Arvostelu

Sekava ja epämääräinen.

"Do you bleed? "

Kun jokin (Henry Cavill) mitä voi huoletta kuvalla ilmauksella jumala on fyysisesti todettava tosiasia on syytä pelätä - paljon. Samoihin aikoihin reportteri Clark Kent (Henry Cavill) alkaa tutkia lepakko-asuisen freelance-rikostorjujan (Ben Affleck) toimia ja tällä on kysyttävää jumalalta. Lisäksi megarikas ja yhtä nerokas Alexander Luthor (Jesse Eisenberg) on keksimässä keinon jolla liha voi leikata terästä.

Zack Snyder on ehkä soveliain sovittaja supersankarigenreen, sillä leffassa on kyseisen arkkityypin/fantasian ääripäät. Ihanne jonka huolenpitoa on hyvä toivoa ja rankaisija jonka vihaa on syytä pelätä. Valitettavasti se käsikirjoitus ja lähtökohta jolla on potentiaalia olla oikeasti metafyysiset ulottuvuudet omaava kertomus paradigman muutoksesta osoittautuu aika heppoisaksi sekametelisopaksi joka survoo yhteen aivan liian monta elementtiä ja jättää ne puolivillaisiksi. Lisäksi juonen rakenne on parhaimmillaankin rikkonainen ja hatara, joten siltäkin osin hapan maku jää suuhun, sillä luonnollisesti tarinan isoin mörkö (Michael Shannon) nousee haudasta.

Henry Cavill on erinomainen tulkitsija ihmiselle joka on lihaa lujempaa ainesta, eli terästä ja tämän inhimillinen naamio on jääräpäinen journalisti. Ben Affleck osoittaa olevansa yllättävän jämäkkä Bruce Wayne, jonka todellinen persoona on naamioitu mielipuoli joka ei epäröi käyttää ehdottoman riittäviä voimakeinoja rikollisten nujertamisessa ja tällä on tarpeeksi rohkeutta opettaa inhimiselle jumalalle mitä ihmisyys merkitsee. Kahden ääripään ja sankarin välistä konfliktia ei kuitenkaan voi toteuttaa ilman että toinen tehdään tarinan roistoksi ja se ei onnistu tässä elokuvassa. Jesse Eisenberg on moderni, resuinen korporaattipomo ja Michael Shannon on mörkö.

Visuaalisesti leffa toimii, sillä Affleckin Batman on massiivinen ja panssaroitu hirviö ja muutenkin visuaalista silmäkarkkia on luvassa isosti, mutta pelkkä miellyttävä kuvasto ei tee elokuvaa ja vielä vähemmän tällaista elokuvaa jolla on paljon potentiaalia olla genrensä mestariteos ja muutenkin hyvä leffa. Lyhyesti sanoen viitan ja hupun välinen kiista osoittautuu ontoksi ja latteaksi räpellykseksi jonka juoni ei käy järkeen ja sen tempo on epätasainen.

Leffa jonka pitäisi olla ihmisestä joka opettaa jumalalle kuinka valutaan verta ja jumalasta joka oppii mitä veren valuminen mmerkitsee, mutta se osoittautuu pelkäksi viittaukseksi joka ei johda minnekään.

"You will. "

Pisteet: rating 40,000

Jurpo
Tähtääjä, 1395 arvostelua
Arvosteltu: 08.02.2017
Katsottu: Kotona

rating 30,000

Saman kategorian TOP-leffoja

The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,07
The Holy Mountain
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception

Elokuvan tiedot

Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman: Dawn of Justice arvosana 2,73
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
151 min
Tunnetaan myös nimillä:
Batman v Superman, Batman VS Superman
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
Chris Terrio, David S. Goyer
Pääosanäyttelijät:
Amy Adams, Ben Affleck, Diane Lane, Gal Gadot, Henry Cavill, Holly Hunter, Jeremy Irons, Jesse Eisenberg, Laurence Fishburne
Maat:
USA
Kielet:
englanti