Arvostelu

Ennenkaikkea erinomainen biisikokoelma.

CMX julkaisi levyn Dinosaurus Stereophonicus jälkeen DVD:n, joka sisältää 15 musiikkivideota, neljä live-esitystä ja kolme dokumenttia. Lisukkeena tulee single Puuvertaus, jota ei muilla levyillä nähtykään.

Levyn katsottuaan saa melko hyvän käsityksen siitä, millainen CMX:n taival vuosina 1985-2001 yhdeksi Suomen arvostetuimmista bändeistä on ollut. Alkupuolen musavideot ovat teknisesti katsoen syvältä, mutta musiikki jyrää. A. W. Yrjänän synkät, mutta moniulotteiset lyriikat jättävät kuuntelijalle tilaa, ja rockmusiikki itsessään on sekin korvalle miellyttävää. Helminä mainittakoon ainakin Ruoste, Pelasta maailma, Vallat ja väet sekä Taivaan lapset.

"Ihan kivojen" lyhyiden dokumenttien lisäksi levyltä löytyvät diskografia sekä yhtyeen tarina. Loistava cd-single täydentää mukavasti muuten hieman valjua toteutusta.

Tämä on taattua SeeÄmÄksää. Ehkä lätty olisi toiminut paremmin live-taltiointina, musiikkivideoissa kun ei kuitenkaan ole samanlaista särmää. DVD on ennenkaikkea erinomainen biisikokoelma (tosin Cloaca Maxima-CD on tähän tarkoitukseen parempi).

Huom: Käsiini saama kiekko kuului Stereona, mutta aikaisempi painos on munattu Monoksi. Epäonniset voivat kaikeksi onneksi vaihtaa levynsä ilmaiseksi, ohjeiden pitäisi löytyä sivulta http://njet.net/cmx/dvdt.phtml.

Pisteet: rating 80,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 247 arvostelua
Arvosteltu: 17.03.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ray
Ray arvosana 3,98
Ray
Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody arvosana 3,77
Bohemian Rhapsody
Michael Jackson's Thriller
Michael Jackson's Thriller arvosana 3,95
Michael Jackson's Thriller
No Direction Home: Bob Dylan
No Direction Home: Bob Dylan arvosana 3,94
No Direction Home: Bob Dylan

Elokuvan tiedot

CMX DVD
CMX DVD arvosana 3,75
Genret:
Musiikki
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
A. W. Yrjänä
Pääosanäyttelijät:
A. W. Yrjänä, Janne Halmkrona, Kimmo Suomalainen, Pekka Kanniainen, Timo Rasio, Tuomas Peippo
Maat:
Suomi