Pistejakauma

0%

4%

0%

9%

4%

26%

22%

30%

4%

0%

Pisteytykset

rating 80,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 80,000

Seuraava tulkinta elokuvan sisällöstä sisältää spoilereita.

Boiling Point on Takeshi Kitanon mestariteos miehisyydestä ja siihen liittyvistä ongelmista japanilaisessa kulttuurissa. Kaksi baseballia pelaavaa nuorta kaveria joutuvat parin sattuman kautta tekemisiin kovanaamaisten gangsterien kanssa. Tapana Japanissa on välttää konflikteja tappiin asti, siksi yakuzan jäsenille on tapana jopa nöyristellä jotta konfliktilta vältyttäisiin. Päähenkilöt laittavat kuitenkin yakuzalle kampoihin joka herättää gangstereiden kunnioituksen. Viimeistään ohjaajan näyttelemän moraalittoman sosiopaatin astuessa elokuvaan päähenkilöt huomaavat, että ovat astuneet äärimmäisen toksisen maskuliinisuuden maailmaan, joka on täysi vastakohta perijapanilaisille kunnian aatteille. Jotta toinen päähenkilöistä saisi säilytettyä arvokkuutensa näiden kahden itselleen myrkylliseksi koetun kulttuurin puristuksessa hän kokee, että portti tähän tapahtuu oman käden kautta. Aivan kuten perijapanilaisessa kulttuurissa aina on ollutkin. Elokuvan viimeinen kuva on sama kuin sen ensimmäinen ja se kertoo luuppimaisesta kierrosta joka toistuu sukupolvesta toiseen. Viimeisessä kuvassa baseball-kentälle astuva toiveikas nuorukainen näyttäytyy traagisen surullisena hahmona, kun elokuvan loputtua tietää mihin hän tarinassa vielä joutuu.

(DVD)

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 80,000

Ensimmäisellä kerralla en tajunnut tätä elokuvaa. Toisella suorastaan lähes rakastin sitä. Takeshi ei välitä suurta yleisöä miellyttävän elokuvanteon oppikirjasta vaan hoitaa homman omilla säännöillään. Sen vuoksi tarinan seuraaminen voi tuottaa ongelmia kuten minulle ensikatselulla. Varsinainen juoni on kuitenkin varsin yksinkertainen ja mutkaton -se vain kerrotaan kiireettömästi ja välissä monenlaisia merkityksettömältä tuntuvia kohtauksia näyttäen. Boiling Pointissa pelataan pesäpalloa, leikitään rannalla ja tapetaan gangstereita, mikä saattaa kuulostaa oudolta kokonaisuudelta, mutta Kitanon omaperäinen ja riisuttu ohjaus saa kaiken vaikuttamaan jotenkin niin kiinnostavalta. Musiikkia hän käyttää ainoastaan silloin, kun katsoja tietää mistä se tulee, ja usein paikallaan pysyvä kamera tekee kaikesta miellyttävää sekä hyvällä tavalla karua katseltavaa.

Huumoria on todella paljon mukana -oli se sitten hauskaa tai inhottavalla tavalla hauskaa. Esimerkiksi Takeshi itse esittää sellaista kusipäätä, että hänen kaikin puolin sopimattomille tavoille (jatkuva naisen kaltoinkohtelu, nuoren miehen outo raiskaus, väkivaltaisuus) ei mitenkään voi olla nauramatta. Elokuvan parhaassa kohtauksessa hän istuu karaokebaarissa ja lyö ilman syytä edessä istuvaa äijää pullolla päähän. Kaksi kertaa.
Kaikesta huumorista huolimatta myös rajut väkivaltakohtaukset istuvat saumattomasti kokonaisuuteen, ja lopputuloksena on erittäin hyvä, suorastaan loistava elokuva.

Jos et nauttinut ensimmäisellä kerralla, anna toinen mahdollisuus!

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 80,000

Loistava mustalla huumorilla höystetty rikosdraama Takeshi Kitanolta,joka on juoneltansa aika yksinkertainen, mutta silti erittäin hyvä. Visuaalisesti elokuva on hienosti kuvattu ja Takeshi Kitanon ohjaus on jälleen hyvä.

rillijulle
Tykittäjä

rating 80,000

Elokuva erikoisesta, jälkeenjääneeltä vaikuttavasta sällistä, joka suututtaa autokorjaamolla töissä ollessaan yhden yakuzan miehistä. Asiaa koitetaan sopia, mutta persiillehän se menee ja matkaan tulee monta mutkaa ja randomia kohtausta.

Jännällä tapaa erilainen Kitano, mutta yhtä aikaa niin perinteinen. Dialogia on vähän ja niin on eleitäkin. Musiikkia ei kuulla yhtään, mutta se ei haittaa tunnelman kannalta. Boiling Pointia on hankala lokeroida mihinkään genreen, sillä siitä löytyy eniten mustaa komiikkaa, mutta myös draamaa ja toimintaa. Väkivaltakohtaukset ovatkin kitanomaisen raakoja ja komeita.

makehzzz
Käyttäjä

rating 80,000

ToniJJJ
Käyttäjä

rating 80,000

tosijorma
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Boiling Point
Boiling Point arvosana 3,28

Boiling Point (1990)

Alkuperäinen nimi: 3-4X10月

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
96 min
K18
Tunnetaan myös nimillä:
3-4 x jûgatsu
Ohjaajat:
Takeshi Kitano
Käsikirjoittajat:
Takeshi Kitano
Pääosanäyttelijät:
Bainnai Matsuo, Dankan, Edamame Tsumami, Eri Fuse, Gadarukanaru Taka, Hiroshi Suzuki, Makoto Ashikawa, Rakkyo Ide, Yûrei Yanagi, Yuriko Ishida
Maat:
Japani
Kielet:
japani