Arvostelu

Klassista tunnariakin veivataan niin paljon että se soi päässä.

Beverly Hills kyttä oli niin suuri hitti, että pitihän sille tehdä jatko-osakin. Laatu on osattu pitää hyvin yllä, mutta takaa-ajoja ja ampumiskohtauksia on reilusti enemmän mitkä ovat tietenkin hienoja (älkää käsittäkö minua väärin) niillä tunnutaan varmistavan rahan tulo.

Juoni on lähes sama kuin ykkösessä: Eddie elelee Detroitissa ihan kaikessa rauhassa ja L.A:ssa tehdyt tuttavuudet ovat syventyneet ystävyydeksi, mutta erästä näistä ystävistä ammutaan muttei kuolettavasti ja rikos olisi taas selvitettävänä. Tähän liittyy toinenkin rikos: Aakkosrikokset. Mestarillisesti tehdyt ryöstöt jotka toteutetaan nopeasti ja tehokkaasti ja näiden kahden välillä tuntuu olevan jonkinlainen yhteys. Johdossa on kivenkylmä, uhkea ja erittäin surkea näyttelijä Brigitte Nielsen. Eddie lähtee takaisin L.A:han ja rupeaa edellisessä osassa tutuiksi tulleiden Billyn ja Taggartin kanssa selvittelemään rikoksia. Kaupunkia kierrellään kuin turistit. Aina löytyy johtolanka, joka johtaa toiseen paikkaan ampumaklubilta itsensä Hugh Hefnerin Playboy-kartanoon.

Kaikenlaisia Detroitin katukytän konstejakin kokeillaan. Eddie puhuu suulaasti ja selvittää itsensä pois tilanteesta kuin tilanteesta puhumalla. Koko ajan suu kääntyy hevosenkengälle oli tilanne mikä tahansa. Ampumiskohtauksia on todellakin enemmän ja kiinnostusta lisää Billyn aseharrastus ja Stallonen ihailu.

Lopussa sitten jo paukutellaan pumppuhaulikoilla jotka ovat "vain vähän tulivoimaa". Aikamoinen ero ykkösosan loppuun eikö vain? Elokuvan klassista tunnariakin veivataan niin paljon että se soi päässä. Elokuva on todella hyvä toimintakomedia joka yltää ykkösosan tasolle kirkkaasti. Voisi sanoa toiminnan perusteella paremmaksi.

Pisteet: rating 70,000


Vieras Arvosteltu: 26.01.2003
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon
Gran Torino
Gran Torino arvosana 4,20
Gran Torino
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club

Elokuvan tiedot

Beverly Hills kyttä 2
Beverly Hills kyttä 2 arvosana 3,48

Beverly Hills kyttä 2 (1987)

Alkuperäinen nimi: Beverly Hills Cop II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
100 min
Tunnetaan myös nimillä:
Beverly Hills Cop 2, Beverly Hills kyttä II
Ohjaajat:
Tony Scott
Käsikirjoittajat:
Daniel Petrie Jr., Danilo Bach, David Giler, Dennis Klein, Eddie Murphy, Larry Ferguson, Robert D. Wachs, Warren Skaaren
Pääosanäyttelijät:
Brigitte Nielsen, Eddie Murphy, John Ashton, Judge Reinhold, Jyrgen Prochnow, Richard Gilbert-Hill, Ronny Cox
Maat:
USA
Kielet:
englanti