Pistejakauma

0%

2%

2%

7%

2%

28%

17%

26%

15%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Rikkaissa naimisissa oleva nainen (Hepburn) palaa lokoisalta vuoristolomaltaan tyhjään kotiin, saaden kuulla kaiken omaisuutensa myyneen miehensä kuolleen epäilyttävissä olosuhteissa. Jäämistöstä ei löydy kuin yksi Lufthansan (todella tyylikäs) laukku ja monia tahoja kiinnostaakin, mihin miehen rahat ovat hävinneet. Pieniin hautajaisiin ilmastuu kolme kummallista miestä, jotka eivät sen enempää esittäydy tai muutenkaan jää rupattelemaan. Pian kolmikko ottaa kuitenkin leskeen yhteyttä pienen kiristyksen muodossa: rahat on löydyttävä vai jollekin käy huonosti. Käy ilmi, että ex-mies on sota-aikana kavaltanut kavereidensa kanssa sievoisen potin, joka on nyt jossakin teillä tietymättömillä, joskin monen epäilevän tuoreen lesken tietävän niiden sijainnin.

Naisen onneksi avuksi ilmaantuu jo lomalla tuttu amerikkalaismies (Grant), joka alkaa selvittää tilannetta. Hän tosin unohtaa kertoa omaavansa myös jonkinlaista roolia saaliiseen liittyen. Lukuisten suhteellisen ennalta-arvattavien, mutta kuitenkin piristävien käänteiden kautta kaksikko luovii tietään eteenpäin kohti auvoa. Matkan varrella duon välille luonnollisesti kehittyy orastava rakkaussuhde huomattavasta ikäerosta huolimatta. Mies ei kuitenkaan monen uudenkaan esittäytymisen jälkeen paljastu siksi, joksi hänet luulisi.

Charade on sitä ikäluokkaa elokuvana, että se on varmasti aikanaan ollut todella mullistava ja tajuntaan iskevä teos kaikkine käänteineen. Nykyaikana se ei enää luo aivan vastaavia säväreitä, mutta se ei suuressa mittakaavassa juurikaan haittaa. Naiivihkosta ja jotenkin näissä aina pakollisesta romanssistakin huolimatta se on vallan katseltava elokuva, jonka arvon elokuvamaailmalle voi helposti ymmärtää. Se makaa kenties liiaksi tähtikaksikkonsa ympärillä ollakseen enää oikeasti yllättävä, mutta muuten parivaljakko, varsinkin Grantin letkautuksen nostavat arvostusta positiiviseen suuntaan.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 70,000

Also Starring
Käyttäjä

rating 70,000

Liquider
Käyttäjä

rating 70,000

Masu
Käyttäjä

rating 70,000

rafaovicristiano
Käyttäjä

rating 70,000

Rue Morgue
Käyttäjä

rating 70,000

trampledunderfoot
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Charade - vaarallinen peli
Charade - vaarallinen peli arvosana 3,88

Charade - vaarallinen peli (1963)

Alkuperäinen nimi: Charade

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1963
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Stanley Donen
Käsikirjoittajat:
Marc Behm, Peter Stone
Pääosanäyttelijät:
Audrey Hepburn, Cary Grant, George Kennedy, James Coburn, Ned Glass, Walter Matthau
Maat:
USA
Kielet:
englanti, ranska, saksa, italia