Arvostelu

Berlingerin kuvavälähdyksissä on synkkiä sävyjä, jotka onnistuvat luomaan mielenkiintoisia viboja.

Uskallan väittää, että kovin monessa leffanystävässä nimihirviö Book of Shadows: Blair Witch Project 2 ei herätä mitään positiivisia fiiliksiä. Kun tähän vielä yhdistetään fakta siitä, että kyseessä on tietokonemarkkinoinnin riemuvoiton eli kauhudokkari BWP:n pikaisesti väsätty jatkis, eivät odotukset nouse. Pikemminkin ne putoavat entistä alemmaksi. Kenties ihan pohjalle asti?

Blair Witch Project 2 on kuitenkin tyhmiä alkuoletuksia vastaan sotiva kauhupätkä. On helppo myöntää, että linttaan haukutussa elokuvassa ei ole yhtään kunnollista näyttelijää ja ideakin on lopulta simppeli. Mutta mutta. Metallican Some kind of Monster –dokkariakin ohjanneen jäppisen eli Joe Berlingerin kuvavälähdyksissä on synkkiä sävyjä, jotka onnistuvat luomaan mielenkiintoisia viboja. Tärisevissä kameroissa on enemmän fiilistä kuin ykkösosan vastaavissa.

The Blair Witch Project oli täysin omassa genressään vaeltava kauhupläjäys, mutta kakkososa vie tarinaa tutummille poluille. Silti dokkarimaisuutta ei ole täysin unohdettu ja metsässä ykkösosan innoittamana olevat nuorisoryhmät kuvaavat tapahtumia kameran huojuessa. Ykkösosan kaltaista friikkiloppua ei ole luvassa, mutta originaali on tämäkin lopetus. Tarinan sijoittaminen BWP-leffan luoman buumin huippukohtaan on omaperäinen veto, siitä puolikas pojo lisää. Huumehöyryisestä joukkosekoilusta ei hirveästi bonuksia putoile.

Book of shadowsin eduksi on sanottava, että näinä kurjien kauhuleffojen aikana se onnistuu olemaan yksi omaperäisimmistä ja jännittävimmistä viritelmistä. Eli eipä nyt dissata Berlingiä yhtään, vaan todetaan noitametsissä käydyn painajaisten ja todellisuuden törmäyksen olevan melko viiltävä tapaus.

Pisteet: rating 60,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 14.07.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,76
Lyhyt elokuva tappamisesta
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,92
Blade Runner 2049

Elokuvan tiedot

Blair Witch 2
Blair Witch 2 arvosana 2,73

Blair Witch 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Book of Shadows: Blair Witch 2

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
87 min
Tunnetaan myös nimillä:
Blair Witch 2 - Book of Shadows, Book of Shadows: Blair Witch Project 2
Ohjaajat:
Joe Berlinger
Käsikirjoittajat:
Dick Beebe, Joe Berlinger
Pääosanäyttelijät:
Erica Leerhsen, Jeffrey Donovan, Kim Director, Tristine Skyler
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa