Arvostelu

Braddock tukehtuu siirappiin.

Eversti Braddock (Chuck Norris) teki jos jonkinlaisia kolttosia Vietnamissa. Niihin liittyi myös vaimo Lin (Miki Kim). Vuosia myöhemmin tyypillisellä parralla kolmannen nyrkkinsä peittänyt Braddock saa kuulla olevansa paitsi yhä naimissa myös isä. Siitähän hän pillastuu ja suuntaa Vietnamiin omin luvin pelastustehtävään jonka aikana hän pääsee vähemmän hyviin tuttavuuksiin kenraalin Quoc'n (Aki Aleong) kanssa. Pauketta, mäiskettä ja raakuutta on siis luvassa olan takaa.

Globusin serkukset Israelista ja Norriksen veljekset USA:sta ovat elokuvan takapiruina ja sävy on äärireaganismin kiteymä. Vähänkin tarkkaavainen katsoja huomaa kylläkin runsaasti omituisia poikkeamia mm. eversti Braddockissa itsessään. Niihin kuuluu mm. se että hän on Saigonissa sen luhistuessa eikä eversti Yinin vankileirillä. Samoin epäselväksi jää tiesikö Braddockin amerikkalainen vaimo vietnamilaisesta vastineestaan? Tai päinvastoin? Mistä ihmeestä tuo Kommunistisen Pahuuden Yliopiston kunniaprofessori emeritus tunsi Braddockin? Käykö mikään tässä "trilogiassa" järkeen? Mistä sekundavarastosta ovat vietnamilaiset "Mi-24:nsä" bosnineet vai oliko kyseessä jäätelötikuista ja foliosta näprätty mallikappale?

Chuck Norris toteuttaa kolmannen kerran eversti Braddockin jonka syövän parantavasta eliksiiristä vihjaillaan runsaasti, toistamiseen ja aivan liian monta kertaa. Onneksi Gorbatshov piti Braddock-maratonin ja luovutti huomattuaan pelin olevan selvä. Aki Leong taas on niin hirvittävän julma, raaka, sadistisen mielikuvituksekas ja rappeutunut että häntä ei voi ottaa vakavasti. Tämä naurettavan ylivedetty kommarisadistivinosilmä on silkkaa yliammuntaa jo ensimmäisestä kohtauksestaan ja meno ei takuulla hiljene. Itse asiassa se vain kiihtyy ja kiihtyy kunnes katsoja kyllästyy jatkuvaan alleviivaukseen.

Kun Globusin serkukset kolmannen kerran toimittavat Suoraa toimintaa
se ei ole kovinkaan suora ja toimintakin jää melkoisen hampaattomaksi. Eversti Braddockin saaga ei pääty räjähtäen eikä edes tasaisesti laskeutuen vaan nolosti turvalleen kompastuen. Mehukas, juustolla täydennetty kalkkunapurilainen johon mausteeksi on kaadettu iso määrä kastiketta, mutta joka maistaessa osoittautuu siirapiksi. Ällöimelä soossi ja rasvainen siipikarjaburger eivät sovi yhteen.

Pisteet: rating 30,000

Jurpo
Tähtääjä, 1399 arvostelua
Arvosteltu: 22.04.2012
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Ikiru - tuomittu
Ikiru - tuomittu arvosana 4,34
Ikiru - tuomittu

Elokuvan tiedot

Braddock - Suoraa toimintaa III
Braddock - Suoraa toimintaa III arvosana 3,07

Braddock - Suoraa toimintaa III (1988)

Alkuperäinen nimi: Braddock: Missing in Action III

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1988
Pituus:
101 min
Tunnetaan myös nimillä:
Braddock - Suoraa toimintaa 3
Ohjaajat:
Aaron Norris
Käsikirjoittajat:
Chuck Norris, James Bruner
Pääosanäyttelijät:
Aki Aleong, Chuck Norris, Miki Kim, Roland Harrah III, Yehuda Efroni
Maat:
USA
Kielet:
englanti