Arvostelu

Actionklassikko, jota katsoessa viihtyy takuuvarmasti.

Chen lupaa, ettei tappele enää ikinä. Hän muuttaa enonsa luokse Bangkokiin, alkaa työskentelemään muiden sukulaistensa kanssa tehtaassa, mutta kun muutama hänen ystävänsä katoaa äkisti, hän huomaa, etteivät asiat olekaan aivan sitä miltä näyttävät, eivätkä tehtaan bisnekset välttämättä kestä päivänvaloa... Lupaustaan vaalivaa Cheniä aletaan pitämään "nössönä" ja heikkona, mutta lopulta pahikset menevät ns. way over the line, eikä kenellekään todellakaan jää epäselväksi, kuka onkaan "the big boss."

The Big Boss on Bruce Leen läpimurtoelokuva. Teräksenkovat nyrkit ja pelottavan nopeat potkut niittävät miestä, ja Fist of Furynkin ohjannut Wei Lo työskentelee kameran takana mestarillisesti. Ja musiikit ovat jälleen loistavat.

Bruce Leen elokuvat ovat actionklassikoita, joiden tasolle eivät ikinä pysty nousemaan minkäänmaailman Jackie Chanit tai Jet Lit. Brucen elokuvat olivat armottomia, väkivaltaisia, tyylikkäitä ja hyvällä tavalla vanhanaikaisia. Parilla sanalla sanoen kunnon toimintaa, jollaista ei ole tehty enää vuosiin, eikä Leen malliin tulla enää tekemäänkään, sillä Leestä tuli aikanaan, taitojensa sekä traagisen kuolemansa johdosta, legenda, myytti, jollaisia ei synnytetä ihan joka päivä. Senpä takia Big Bossia katsoessa kannattaakin viettää pieni haikea hetki, ja miettiä, "Tästä se kaikki alkoi."

Pisteet: rating 80,000

Raato-A
Tykittäjä, 483 arvostelua
Arvosteltu: 25.11.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Lilja 4-ever
Lilja 4-ever arvosana 4,22
Lilja 4-ever
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

Lohikäärmeen nyrkki
Lohikäärmeen nyrkki arvosana 3,88

Lohikäärmeen nyrkki (1971)

Alkuperäinen nimi: 唐山大兄

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1971
Pituus:
115 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
Fists of Fury, Tang shan da xiong, Tángshān dà xiōng, The Big Boss
Ohjaajat:
Wei Lo
Käsikirjoittajat:
Wei Lo
Pääosanäyttelijät:
Bruce Lee, James Tien, Maria Yi, Yin-Chieh Han
Maat:
Hongkong
Kielet:
mandariinikiina