Arvostelu

Katsojaa ei päästetä helpolla, sillä tämä joutuu arvailemaan kuka puhuu totta ja kehen voi luottaa.

Charade on jo yli 40-vuotias, mutta ihan kivasti säilynyt. Näyttelijät ovat ajan kermaa, Audrey Hepburn ja Cary Grant ovat pääosassa. Muutkin näyttelijät ovat tuttuja, kuten Walter Matthau ja James Coburn. George Kennedynkin naama on näkynyt Dallasissa ja monessa Clint Eastwoodin elokuvassa.

Reggie (Audrey Hepburn) on lomailemassa ystävänsä kanssa ja hän on päättänyt päättää onnettoman avioliittonsa. Samaisella lomalla hän tapaa hieman mysteerisen miehen, Peter Joshuan (Cary Grant) ja kun hän palaa Pariisiin, on hänen asuntonsa täysin tyhjä ja hän saa kuulla miehensä kuolleen. Hän tapaa herra Joshuan ja käy valtuustossa, jossa saa kuulla herra Bartholonewilta (Walter Matthau), että hänen miehensä ei ollutkaan se joka väitti olevansa ja kaiken lisäksi tämä oli varastanut yli miljoonan valtion omaisuutta. Sitten kolme hänen miehensä rikostoveria Herman, Scobie ja Gideon (James Coburn, George Kennedy, Ned Glass) alkavat tiukata Reggieltä rahoja, mutta Reggie ei tiedä niistä mitään eikä se riitä vastaukseksi. Reggie alkaa itse "jahdata" herra Joshuaa romanttisessa mielessä, mutta pian selviää, ettei tämäkään puhu hänelle totta. Reggie ei tiedä keneen luottaa ja Joshuankin nimet vaihtuvat alati. Rosvokolmikko ja Bartholonew painavat hänen niskaan, että hänen on löyde!ttävä rahat, tai muuten hänen käy huonosti.

Iästään huolimatta Charade on ihan hyvin säilynyt, vaikka värit ja puvustus kertovatkin mikä vuosikymmen on kyseessä. Tarina on mielenkiintoinen ja dialogi on näppärää. Charade on sekoitus romantiikkaa, trilleriä, komediaa ja ehkä ripauksen verran toimintaa ja se toimii. Ohjaus välillä vaikuttaa tönköltä, mutta ei niin paljoa, että haittaisi. Näyttelijät ovat täydellisiä osiinsa ja tekevät erinomaista työtä. Varsinkin Audrey Hepburn on upea ja hänen silmänsä kertovat enemmän kuin sanat. Cary Grantin charmi vain on kasvanut iän myötä ja hän vetää hyvin sujuvapuheisen roolin. Coburn, Kennedy ja Glass vetävät tottuneesti roiston roolit eikä Matthau jää muita huonommaksi. Charade on hyvä ja viihdyttävä elokuva, joka on täynnä upeita näyttelijöitä. Myöskään katsojaa ei päästetä helpolla, sillä tämä joutuu arvailemaan kuka puhuu totta ja kehen voi luottaa. Erinomainen trilleri, jossa on sitä jotakin.

nimimerkki: LeffaPopcorn

Pisteet: rating 90,000

LeffaPopcorn
Käyttäjä, 57 arvostelua
Arvosteltu: 10.10.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 4,02
Blade Runner 2049
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski

Elokuvan tiedot

Charade - vaarallinen peli
Charade - vaarallinen peli arvosana 3,88

Charade - vaarallinen peli (1963)

Alkuperäinen nimi: Charade

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1963
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Stanley Donen
Käsikirjoittajat:
Marc Behm, Peter Stone
Pääosanäyttelijät:
Audrey Hepburn, Cary Grant, George Kennedy, James Coburn, Ned Glass, Walter Matthau
Maat:
USA
Kielet:
englanti, ranska, saksa, italia