Pistejakauma

12%

9%

6%

12%

21%

15%

9%

9%

3%

3%

Pisteytykset

rating 40,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 40,000

Leffa alkaa lupaavan hauskasti. Lundgren esittää rock-bändin rumpalia, joka on Moskovassa esiintymässä Venäjän isoille poliittisille kihoille. Ohjaaja-käsikirjoittaja-päänäyttelijä Lundgrenin egomaanisuus saa seagalismit ylittävät piirteet, kun leffan ekat 15 minuuttia kaikki hahmot kehuvat kuinka cool, hyvännäköinen ja loistava rumpali hän on. Puolet nuorempi, parikymppinen, miljoonien levytyssopimuksessa kiinni oleva pop-diivakin olisi viidessä sekunnissa valmis antamaan toosaa, kun näkee Dolpan paukuttavan rumpuja paidattomana plehat päässä. Lundgren elostelee itsetietoisesti omassa kuplassaan ja hymyilee ylimielisesti kaikille. Tästä olisi vielä puuttunut Brandon Leen repliikki Lundgrenille Showdown in Little Tokyo leffasta - "You've got the biggest dick I've ever seen". Hyvää settiä.

Dolpan vajaudet toimintaohjaajana tulevat valitettavasti vain kiusallisesti jälleen esiin. Käsivarakameraa, nopeita leikkauksia, välkkyviä valoja ja pimeitä huoneita. Mistään ei saa mitään selvää. Leffa on selvä Die Hard-kopio, mutta ei millään tapaa omaperäisellä tahi suurimmaksi osaksi viihdyttävällä tavalla (kuten esim. Kaappaus merellä).

Leffan Venäjän myönteisyys myös ihmetyttää. Pressaa esittää Putinin näköinen äijä, ja katsojien pitäisi jotenkin sympata tätä diktaattoria vain siksi, että alussa Venäjän uutiset kertovat, että tämä haluaa kitkeä korruption maasta. No niin, on varmaan Putinkin sanonut. Pahikset ovat neuvostohenkisiä erikoisjoukkoja, jotka syystä x haluavat järkyttää maan poliittista johtoa. Erikoisjoukot, joille pärjää, suurimmaksi osaksi aseettomana, motoristi-taustainen rumpali.

Command Performance on laiskasti kirjoitettu ja huonosti ohjattu toimintaleffa, joka on pohjimmiltaan vain keski-ikäisen toimintastaran egotrippi. Hauskaksi ja hieman massasta poikkeavaksi sen tekee päähenkilön rock-muusikko-tausta ja sen outo Venäjä-myönteisyys.

Lundgrenin bändi muuten soittaa just sellaista paskaa jenkkirokkia, jota usein kuulee showpainijoiden sisääntulomusiikkeina, tai NHL-pelien valikoissa.

Leffan viimeinen repliikki tiivistää kaiken olennaisen:

"I can still kick ass... and play drums."

jossu82
Käyttäjä

rating 40,000

kerran katsottava

Makke_95_
Käyttäjä

rating 40,000

Rantsu
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Command Performance
Command Performance arvosana 2,44
Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
93 min
K15
Ohjaajat:
Dolph Lundgren
Käsikirjoittajat:
Dolph Lundgren, Steve Latshaw
Pääosanäyttelijät:
Dave Legeno, Dolph Lundgren, Hristo Shopov, Melissa Ann Smith
Maat:
USA
Kielet:
englanti, venäjä