Arvostelu

Landis-Aykroyd-akselin kuiva huumori ei varmasti pure kaikkiin. Kaikkien aikojen yliarvostetuin leffa?

Blues Brothers on John Landisin neljäs ohjaus ja se perustuu Dan Aykroydin ensimmäiseen elokuvakäsikirjoitukseen. Monissa piireissä Bluesveljeksiä pidetään kulttikomediana ja edesmennyt John Belushi nostetaan pilviin. Niin hyvä Blues Brothers ei ikävä kyllä ole, vaan varsin puuduttava leffa.

Jake Blues (Belushi) pääsee ulos vankilasta ja lähtee saman tien velipoika Elwoodin (Aykroyd) kanssa bändiä kasaamaan, jotta he saisivat pelastettua lapsuusvuosilta tutun orpokodin. Surkean ”They'll never get caught. They're on a mission from God.” – tunnuksen varassa tahkottava seikkailu ei ole kovin mieltä ylentävä kokemus, vaan samat nykypäivän leffoistakin tutut elementit Landisilla on käytössään. Ja mikä pahinta, veljesten seikkailussa ei ole mitään hauskaa. Landis-Aykroyd-akselin kuiva huumori ei varmasti pure kaikkiin. Tällaista huumoria varten tarvittaisiin Bill Murrayn kaltainen tulkitsija, joka tekisi siitä hauskaa. Ghostbusterstoveri Aykroyd kun ei ole samanveroinen näyttelijä.

Parasta komediassa ovat musiikkisegmentit, joissa jengi pääsee joraamaan ihan kiitettävästi. Mutta sittenpä taas painutaan tien päälle tai vaikka ostoskeskukseen kaaralla ajelemaan. Ostoskeskuksessa pomppiva auto olisi vaatinut enemmänkin vaikka Zucker-veljesten tyylisen näkökulman, jotta se olisi menetellyt. Nyt se lähinnä ärsytti.

Näytttelijät räpeltävät kuten komedioissa yleensäkin, eikä tämä mielestäni ollut Aykroydin paras rooli. Kaiken kaikkiaan leffasta jäi paha maku suuhun (kahdella yrittämällä!) enkä suosittelisi sitä kuin bluesmusiikin ystäville ja Landisin kanssa sataprosenttisesti samoilla aaltopituuksilla liikkuville kaduntallaajille. Klassikkoa tässä oli yhtä paljon kuin Swamp Thingissä kulttikauhua.
Blues Brothers on ehkä kaikkien aikojen yliarvostetuin leffa, ja pojot tulevat musasta sekä äijien tyylikkäistä pulisongeista ja keikkailuasuista. Ne ovat tosi rock rock… eikun blues blues.

Pisteet: rating 40,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 23.08.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali

Elokuvan tiedot

Blues Brothers
Blues Brothers arvosana 4,09

Blues Brothers (1980)

Alkuperäinen nimi: The Blues Brothers

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1980
Pituus:
133 min
K11
Ohjaajat:
John Landis
Käsikirjoittajat:
Dan Aykroyd, John Landis
Pääosanäyttelijät:
Aretha Franklin, Cab Calloway, Carrie Fisher, Dan Aykroyd, Henry Gibson, James Brown, John Belushi, John Candy, Ray Charles
Maat:
USA
Kielet:
englanti