Arvostelu

Typerää kohellusta, joka kuitenkin tuottaa muutamat hyvät naurut.

Vihoviimeinen vävypoika sai minut kiinnostumaan muistakin Pauly Shoren leffoista. Aika suosittu jätkä Pauly varmaan aikoinaan oli ainakin Yhdysvalloissa, sillä aika monia leffoja on rakennettu juuri hänen koomisuutensa varaan. Nykyisin äijä näyttää olevan jo eilistä tavaraa. Anttilan alelaarit vetivät taas kerran puoleensa ja sieltä sitten lähti sitten Shoren tähdittämä Bio-Dome.

Bio-Dome on uusi tieteellinen kokeilu, uusi maailma, jossa viisi luontotieteilijää oleskelevat vuoden ajan yrittäen pitää Bio-Domen luonnon elossa. Bud (Shore) ja Doyle (Baldwin) joutuvat tuonne paikkaan, koska he luulevat sitä uudeksi ostoskeskukseksi. Kaikki ei todellakaan ole hyvin, kun tämä idioottikaksikko pääsee pistämään touhuun vähän vauhtia.

Bio-Dome on siis juuri sellaista aivotonta kohellusta, jollaista sen odotinkin olevan. Aivotyöskentelyä ei missään vaiheessa tarvitse käyttää, sillä leffan tekemiseenkään tuskin on käytetty yhtään aivosoluja. Pauly Shoren energinen söheltäminen on hauskaa katsottavaa, eikä katsojalle tule sitä katsoessaan aika pitkäksi. Stephen Baldwin on tapansa mukaan aika ärsyttävä, mistä vähän rokotetaan. Toisaalta hän taas sopii aika hyvin tällaisiin idioottirooleihin.

Rutiinilla ohjattu leffa omistaa kuitenkin muutamia todella hyviäkin ideoita, mutta pääasiassa homma on todella typerää kohellusta, joka kuitenkin tuottaa muutamat hyvät naurut. Musapuoli on ihan hyvin kasattu ja alkutekstit ovat aika hupsut. Tosikkojen ei missään nimessä kannata tarttua tähän leffaan, mutta jos omistat hieman lapsenmielisyyttä, niin Bio-Dome on varmasti hyvää iltaviihdettä. Joskus viikonloppuiltana väsyneessä mielentilassa kaveriporukan kanssa katsottuna kyseessä on varmasti aika nautittava pläjäys. Välillä leffa tuntuu hieman väkisin väännetyltä, mutta se kuuluu ehkä vähän asiaan. Jos Dude, Where's My Car? kolahti, niin kyllä luulisi tämänkin sinuun uppoavan.

Pisteet: rating 50,000

Thoke
Tykittäjä, 619 arvostelua
Arvosteltu: 24.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,13
Snatch - hävyttömät
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Roolimallit
Roolimallit arvosana 3,39
Roolimallit

Elokuvan tiedot

Bio-Dome
Bio-Dome arvosana 1,97
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
91 min
Ohjaajat:
Jason Bloom
Pääosanäyttelijät:
Joey Lauren Adams, Kylie Minogue, Pauly Shore, Stephen Baldwin, Teresa Hill, William Atherton
Maat:
USA