lopussa. Keskivaiheessa tulee nimittäin suvanto, jolloin naurut jäävät harvemmalle. Mukana on vieläpä jonkinlaista motiivia päähenkilölle virittäviä paskasti toteutettuja flashbackeja sekä käsittämättömiä toimintakohtauksia.

Van Damme, jonka nimi on jostain syystä Gibson Rickenbacker, tekee yhden ilmeen rutiiniroolin lisäksi muutaman akrobaattimaisen tempun ja joutuessaan ristiinnaulituksi potkii paalun poikki. Mukana on myös kolme todella epämääräistä naishahmoa, joiden lopullista funktiota en tajua. Kaiken huippu on Fender Tremolo (juuri näin), joka Vincent Klynin hulvattomasti ylinäyttelemänä ärisee ja irvistelee katsojalta lopullisesti itsehillinnän. Oikeastaan Fender on sellainen hahmo, jonka pelkkä läsnäolo naurattaa tämän ylivedetyn pahuuden jatkuvan alleviivaamisen takia. Varsinkin kun luvassa on lopun ratkaiseva tappelu täynnä korviahivelevää örinää. Atleentaa!

Pisteet hyvistä nauruista ja miinukset siitä, että kyseessä on ainakin jollain tasolla rikos ihmiskuntaa ja elokuvataidetta kohtaan. Eikä mikään täysin harmiton sellainen.

andy
Tähtääjä

rating 30,000

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 30,000

Blastmaster
Käyttäjä

rating 30,000

IdigN1
Tähtääjä

rating 30,000

Jedi-Brony
Käyttäjä

rating 30,000

KaiZeri
Käyttäjä

rating 30,000

Tapio
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Cyborg
Cyborg arvosana 2,31
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
85 min
Ohjaajat:
Albert Pyun
Käsikirjoittajat:
Kitty Chalmers
Pääosanäyttelijät:
Alex Daniels, Deborah Richter, Jean-Claude Van Damme, Vincent Klyn
Maat:
USA
Kielet:
englanti