Arvostelu

Suoraan sanottuna Schumacher on onnistunut lähes kokonaan pilaamaan Batman-saagan.

Kaksi ensimmäistä Batmania oli megaluokan menestyksiä, mutta Tim Burton ei enää ole ohjaamassa kolmatta osaa. Tällä kertaa ohjaajan paikalla on Joel Schumacher, jonka ohjauksesta ei löydy mitään samaa kuin Burtonista. Goottitehosteet ja synkistely jäävät vähemmälle ja tilalle on sarjakuvamainen väriräike, edellisten Batman leffojen tunnari on vaihtunut huonompaan ja edellinen viittaritari Michael Keaton on korvattu Hollywoodin kuuluisimmalla siloposkella Val Kilmerillä, joka ei sovi Batmanin trikoisiin, joskin hän on parempi kuin George Clooney.

Tällä kertaa Gotham Cityn rauhaa uhkaavat vaarallinen nero Arvuuttaja (Jim Carrey) ja skitsofreninen mielipuoli Kaksinaama (Tommy Lee Jones). Jottei Batman olisi yksinään hän saa puolelleen Robinin (Chris O'Donnel), jonka akrobaattivanhemmat Kaksinaama tappoi. Siviilielämässä Batman on miljonääri Bruce Wayne, joka yrittää aloittaa suhdetta rikospsykologi Chase Meridianin (Nicole Kidman) kanssa, joka tuntuu olevan kiinnostunut enemmän Batmanista, kuin valjusta miljonääristä...

Lee Jones yrittää kovasti Kaksinaamana, mutta jää lopuksi vain olemattomaksi raapustukseksi Jack Nicholsonin Jokerista. Carreylle tyypillistä ylinäyttelyä on nähtävissä taas, mutta hänen kuminaaman vääntelynsä on piristysruiske, mikä pelastaa leffan monelta osalta. O'Donnel ärsyttää Robinina, mutta hän on kyllä ärsyttävä monessa muussakin elokuvassa, hänellä on niin teinimäinen asenne että huh-huh. Kidmanin hahmo taas on väkisin väännetty, täytyyhän Batmaneihin aina saada silmänruokaa.

Suoraan sanottuna Schumacher on onnistunut lähes kokonaan pilaamaan Batman-saagan, kaikki mahdollisuudet saada kolmas loistava Batman-aikaan heitetään hukkaan jo pelkästään ottamalla synkistely pois. Toivottavasti Christopher Nolan saa "Batman Begins" leffasta paljon paremman.

nimimerkki: Gargo

Pisteet: rating 40,000


Vieras Arvosteltu: 14.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini arvosana 4,16
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,92
Blade Runner 2049

Elokuvan tiedot

Batman Forever
Batman Forever arvosana 2,68
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1995
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
Joel Schumacher
Käsikirjoittajat:
Akiva Goldsman, Bob Kane, Janet Scott Batchler, Lee Batchler
Pääosanäyttelijät:
Chris O'Donnell, Jim Carrey, Michael Gough, Nicole Kidman, Pat Hingle, Tommy Lee Jones, Val Kilmer
Maat:
USA
Kielet:
englanti