Arvostelu

Täysin yllätyksetön ja valju.

Nuori ja kaunis Tes (Malin Akerman) työskentelee erikoiselle gangsteripomo Melille (Bruce Willis). Tes ja hänen työkaverinsa Kara (Nikki Reed) ja Dawn (Deborah Ann Woll) saavat tämänkertaiseksi tehtäväkseen estää huumekauppojen syntymisen. Yrittäessään suorittaa tehtäväänsä naiset saavat vastaansa kieroutuneen sarjamurhaajan (Forest Whitaker) ja äkkipikaisen kahvilatyöntekijän (Shea Whigham). Seuraava asia spoilaa elokuvaa tehokkaasti: nämä kummatkin työskentelevät tietenkin Melille, naisten sitä tietämättä. Elokuvaan olisikin saatu huomattavasti enemmän mielenkiintoa, jos katsojalle olisi paljastunut vasta lopussa näiden hahmojen yhteys Meliin.

Elokuva ei tarjoa oikeastaan mitään sellaista, mitä lyhyessä takakansikuvaelmassa ei olisi kerrottu. Catch .44 on vain puolentoista tunnin mittainen väkinäinen venytys takakansitekstistä. Henkilökohtaisesti olisin toivonut edes mielenkiintoisia hahmoja, mutta niitäkään on turha tältä elokuvalta odottaa. Bruce Willis on loistavista näyttelijänlahjoistaan huolimatta sivullinen henkilö, vaikka hänen pitäisi olla koko organisaation pää. Myöskään Nikki Reed ja Deborah Ann Woll eivät tee vaikutusta. Lähinnä herää kysymys, miksi naiset ovat elokuvassa, sen verran irrallisiksi heidän hahmonsa elokuvan kokonaisuudessa jäävät.

Rehellisesti sanottuna elokuva ei ole edes kertakatsomisen arvoinen. Juonessa pysyy kiinni, vaikka sitä katsoisi vain puolittain. Mitään yllättäviä käänteitä tai huikeaa loppua ei elokuvalta kannata odottaa. Se ei saa katsojaa innostumaan sen enempää kuin järkyttymään, vaan jättää täysin kylmäksi.

Pisteet: rating 20,000

harlekiini
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 30.05.2012
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Psyko
Psyko arvosana 4,21
Psyko
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa

Elokuvan tiedot

Catch .44
Catch .44 arvosana 2,14
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
94 min
Tunnetaan myös nimillä:
Catch.44
Ohjaajat:
Aaron Harvey
Käsikirjoittajat:
Aaron Harvey
Pääosanäyttelijät:
Brad Dourif, Bruce Willis, Deborah Ann Woll, Forest Whitaker, Malin Akerman, Nikki Reed
Maat:
USA
Kielet:
englanti