Arvostelu

Kaikista kolmesta osasta raa'in.

Cube-elokuvasarja on paisunut nyt jo trilogiaksi. Cube Zero on Cube-elokuvan kolmas osa ja sen on ohjannut Ernie Barbarash. Itseasiassa Cube Zero ei ole jatko-osa, vaan ”etko-osa”. Eli tapahtumat ja juoni sijoittuvat aikaa ennen ensimmäistä Cube-leffaa.

Juoni Cube Zerossa on jotakuinkin sama, kuin kahdessa edellisessä, mutta tällä kertaa on laitettu lisämausteeksi myös perspektiiviä kuution ulkopuolelta. Ihmisiä herää jälleen kuutiossa ihmetellen mitä on tapahtunut, mutta heti elokuvan alussa päästään näkemään mitä kuution ulkopuolella tapahtuu ja kuka sen takana on.

Cube Zero alkaa erittäin mielenkiinotoisesti, eikä niinkään tönkösti, kuin kaksi edellistä osaa saattoivat tehdä. Elokuva näyttää kahden miehen tekemisiä kuution ulkopuolella. Melkein heti käy ilmi, että heidän tehtävänä on vahtia kuutiota ja sen ihmisiä. Vielä tämä toimii hyvin ideana. Cube Zero tarjoilee runsaasti vastauksia jo heti ensimmäisillä minuuteilla, mutta esittää vielä enemmän kysymyksiä ja uusia mysteerejä mitä pitemmälle elokuva etenee.

Elokuvan ensimmäinen puolisko on vielä katsottavaa, mutta jo pian sen jälkeen kuvioihin ilmestyy liian paljon asioita ja liian paljon ihmisiä. Tarina alkaa valitettavasti hajoamaan kasaan vähitellen ja on hieman sääli katsoa elokuva loppuun asti, tietäen että se vain huononee koko ajan. Edes loppuun ei ole osattu saada mitään hienoa tai tavallista poikkeavaa. Cube Zeroa katsoessa, lopussa alkaa tuntua kuin olisi katsomassa jotain b-luokan toimintaleffaa. Silti, kaikesta tästä roskasta huolimatta, Cube Zerossa on paljon hyvääkin.

Cube Zeron näyttelijäkaarti koostuu jälleen kerran hieman tuntemattomimmista näyttelijöistä, mutta heihin pystyy samaistumaan ainakin paremmin kuin kahden ensimmäisten elokuvan näyttelijöihin. Cube Zero onnistuu myös paikoitellen luomaan yhtä jännittävän tunnelman kuin ensimmäisessä osassa. Sen erikoistehosteet ovat myös paikoitellen näyttävää katsottavaa. Musiikki sen sijaan on välillä hieman erikoista, eikä siitä oikein osaa sanoa, onko se positiivinen vai negatiivinen seikka.

Cube Zero yltää kokonaisuudessaan keskitasoon. Harmi, sillä parempaankin olisi ollut varaa. Ensimmäinen puolisko elokuvasta on hyvä, toinen taas ei. Paljastuksia sekä vastauksia on luvassa ja jälleen kerran brutaaleja kuolemia. Cube Zero onkin kaikista kolmesta osasta raa'in. Kaikille, jotka pitivät kahdesta ensimmäisestä osasta, on tämä silti pakko katsoa.

”Every Nightmare Has A Beginning.”

Pisteet: rating 60,000

SharkAttack
Käyttäjä, 12 arvostelua
Arvosteltu: 26.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,04
Kunnian polut
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,93
Jäniksen vuosi
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Vampyr
Vampyr arvosana 3,98
Vampyr

Elokuvan tiedot

Cube Zero
Cube Zero arvosana 3,10
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Ernie Barbarash
Pääosanäyttelijät:
David Huband, Martin Roach, Michael Riley, Stephanie Moore, Zachary Bennett
Maat:
Kanada