Pistejakauma

1%

1%

3%

11%

8%

34%

25%

16%

0%

1%

Pisteytykset

rating 20,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 20,000

Mustan pantterin mitätön seikkailu on samaa kuollutta ja surullista elokuvan irvikuvaa kuin vähän aiemmin nähty Thor Ragnarok, joka asetti uudet standardit viihteen huonoudelle. Pantteripölhöily ei aivan yllä siihen hirveyteen, mutta syitä siihen ei ole montaa. Päällimmäisinä ja oikeastaan ainoina kokemusta hieman kohentavina ominaisuuksinaan leffalla on yllättävän hillitty tietokonegrafiikan ilotulittaminen ainakin tapahtumapaikkojen osalta (vaikkakin mukana on myös todella rumannäköisiä kohtauksia) sekä pari esiintyjää. Daniel Kaluuya sai sanottavakseen teoksen vähiten nolot repliikit ja saa niistä irti ihan mallikasta näyttelyä. Jos hän ja hänen hahmonsa olisivat olleet pääosassa, olisi lopputulos ollut ehkä jotain ihan muuta.

Kaikessa muussa mennään uljaasti päin perkelettä. Nykyaikaisen supersankarielokuvan "actionin" tasosta ei varmaan tarvitse enää sen enempiä turista, hahmoja on ihan liikaa ja lähes kaikki heistä ovat täyttä roskaa, juoni ja sitä kuljettava dialogi ovat puhdasta roskaa, eivätkä hommansa osaavat veteraaninäytteljätkään pysty nostamaan roskaista tunnelmaa "ohjaajan" (tai todennäköisemmin ohjaajaa jalkojen välistä puristavalla otteellaan ohjailevan ahneen marvel-pomon) käskiessä heitäkin esiintymään kuin lobotomiapotilaat. Apollo Creed juniorin esittämä "pahis" ei anna pienintäkään "pahiksen" vaikutelmaa, ja Andy Serkisin pahis antaa vähän liiankin vahvan pahiksen vaikutelman, yltäen lähes ennennäkemättömään hävettävyyteen.
Nyt tähän loppuun täytyy valitettavasti käyttää rumaa sanaa, mutta eniten elokuvassa vituttaa useimpien esittäjien viljelemä hirveä africa-aksentti, jonka myötä katsojan pää on lähellä räjähtämispistettä viimeistään seikkailun puoleenväliin saavuttaessa.

Elokuvan tiedot

Black Panther
Black Panther arvosana 3,07