Arvostelu

Valitettavasti elokuvalla ei komeiden toimintakohtausten ja stunttien lisäksi ole antaa mitään muuta.

Ong-Bak oli yksi parhaista näkemistäni toimintaelokuvista todella komeine koreografioineen ja stuntteineen. Tietysti minun oli siis pakko katsastaa saman stunttitiimin tekemä elokuva Born To Fight.

Elokuvan juoni kertoo poliisista, joka onnistuu pidättämään huumepomon, mutta lähtee pidätyksen jälkeen pieneen kylään pitämään taukoa työstään. Kylään hyökkää pian terroristijoukko, joka vaatii huumepomon vapauttamista tai kaikki kyläläiset kuolevat. Onpa terroristeilla vielä ydinasekin mukana varmuuden vuoksi. Kylässä sattuu kuitenkin olemaan vierailemassa myös monta huippu-urheilijaa, jotka tämän entisen poliisin johdolla nousevat kapinaan. On aika aloittaa unohtumaton toimintapläjäys.

Lähes jokainen elokuvan näyttelijä on stunttimies tai jonkinasteinen urheilija, mikä kyllä näkyy lopputuloksessa. Elokuvan stuntit ovat todella päätähuimaavia, ja ne on todellakin tehty ilman tietokone-efektejä. Ihmiset hyppivät liikkuvien rekkojen päältä volttien saattelemana suoraan hiekalle ja niin edelleen. Elokuvan lopputekstien aikana näytettävä pätkä stunttien tekemisestä todellakin tekee kipeää, ja voi vain kuvitella, kuinka monta luuta tätä tehdessä ollaan murrettu. Urheilijat pääsevät näyttämään omaa lajiaan taistelukoreografioissaan, mikä tuo mukavaa vaihtelua toimintakohtauksiin. Taekwondoa harrastavat urheilijat ovat sieltä normaalista päästä taisteluissa, mutta kun esimerkiksi jalkapalloilija tai telinevoimistelija pistävät parastaan, ovat toimintakohtaukset todella ikimuistoisia, enkä muista nähneeni vastaavia vähään aikaan.

Valitettavasti elokuvalla ei komeiden toimintakohtausten ja stunttien lisäksi ole antaa mitään muuta. Elokuva on juonellisesti todella ontto, mutta eipä juonta tässä kaipaakaan, sillä elokuvan tarkoitus on todelakin vain viihdyttää. Lisäksi meinasin tukehtua naurusta väärällä tavalla, kun eräs kyläläinen ottaa käsiinsä Thaimaan lipun ja juoksee se kädessään ympäri taistelukenttää. Mieleeni palasivat muistot mielestäni elokuvahistorian naurettavimmasta kohtauksesta Mel Gibsonin Patriootissa. Lisäksi elokuvasta löytyy paljon epäloogisuuksia, ja kyläläisiäkin tapetaan vähän turhan paljon. Kuitenkin Born To Fight sisältää enemmän rautaa kuin kuraa.

En ole kyllä vähään aikaan nähnyt viileämpiä taistelukohtauksia kuin tässä elokuvassa olevat. Thaimaassa ihmiset osaavat vielä pistää kaikkensa peliin kunnon toimintamättöä tehdessään, minkä takia nostankin tekijätiimille hattua. Thaimaa on toimintaelokuvan uusi luvattu maa, ja sieltä tulevista elokuvista kuullaan vielä.

nimimerkki: Nosoki

Pisteet: rating 80,000

Nosoki
Tähtääjä, 75 arvostelua
Arvosteltu: 21.11.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät
Sin City
Sin City arvosana 4,18
Sin City
True Romance
True Romance arvosana 4,16
True Romance
Heat - ajojahti
Heat - ajojahti arvosana 4,20
Heat - ajojahti

Elokuvan tiedot

Born To Fight
Born To Fight arvosana 2,79

Born To Fight (2004)

Alkuperäinen nimi: เกิดมาลุย

Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
96 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kerd ma lui
Ohjaajat:
Panna Rittikrai
Käsikirjoittajat:
Morakat Kaewthanek, Panna Rittikrai, Thanapat Taweesuk
Pääosanäyttelijät:
Dan Chupong, Nappon Gomarachun, Santisuk Promsiri
Maat:
Thaimaa
Kielet:
thai