Arvostelu

Botched on varsin onnistunut b-luokan splatterkomedia.

Botched voitti New York City Horror Festivaaleissa 2 pokaalia, joista toinen, eli paras näyttelijä -pokaali meni Stephen Dorfille ja toinen, eli paras pitkä elokuva -pokaali meni Kit Ryanille.

Ritchie (Stephen Dorf) matkustaa pomonsa (Sean Pertwee) toimesta Venäjään varastamaan erästä kallisarvoisa ristiä. Mukanaan Ritchiellä on kaksi venäläistä apuria. Hissiin astuttuaan kolmikko yrittää häätää ylimääräistä porukkaa ulos, mutta kukaan ei suostu lähtemään. Kuinka arvata voi, hissi jumittuu ja kolmikko päättää ottaa hississä olleet ihmiset panttivangeikseen. Hissin ovet aukeavat ja kaikki astuvat ulos. Kyseisessä kerroksessa mikään ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää ja jonkin tuntuu vainoavan näitä viattomia ihmisiä. Näillä eväillä alkaa yksi 2000-luvun hauskimmista splatterkomedioista.

Botched on varsin onnistunut b-luokan splatterkomedia. Kit Ryanin omaperäinen ohjaus takaa sen, että katsoja ei tule kyllästymään. Ryan on saanut elokuvaan mukaan onnistuneen ympäristön, nimittäin tuo kerros, mihin tapahtumat sijoittuvat on juuri sopivan tyhjähkö ja hieman mysteerisen oloinen. Ryanin valitsemat oudohkot ja elokuvaan totisesti otettavana sopimattomat kappaleet takaavat, että katsoja nauraa entistä enemmän jo muutenkin naurettaville kohtauksille. Verellä leikkiminen on ilmeisesti kuvausten aikana ollut kivaa, nimittäin siltä ei Botchedissa säästytä.

Dialogi tarjoaa pääasiassa meheviä naurohermoja raastavia repliikkejä, mutta mukaan mahtuu myös muutama tönkkö ja ei niin onnistunut repliikki. On kieltämättä huvittavaa kuunnella venäläisiä juttelemassa toisilleen englanniksi. Käsikirjoitus on kuitenkin kohtuullisen onnistunut, joskin hieman yksinkertainen. Juoni Botchedissa on simppeli ja melko olematon, mutta hoitaa se kuitenkin hommansa.

Näyttelijät ovat onnistuneet suorituksissaan melko hyvin. Alkuun homma voi vaikuttaa amatööritouhulta, mutta elokuvan edetessä tulee katsoja huomaamaan, että kaikki on tehty tarkoituksella. Stephen Dorf tekee todellakin hyvän, mutta ei millään tavalla erikoista roolisuoritusta. Miehen roolihahmo lienee yksi ainoista "tavallisista" henkilöistä elokuvassa ja kyseisen roolin Dorf hoitaa moitteettomasti. Geof Bell tekee kaikinpuolin lapsellisen hauskan roolisuorituksen parodioidussa sotaveteraanin roolissa. Miehen typerät eleet saavat varmasti monet katsojat nauramaan ääneen. Jamie Foreman jäi myös hyvin mieleen agressiivisestä ja tyhmästä roolihahmostaan. Miehen venäjäaksentti englantia puhutessa kuulostaa jotenkin niin naurettavalta, että katsojan on vaikea hillitä nauruhermonsa. Ja kun mukaan heitetään vielä typerät repliikit, niin ei miehelle voi muuta kuin nauraa.

Botched on kaikinpuolin onnistunut verisen maukas mustallahuumorilla täytetty kakku. Tämä on ehdottomasti pienistä puutteistaan huolimatta pakko-ostos kaikille splatterelokuvien ystäville.

Pisteet: rating 70,000

Maximus
Käyttäjä, 64 arvostelua
Arvosteltu: 05.01.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja
Smoke
Smoke arvosana 3,77
Smoke
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Vapauden aave
Vapauden aave arvosana 4,19
Vapauden aave

Elokuvan tiedot

Botched
Botched arvosana 3,19
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Kit Ryan
Käsikirjoittajat:
Derek Boyle, Eamon Friel, Raymond Friel
Pääosanäyttelijät:
Alan Smyth, Bronagh Gallagher, Edward Baker-Duly, Gene Rooney, Geoff Bell, Hugh O'Conor, Jaime Murray, Jamie Foreman, Norma Sheahan, Russel Smith, Sean Pertwee, Stephen Dorff, Zak Maguire
Maat:
Saksa, Irlanti, Englanti, USA
Kielet:
englanti, venäjä