Pistejakauma

0%

6%

3%

4%

9%

22%

16%

19%

7%

13%

Pisteytykset

rating 100,000

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 100,000

Once there was a hushpuppy...

Quvenzhané Wallis sai parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden tästä visionäärisestä elokuvasta. Harvoin kohtaa enää näin luovia ja omaperäisiä elokuvia. Sitä ei kuvittelisi voivansa astua kuusivuotiaan tytön kenkiin ja nähdä maailma hänen kauttaan, mutta Wallis tekee kyllä sen luokan roolityön, että ei häneltä voi kuin odottaa hienoja asioita tulevaisuudessa.

Myös leffan soundtrack on ihan spot on - ohjauksesta puhumattakaan. Pidin elokuvaa runollisen kauniina astumuksena lapsen fiktiota ja faktaa yhdistävään todellisuuteen, jossa maalaillaan pilvilinnoja karunkin elämän ympärille.

Syvällistä.

OneMoreGoddamnHippieAndMyHeadWillExplode
Käyttäjä

rating 100,000

Harvemmin kohtaa yhtä elämänmakuista elokuvaa kuin Beasts of the Southern Wild. Itse asiassa, se saattaa jopa olla elämänmakuisin elokuva jonka olen ylipäätään nähnyt. Räiskyvä, kaunis, melankolinen, villi, hauska ja surullinen yhdellä kertaa. Näyttelytyö (etunenässä tietysti Wallis ja Henry) on niin autenttista, että hahmoihin samaistuu ensimmäisistä kohtauksista lähtien. Monta kertaa elokuvan aikana on iho kananlihalla ja tippa linssissä pääkaksikon kemiaa katsellessa. Myös ohjaus onnistuu nappiin, ensikertalainen Benh Zeitlin on yhdessä käsikirjoittaja-ystävänsä Lucy Alibarin kanssa luonut fiktiivisen maailmansa niin omaperäisellä visiolla, että tästä voisi moni isomman budjetin ohjaaja ottaa mallia. Beasts of the Southern Wild löi täysin ällikällä ja meni kertaheitolla luihin ja ytimiin. Pamautan tälle täydet viisi tähteä. Paras näkemäni 2010-luvun elokuva. Top-listalle myös luonnollisesti.

arvili
Käyttäjä

rating 100,000

imatuuli
Käyttäjä

rating 100,000

rusher
Käyttäjä

rating 100,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 100,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 100,000

SuKuNa
Tähtääjä

rating 100,000

TeeP
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Beasts of the Southern Wild
Beasts of the Southern Wild arvosana 3,40
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
93 min
Ohjaajat:
Benh Zeitlin
Käsikirjoittajat:
Benh Zeitlin, Lucy Alibar
Pääosanäyttelijät:
Dwight Henry, Levy Easterly, Quvenzhané Wallis
Maat:
USA
Kielet:
englanti