Arvostelu

Ei ole perinteinen elokuva, vaan loistava piristysruiske kaiken jo nähneille katsojille.

Cloverfield kuuluu mielestäni niihin elokuviin, jonka juonesta tai ideasta ei tarvitse juurikaan tietää kun sitä lähtee katsomaan. Ainakin omalla kohdallani tämä toimi. Pikaisesti kertoen juoni on kuitenkin: kaveriporukan läksiäisbileet keskeytyvät, kun jokin hyökkää kaupunkiin ja he joutuvat taistelemaan selviytyäkseen elämänsä epärealistisimmassa tilanteessa.

Blairin noidan tyyliin pelkällä käsikameralla kuvattu Cloverfield ei todellakaan ole mikään perinteinen elokuva, vaan loistava piristysruiske kaiken jo nähneille katsojille. Kuvaustyyli on onnistunut luomaan erittäin realistisen tunnelman, kuin seuraisi dokumenttia. Efektit ovat myös onnistuneet huimaavan hyvin. Turha räiskintä ja liiallinen tehostekikkailu on jätetty pois ja juuri tämän vuoksi salaperäinen tunnelma säilyy alkuminuuteilta aina lohduttomaan loppuun saakka.

Näyttelijäsuoritukset ovat uskottavia ja tällaisessa elokuvassa on näyttelijöiden oltava tuntemattomampia tapauksia. Ainakin omalla kohdalla uskottavuus tämän tyylin pätkässä kärsisi pahemman kerran jos Bruce Willis laitettaisiin sekoilemaan teinien kanssa.

Cloverfield on hyvä, sopivan pituinen ja erilainen tapaus. Elokuvana se ei sinänsä tarjoile mitään kovin ihmeellistä, mutta kuvaustekniikka ja taidokas toteutus riittävät tässä tapauksessa. Hivenen ahdistava ja pelottaviakin hetkiä löytyy. Voin suositella virkistyksenä Godzillojen ja Jurassic Parkkien harmaassa paljoudessa.

Jokin on löytänyt meidät...

Pisteet: rating 80,000

Nalle Pub
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 28.07.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota

Elokuvan tiedot

Cloverfield
Cloverfield arvosana 3,25
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
85 min
Ohjaajat:
Matt Reeves
Käsikirjoittajat:
Drew Goddard
Pääosanäyttelijät:
Anjul Nigam, Jessica Lucas, Lizzy Caplan, Margot Farley, Michael Stahl-David, Mike Vogel, Odette Annable, T.J. Miller
Maat:
USA
Kielet:
englanti, venäjä