Arvostelu

Reilu puolitoista tuntia takeltematonta viihdettä.

Axel Foleyn (Eddie Murphy) ja komisario Toddin (Gilbert R. Hill) välit eivät ole kovinkaan lämpimät ja Foleyn tutkinta on kallis. Samaan aikaan Beverly Hillsissä Bogomil (Ronny Cox) tutkii röyhkeää ryöstöä minkä toteutuksessa oli mukana 180-senttinen blondi (Brigitte Nielsen). Bogomilin joutuessa ammutuksi Foley livahtaa Beverly Hillsiin missä Rosewoodin (Judge Reinhold) ja Taggartin (John Ashton) pomo Lutz (Allen Garfield) on äärimmäisen äänekäs ja lisäksi epäpätevä. Ainoa ratkaisu on siis rikkoa kaikki mahdolliset ohjesäännöt, puhua esteet tieltä ja jos puhuminen ei auta pitää käyttää toimintaa.

Tony Scottin ohjauksessa Axel Foleyn moottoriturpa kuplii kuin papupata, komisario Todd räväyttelee raivokkaat kommentit ja muitakin hupaisia elementtejä on mukana. Judge Reinhold ja John Ashton ovat huomattavasti rennompia kuin edellisessä osassa ja tuovat myös komediaa kokonaisuuteen. Tony Scott ohjaa kokonaisuutta hyvin kaksijakoisesti. Koomisissa ja kevyissä osuuksissa lentää läppää ja meno on hupaisaa ja kun toiminnalliset kohtaukset tulevat niin silloin ammuskellaan riehakkaan yliampuvilla äänitehosteilla, räjäytetään asioita palasiksi ja kaahataan poliisiautoja lyttyyn ilman huumorin häivää.

Edeltäjänsä tasoinen kokonaisuus ja joissain tapauksissa vielä parempikin. Hahmojen ollessa tuttja on mahdollista keskittyä tunnelman ja toiminnan luomiseen ja Scott onnistuu siinä hyvin vaikka mikään huippuklassikko ei kyseessä ole. Reilu puolitoista tuntia takeltematonta viihdettä ja hyvä niin.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1368 arvostelua
Arvosteltu: 25.09.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,76
Hullu Pierrot
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Beverly Hills kyttä 2
Beverly Hills kyttä 2 arvosana 3,48

Beverly Hills kyttä 2 (1987)

Alkuperäinen nimi: Beverly Hills Cop II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
100 min
Tunnetaan myös nimillä:
Beverly Hills Cop 2, Beverly Hills kyttä II
Ohjaajat:
Tony Scott
Käsikirjoittajat:
Daniel Petrie Jr., Danilo Bach, David Giler, Dennis Klein, Eddie Murphy, Larry Ferguson, Robert D. Wachs, Warren Skaaren
Pääosanäyttelijät:
Brigitte Nielsen, Eddie Murphy, John Ashton, Judge Reinhold, Jyrgen Prochnow, Richard Gilbert-Hill, Ronny Cox
Maat:
USA
Kielet:
englanti