Arvostelu

Todiste siitä, kuinka pohjalle mestariohjaaja voi vajota.

Bringing out the Dead on todiste siitä, kuinka pohjalle mestariohjaaja voi vajota. Pahimmillaan hän voi yrittää kopioida aikaisempien menestysleffojensa niksejä luulleen, ettei katsoja millään voi tunnistaa näitä ennen käytetyiksi. Kaikkeen tähän ja vähän muuhunkin sortuu Martin Scorsese, tuo amerikkalaisen elokuvan suunnannäyttäjä, jolla taitaa nykyään olla ote todella hukassa.

Tositapahtumiin perustuvassa leffassa päästään ambulanssin kyytiin. Autossa istuu nimekästä porukkaa: Nicholas Cage, John Goodman, Ving Rhames, Tom Sizemore. Patricia Arquette riutuu pahasti, mutta vielä pahemmin asiat ovat Cagen esittämällä ambulanssikuskilla. Menneisyyden näyt sekoittavat unisessa mielentilassa olevan sankarin pään niin, että työnteosta ei tule mitään, saati sitten rakkauselämästä.

Mielenkiintoiselta vaikuttava elokuva pilataan osittain lapsellisuudella, osittain järkyttävällä suurieleisyydelle. "Mä tarvitsen nyt ryypyn" -tyyliset kliseet Cage heittää haudanvakavasti ja Ving Rhames jauhaa epämääräistä, huonosti kirjoitettua tekstiä mm. Jumalasta. Jo pelkässä käsikirjoituksessa on niin paljon huonoa, ettei tästä mitään mestariteosta varmaan olisi saanut, mutta Scorsesen käsittelyssä se on sovitettu leffaksi aika törkeän huonosti. Ei ikinä, ei ikinä olisi uskonut, että Kuin raivon härän, Taksikuskin, Mafiaveljien jne. ohjaaja tekisi niin läpinäkyvästi liioitellun ja juoneltaan mitäänsanomattoman elokuvan kuin Bringing out the Dead on.

Nimimerkki: Viisas

Pisteet: rating 30,000

Viisas
Käyttäjä, 111 arvostelua
Arvosteltu: 21.10.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,27
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,95
Jäniksen vuosi
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat

Elokuvan tiedot

Bringing Out the Dead
Bringing Out the Dead arvosana 3,45
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
121 min
Ohjaajat:
Martin Scorsese
Käsikirjoittajat:
Joe Connelly, Paul Schrader
Pääosanäyttelijät:
John Goodman, Marc Anthony, Nicolas Cage, Patricia Arquette, Tom Sizemore, Ving Rhames
Maat:
USA
Kielet:
englanti