City of the Living Dead (1980)
- Alkuperäinen nimi:
- Paura nella città dei morti viventi
- Valmistusvuosi:
- 1980
- Lucio Fulci
- Dardano Sacchetti, H.P. Lovecraft, Lucio Fulci
- Antonella Interlenghi, Carlo De Mejo, Catriona MacColl, Christopher George, Daniela Doria, Fabrizio Jovine, Giovanni Lombardo Radice
- Italia
- Kauhu
- Muut sarjan leffat:
- City of the Living Dead, The Beyond, The House by the Cemetery
- Sijoitus:
Leffatykin 1852. paras elokuva.
Kommentit (9)
killstarKäyttäjä |
31.01.10 klo 00:07 fulci on kieltämättä mestari luomaan aidosti pelottavaa ja ahdistavaa tunnelmaa,city of the living dead on oiva esimerkki siitä.vaikka leffassa esiintyvät tietyt epäjohdonmukaisuudet häiritsevätkin intensiivistä tunnelmaa ja hukuttaa paikoitellen leffan punaisen langan,niin mielestäni se ei riitä heikentämään city of the living deadin tehoa kuin vain paikoitellen,tietynlaisessa mielentilassa ja yön tunteina katsottuna leffa toimii itselleni kuin junan vessa,vaikka olisi tästä saanut paremmankin. |
vasara88Käyttäjä |
22.12.09 klo 00:05 Hyvä leffa! Suoletkin tulee ulos suusta ja poranterä menee poskesta läpi.. sehän on oikein mukavaa viihdettä |
EnsioNietosKäyttäjä |
26.10.09 klo 18:11 Blääääh!
ghostKäyttäjä |
11.09.09 klo 18:36 Omasta mielestäni fulcin kärkikastiin sijoittuva leffa. En pidä tätä parhaimpana fulcina, mutta jostain syystä huomaan katsovani tämän useammin kuin minkään muun fulcin. Joka tapauksessa, LOISTAVA.
JukiKäyttäjä |
08.09.09 klo 20:31 Tunnelma leffassa on paikoin todella ahdistava ja ällöttäväkin. Ei edusta Fulcin parhaimmistoa, mutta ei tämä nyt ihan mikään pohjanoteerauskaan ole. Silti keskitasoa hieman huonompi Fulci-kauhuilu tällä kertaa. Vaikka zombileffoista pidänkin, niin tämä ei oikein kolahtanut. Uudestaan en tätä aivan pian tule katsomaan.
skullKäyttäjä |
01.09.09 klo 11:18 Yksi italokauhun kolkoimpia ja nyrjähtäneimpiä zombikauhuja. Tunnelma on perin ahdistava ja tarinassa on hmm.. surrealistisiakin piirteitä, joista ainakin minä pidin todella paljon. Tätä rainaa monesti moititaan Fulcin leffoista, mutta mielestäni se on yhtälailla tehokas kuin esim. The Beyond, joka on sekin suorastaan mielettömän kova. Täydet pisteet, ei voi mitään.. |
LilithiaKäyttäjä |
31.01.09 klo 20:13 "Joiden tehtävänä on tuoda katsojan eteen sarja verisiä gore-kohtauksia, jotka hakevat vertaistaan koko kauhuelokuvan histroriassa" Ei mielestäni oikein paikkaansan pitänyt. Olihan leffa ihan ok, mutta uudestaan tuskin tulen katsomaan. Yleensä pidän zombie-leffoista, mutta tämä ei oikein uponnut. |
TumppimiesTähtääjä |
01.06.08 klo 20:20 Ei missään nimessä Fulcin paras elokuva, mutta muutamissa kohtauksissa suhteellisen ahdistava. |
CuomiTähtääjä |
10.05.08 klo 13:18 Todellakin harmillisen epätasainen teos Fulcilta. Tunnelma on tosiaan ajoittain miehen parhaimipien töiden tasolla mutta sirpaleinen tarinankaari ja tönkkö lopetus eivät oiken auta täysin positiivisen kokonaiskuvan luomisessa. Joiltain osin kuitenkin Fulcin parhaimmistoa ja vaatii ehdottomasti uusintakatselua.
Pistejakauma
0,0% | |
4,2% |
Saman genren leffoja
Cujo - kauhun silmät
Toimiva peruskeskitason kauhupätkä, ei sen kummempaa.

Tolppanen 03.08.2006 22:39
Arvostelut (2)
Ei onnistu luomaan tiivistä pelon ilmapiiriä.

Miihkali 05.11.2009 22:35
Olisipa tämän tekemiseen nähty enemmän vaivaa niin tämä olisi täysi mestariteos.

kurkkuharja 27.03.2008 19:11