Arvostelu

Bad Boy Bubby on kuin David Lynchin ja Werner Herzogin syntymätön esikoinen.

Elokuva kertoo 35-vuotiaasta Bubbysta jota tämän dominoiva isorintainen äiti on pitänyt neljän seinän sisällä tämä syntymästä aina tähän päivään. Aina ulos lähtiessään äiti laittaa kaasunaamarin naamalleen ja sanoo ilman oven ulkopuolella olevan myrkyllistä ja tappavaa ja tästä syystä Bubby ei saa koskaan poistua asunnosta. Päivän rutiiniin kuuluu Bubbyn kylvettäminen, syöttäminen, hakkaaminen ja seksuaalinen hyväksikäyttö. Bubbyn kielintaito ja kaikenlainen kommunikointi ovat puutteellisia ja mies tekee mitä äiti käskee, koska tämä on näin kasvatettu eikä mies ole koskaan nähnyt toista ihmistä joka olisi toisin määrännyt. Kun Bubbyn isä palaa vuosien jälkeen takaisin vaimonsa rinnalle, Bubby kokee Oedipuskompleksiomaisen romahduksen ja antaa elmukelmun laulaa molemmille. Ulkomaailmaan päästyään Bubby on valmis tutkimaan maailmaa muiden silmistä ja kaikki on uutta, jännittävää ja pelottavaa. Näkeehän mies ensimmäistä kertaa auton sekä kuulee kuulee musiikkia, johon mies lopulta kiintyy vahvimmin, isojen rintojen ohella.

Bad Boy Bubby on Hollannissa syntyneen mutta sittemmin australialaistuneen Rolf de Heerin neljäs ohjaustyö. Bubbya esittävälle Hopelle elokuva on ensimmäinen ja tämä tekeekin loistavan roolin väärinkäytettynä, manipuloituna hylkiönä. Tapahtumat keskittyvät koko elokuvan ajan Bubbyn ympäristöön. Yksi hieno yksityiskohta elokuvassa on tapa miten ääniraitaa käytetään. Kaikki puhe ja musiikki heijastetaan siihen miten Bubby asiat kuulee. Vaikka kamera olisi 100 metrin päässä, puhe kuuluu selkeästi jos vain puhuja on Bubbyn vierellä. Elokuvan ajan katsoja toisinsanoen kuulee asiat Bubbyn korvien kautta ja tämä tuo omanlaisensa samaistumiselementin katsomiskokemukseen. Elokuvassa on myös sanottaneen olleen 32 kuvaajaa joista jokainen on saanut kuvata haluamallaan ja parhaiten näkemällään tavalla ja tästä syystä jokainen uusi ympäristö johon Bubby astuu on hyvin erilainen edelliseen verrattuna.

Bad Boy Bubby on erikoinen ja oudolla tavalla mukaansatempaava elokuva, joka käsittelee teemoja kuten Oedipus-kompleksi, yksinäisyys ja kiintyminen. Ulkomaailman "sivistyneet" ihmiset ovat rikollisia, manipuloijia ja oman etunsa tavoittelijoita ja Bubbyn on vain pakko sopeutua heikkoine kommunikoimistaitoineen näiden joukkoon.

Pisteet: rating 80,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 04.04.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti
Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,90
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Bad Boy Bubby
Bad Boy Bubby arvosana 3,60
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1993
Pituus:
114 min
K16
Ohjaajat:
Rolf de Heer
Käsikirjoittajat:
Rolf de Heer
Pääosanäyttelijät:
Carmel Johnson, Claire Benito, Nicholas Hope, Ralph Cotterill
Maat:
Australia, Italia
Kielet:
englanti