Arvostelu

Mielikuvituksellinen visuaalisuus ja satumainen tarinankerronta sopivat elokuvaan kuin nyrkki silmään, sen jokaisella osa-alueella.

Tim Burton on nero. Hänen tuoma visuaalinen ilme elokuvaan on todellakin loistava, mahtava ja kertakaikkiaan mielikuvituksellinen. Corpse Bride on satumaisella tavalla tehty fantasia-animaatio, joka kertoo kahden rakastavaisen rakkaustarinan. Voivatko kuolleetkin rakastaa? Onko kuoleman jälkeen meno sittenkin yhtä lämminsydämmistä kuin se voi olla elävilläkin? Onko kuolleillakin sydän? Näihin kysymyksiin vastauksen antaa Tim Burton elokuvallaan Corpse Bride.

Elokuvan ääninäyttelijät ovat ammattilaisia, ja sen kyllä huomaa. Johnny Depp suoriutuu roolissaan takuuvarmasti, kuten hänellä on tapana. Samalla voisi kehua jokaista ääninäyttelijää elokuvassa. Nimittäin, heistä jokainen on eläytynyt rooleihinsa täydellisesti. Jokainen heistä on omaksunut ääniroolinsa niin hienolla tavalla, että he saavat katsojan oikeasti tuntemaan sympatiaa roolihahmojaan kohtaan. Dialogi on myös varsin nerokasta. Siihen upotetut laulutkin toimivat vallan mainioisti ja luovat elokuvaan omalaatuisen, loistavan, satumaisen ja paikoittain ehkä hieman koomisen, kuin myös surullisenkin tunnelman.

"Can a heart still break, once it has stopped beating?"

Taustausiikki on suoraansanottuna loistavaa. Kuten tapana Burtonin elokuvissa, musiikki on suuriosa elokuvaa. Näin on myös Corpse Bridessä ja kuten olettaa voi, niillä on onnistuneesti luotu todella koskettava tunnelma. Elokuvan jokainen ääni on luotu huolella ja taidolla, lopputuloksena ovat mestarilliset äänet.

Burtonin ohjaus on jälleen kerran onnistunut täydellisesti. Mielikuvituksellinen visuaalisuus ja satumainen tarinankerronta sopivat elokuvaan kuin nyrkki silmään, sen jokaisella osa-alueella. Loistavat kuvakulmat tekevät elokuvasta todella kauniin näköisen. Todellista herkkua silmälle. Animaatiointi on myös onnistunut loistavasti, nimittäin Burtonin mielikuvitus on tuotu kuvaksi todella hienolla ja ainutlaatuisella tavalla.

Elokuva pohtii lähinnä rakkautta ja mitä ihminen voi tehdä sen eteen. Mikä on oikein ja mikä väärin, kuinka pitkälle ihminen voi mennä rakkauden tähden. Näillä aineksilla on luotu koskettava ja yksi kauneimmista elokuvista koskaan. Corpse Bride on suuri rakkaustarina, joka tempaisee katsojan mukaansa ensiminuuteilta lähtien eikä päästä irti ennen lopputekstejä. Kaiken kukkuraksi se jättää varsin positiivisen mielen katsojalleen.

Elokuvaa voi vapaasti suositella ns. "elämää suurempien" - elokuvien etsijöille. Corpse Bride nimittäin omaa kaiken, mitä tämän tyyliseltä elokuvalta voisi toivoa. Siinä on käytettä mielikuvitusta, loistavia ääninäyttelijöitä, koskettavia musiikkivalintoja, nerokasta dialogia, mukaansa tempaavaa tarinankerrontaa ja varmasti jokaista koskettavaa aihetta.

"Your cup will never empty, for I will be your wine."

Pisteet: rating 90,000

Maximus
Käyttäjä, 64 arvostelua
Arvosteltu: 01.11.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Brazil - tämän hetken tuolla puolen
Brazil - tämän hetken tuolla puolen arvosana 3,90
Brazil - tämän hetken tuolla puolen
Tuhon enkeli
Tuhon enkeli arvosana 4,32
Tuhon enkeli
Ninja Scroll
Ninja Scroll arvosana 3,85
Ninja Scroll
Berliinin taivaan alla
Berliinin taivaan alla arvosana 4,06
Berliinin taivaan alla

Elokuvan tiedot

Corpse Bride
Corpse Bride arvosana 3,87
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
76 min
Tunnetaan myös nimillä:
Tim Burton's Corpse Bride
Ohjaajat:
Mike Johnson, Tim Burton
Pääosanäyttelijät:
Albert Finney, Christopher Lee, Danny Elfman, Deep Roy, Emily Watson, Enn Reitel, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks, Joanna Lumley, Johnny Depp, Michael Gough, Paul Whitehouse, Richard E. Grant, Tracey Ullman
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti