Arvostelu

Hämyisän hilpeä satu rullaa eteenpäin jouhevasti.

Olipa kerran Victor Van Dort (Depp), jonka vanhemmat (Ullman & Whitehouse) olivat rahakkaita kauppiaita. Ja olipa kerran Victoria Everglot (Watson), jonka vanhemmat (Lumley & Finney) olivat köyhiä aatelisia. Selvähän se, että Van Dortit ja Everglotit tahtoivat siis yhdistää sukunsa. Vaan hääseremonian harjoittelu tuntui olevan Victor-paralle turhan mutkikasta. Kun pastorikin (Lee) lopulta sai tarpeekseen Victorin takeltelusta, poikaparka päätyi harjoittelemaan seremoniaa itsekseen. Mietteissään Victor joutui synkkään metsään ja kun hän vihdoin oppi seremonian, oli hänellä vierellään myös morsian (Bonham Carter). Eikä mikä tahansa hunnutettu neito, vaan kuollut sellainen!

Tim Burtonin tyyli loistaa tästä elokuvasta pitkälle kuin Batman-logo valonheittimestä. Nyt stop motion-tekniikalla toteutettu animaatio näyttää ehkä hitusen paremmalta kuin Painajaisessa ennen joulua. Burton ja kumppanit tekevät Corpse Bridellä kunniaa vanhoille kauhuelokuville, Ray Charlesille, Ub Iversille (Disneyn varhaisen luurankopiirretyn animaatori), Clark Gablelle, eivätkä tekijät jätä katsojaa ilosta sivulliseksi. Hämyisän hilpeä satu rullaa eteenpäin jouhevasti. Äänirooleissa kuullaan mm. parhaita brittiläisiä komediataitureita ja Victorina tietenkin useita Burtonin hahmoja tulkinnut Johnny Depp. Musiikki on niin ikään luonnollisesti Danny Elfmanin kynästä. Jälleen kerran Elfman on rustannut muutaman laulunkin tarinan höysteeksi. Mikä sitten mättää?

Corpse Bride ei ole Painajainen ennen joulua II. Siksi Burtonin PEJ:ssä esiintyneiden ideoiden uusiokäyttö tässä yhteydessä tuntuu hiukan häiritsevältä (sankari menee metsään ja tarina saa yllättävän käänteen, sankarilla on vekkuli koira, ihanin tyttö hajoaa käsiin…). Lisäksi Elfmanin säveltämät laulut eivät kuulosta läheskään yhtä ikimuistettavilta tällä kertaa kuin PEJ:n kohdalla. Ja vaikka tarinassa on huumoria, mutkia ja sopivasti opettavainen loppu, se ei oikeastaan kosketa. Corpse Bride on ”hirmuihana” ja hieno leffa. Mutta silti tai ehkä juuri sen vuoksi ei raina aiheuta kummempia värinöitä.

Pisteet: rating 80,000

Söpö
Ylläpitäjä, 783 arvostelua
Arvosteltu: 04.11.2005
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

The Fountain
The Fountain arvosana 3,75
The Fountain
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Notre Damen kellonsoittaja
Notre Damen kellonsoittaja arvosana 3,54
Notre Damen kellonsoittaja
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Corpse Bride
Corpse Bride arvosana 3,87
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
76 min
Tunnetaan myös nimillä:
Tim Burton's Corpse Bride
Ohjaajat:
Mike Johnson, Tim Burton
Pääosanäyttelijät:
Albert Finney, Christopher Lee, Danny Elfman, Deep Roy, Emily Watson, Enn Reitel, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks, Joanna Lumley, Johnny Depp, Michael Gough, Paul Whitehouse, Richard E. Grant, Tracey Ullman
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti