Arvostelu

Tähän luultavasti pettyvät jopa kovimmat Steven Seagal-fanit.

Steven Seagal ei ole moneen vuoteen saanut hyviä elokuvia aikaiseksi. Viime aikoina hän on tehnyt äärimmäisen onnettomia toimintarävellyksiä, jotka on tyydytty pistämään suoraan videolevitykseen. Tässä ei Black Dawn tee poikkeusta. Tämä on myös jatko-osa The Foreignerille. Itse en ole The Foreigneria nähnyt, mutta hieman epävarmaa on, jaksanko sellaista edes katsoa. Tämän voi kyllä katsastaa, vaikkei ole Foreigneria nähnytkään. Tosin kannattaa ennemmin keksiä parempaa tekemistä kuin tämän rainan katselu.

Jonathan Cold (Seagal) palaa Euroopasta Jenkkeihin ja hän alkaa yhteistyöhön venäläisten terroristien kanssa. Cold auttaa erään terroristin pakenemaan vankilasta ja sitten terroristit alkavat suunnittelemaan ikävää temppua amerikkalaisille. CIA:n agentit ihmettelevät puolestaan taustalla, mitä on tekeillä.

Black Dawn epäonnistuu jo käsikirjoituksen tasolla. Juonikuvio on jo erittäin vanha. En osaa laskeakaan, kuinka monta kertaa on nähty sama juoni ja samat kliseet. On jo tehty monta elokuvaa, joissa on Venäjältä tulleita terroristeja, jotka mielellä leikkisivät isoilla ja järeillä pommeilla Yhdysvaltojen maaperällä. Loppukin suorastaan huutaa olevansa erittäin kliseinen. Ei voi todellakaan sanoa tätä leffaa nerokkaaksi. Vähänkin toimintaelokuvia katsonut arvaa jokaisen juonenkäänteen. Eli ei ole jätetty katsojille mitään yllätyksiä. Eikä edes dialogi pelaa. Repliikit ovat kyllä todella tönkköjä ja tönköt näyttelijät vain saavat repliikit tuntumaan entistäkin tönkömmiltä. Toimintaa tästä löytyy, mutta ei sekään pelitä. Kaikki tässä tuntuu jo ennestään nähdyltä. Eikä tässä ole edes hyviä näyttelijöitä. Jotenkin tämä tuntuu melkein mittatilaustyöltä Seagalille.

En ole koskaan ollut mikään Steven Seagal-fani, mutta tämä raina on häneltäkin uskomaton rimanalitus. Mies kulkee tuttuun tapaansa yksi ilme kasvoillaan ja näyttelee kehnosti. Mutta Black Dawnissa Seagal tekee todella huonoa työtä. Mies vain murahtelee repliikkinsä ja ottaa porukkaa hengiltä erilaisin tavoin. Hänen aikidonsakin on kehnompaa kuin aiemmin. Tähän luultavasti pettyvät jopa kovimmat Steven Seagal-fanit.

Pisteet: rating 20,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 12.05.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia arvosana 4,22
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,11
Seittien linna
Die Hard - Koston enkeli
Die Hard - Koston enkeli arvosana 3,89
Die Hard - Koston enkeli
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal

Elokuvan tiedot

Black Dawn - musta aamunkoitto
Black Dawn - musta aamunkoitto arvosana 1,66

Black Dawn - musta aamunkoitto (2005)

Alkuperäinen nimi: Black Dawn

Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
92 min
Ohjaajat:
Alexander Gruszynski
Käsikirjoittajat:
Martin Wheeler
Pääosanäyttelijät:
Don Franklin, John Pyper-Ferguson, Julian Stone, Nicholas Davidoff, Steven Seagal, Tamara Davies
Maat:
USA
Kielet:
englanti