Arvostelu

Leffan tarina on taattua Burton-laatua; mehukkaan mielikuvituksekas, kutkuttavan hauska ja ihanan opettavainen.

No niin se nyt vaan on Tim Burton+Johnny Depp+Danny Elfman = Lähes täydellisyyttä hipova leffa, jonka maailma on suurempi ja mahtavampi kuin baskeripäisen, ranskalaisen katutaiteilijan mieli.Yhtälö pitää paikkansa myös uskomattoman komiassa stop-motion tekniikalla luodussa Corpse Bridessa.

Uskomaton tapahtumaketju saa alkunsa kun rikastuneen kauppias perheen ainokainen Victor Van Dort yritetään naittaa köyhtyneen aatelisperheen tytölle Victoria Everglotille. No, yllätykseksi nuoret sielut tuntevatkin vetoa toisiinsa, ainoa ongelma on vihkivala, jonka Victor sössii kerta toisensa jälkeen. Niinpä nuori herra Van Dort pakenee metsikköön esittämään valaa tulevan vaimonsa sijasta kaarnaisille kasvoille ja pikkuruisen sattuman kautta tulee kosineeksi väärää naista, joka sattuu olemaan kuollut.

Burtonin leffa tuo tyyliltään ja juoneltaan mieleen The Nightmare Before Christmasin, mutta on kuitenkin oma hiano kokoinaisuutensa. Taas kerran Danny Elfmanin musiikki ja Johnny Deppin roolityö ovat suuressa osassa koko projektissa. Oikeastaanhan Corpse Bride on musikaali, täynnä Elfmanin mahtavaa tyylitajua. Heti leffan alkupuolella nähtävä luurankojen mainio kipale saa koko mätänevien ruumiiden ja auringon paisteettoman maailman tärisemään.

Koko leffan tarina on taattua Burton laatua; mehukkaan mielikuvituksekas, kutkuttavan hauska ja ihanan opettavainen. Leffa salista poistuu hymyssäsuin, toinen silmäkulma kostuneena.

nimimerkki: Salina

Pisteet: rating 90,000

Salina
Käyttäjä, 6 arvostelua
Arvosteltu: 29.01.2006
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Ninja Scroll
Ninja Scroll arvosana 3,85
Ninja Scroll
Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,74
Toy Story 2

Elokuvan tiedot

Corpse Bride
Corpse Bride arvosana 3,87
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
76 min
Tunnetaan myös nimillä:
Tim Burton's Corpse Bride
Ohjaajat:
Mike Johnson, Tim Burton
Pääosanäyttelijät:
Albert Finney, Christopher Lee, Danny Elfman, Deep Roy, Emily Watson, Enn Reitel, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks, Joanna Lumley, Johnny Depp, Michael Gough, Paul Whitehouse, Richard E. Grant, Tracey Ullman
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti