Arvostelu

Visuaalisesti huikea sci-fi toimintaseikkailu ja mainio päätös Avengers: Infinity War elokuvalle.

Sisältää pienia spoilereita Avengers: Infinity War elokuvasta.

Part of the journey is the end.

Vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Robert Downey Jr.n tähdittämä (Iron Man) pisti alulle yhden nykypäivän katsojia puolesta ja vastaan jakavan brändin Marvel Universumin jonka keskiössä seikkailee kyseisen sarjakuvayhtiön supersankarihahmoja. 10 Vuotta ensimmäisen (Iron Manin) jälkeen 2018 sai ensi-iltansa Marvel Universumin eräänlainen kulminaatiopiste (Avengers: Infinity War) josta oltiin nähty viitteita aijemmissa Marvel elokuvissa.

Ohjaajaveljekset Joe ja Anthony Russo saivat Jim Starlinin alkuperäisen sarjakuvatarinan pohjalta aikaiseksi yhden Marvel yhtiön parhaimmista elokuvista (Captain America: Winter soldier) ohella. Kuten hyvin tiedetään (Avengers: Infinity War) päättyi hyvin erikoisen synkkään kohtaukseen ja nyt vuosi (Infinity War) elokuvan jälkeen saadaan tarinan jälkimmäinen puolisko Avengers: Endgame valkokankaille. Avengers: Endgame on varmaankin ollut yksi tarkemmin varjelluista elokuvista hetkeen aikaan josta ennakkoon ei hirveästi paljastettu yhtään mitään.

Muutama viikko on kulunut avaruudesta saapuneen titaanilordi Thanoksen (Josh Brolin) aiheuttamasta massahävityksestä jossa puolet ihmiskunnasta haihtui ilmaan. Hävityksestä selvinneet ihmiset ovat hiljalleen alkaneet keräilemään voimiaan. Tony Stark (Robert Downey Jr.) jäi taistelun aikana jumiin avaruuteen ja on alkanut miettimään omaa tulevaisuuttaan. Muut hyökkäyksestä selvinneet Thor (Chris Hemsworth), Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), Bruce Banner (Mark Ruffalo) ja Steve Rogers (Chris Evans) saavat rinnalleen takaisin Hawkeyen (Jeremy Renner), Scott Langin (Paul Rudd) ja erikoisen sattuman kautta Carol Denversin (Brie Larson). Yhdessä he päättävät vielä kerran käydä taisteluun Thanosta vastaan hieman erikoisella ajatuksella joka tulee vaatimaan kovia vaatimuksia, mutta Thanoksella on myös omat suunnitelmat hävityksen jälkeen.

Avengers: Endgame on näyttävän huikea päätösosa Avengers: Infinity War elokuvalle ja samalla juurikin Russon veljesten ohjaamien (Captain America: Winter Soldier) ja (Infinity Warin) ohella yksi onnistuneimmista Marvel Universumin elokuvista. Russon veljekset ovat loihtineet visuaalisesti tyylikkään sci-fi toimintaseikkailun jonka melko pitkä kesto kantaa parista jarruttelusta mainiosti loppuun asti. Alkupuolen kuvat tyhjentyneestä maailmasta luovat tarinaan omanlaisensa kolkon tunnelman ja muutenkin yleissävy tällä kertaa synkemmänpuoleinen. Toki muutama lapsellinen huumorinpoikanen hahmojen suusta silloin tällöin lähtee.

Christopher Marcusin ja Stephen McFeelyn Avengers: Infinity War käsikirjoittama Avengers: Endgame yhdistää aijemmat Marvel Universumin elokuvat toimivalla tavalla tähän tarinaan ja erityisesti tarinan viimeinen finaali nostattaa nostalgiset muistot aijemmista Marvel elokuvista. Miehet ovat onnistuneesti nostaneet Avengers: Infinity War elokuvassa vähemmälle huomiolle jääneet hahmot tällä kertaa puolestaan isompaan rooliin. Tarina seilaa jälleen toimivalla tavalla avaruudessa ja maanpinnalla tarjoten muutaman fysiikan ja vähän muitakin lakeja rikkovan isommanluokan toimintakohtauksen. Tarinan seassa on muutama puskista iskevä yllätyskohtaus jotka lisäävät hommaan mukavasti sähköistä potkua.

Chrissit Hemsworth ja Evans nousevat tällä kertaa tarinassa eräänlaiseen keskipisteeseen Thorin ja Steve Rogersin rooleissa ja miehet hoitavat tonttinsa mainiosti. Robert Downey Jr. on jälleen kerran erinomainen sanavalmiin Tony Starkin roolissa. Josh Brolin jatkaa myös hyvin hävityksestä voimaa ja mielihyvää saaneen mielipuoli Thanoksen roolissa. (Avengers: Infinity Warissa) oikeastaan vain nimellä mainitut Jeremy Rennerin Hawkeye ja Paul Ruddin Scott Lang saavat tällä kertaa mainiosti tilaa hahmoilleen. Marvel konkarit Mark Ruffalon Hulk ja Scarlett Johanssonin Natasha Romanoff ovat jälleen toimivia rooleissaan. Sivummalla tilaa saavat myös Bradley Cooperin ärhäkkä pesukarhu Rocket, Karen Gillanin kostoa janoava Nebula ja Don Cheadlen War Machine.

Kokonaisuutena Avengers: Endgame on visuaalisesti huikea sci-fi toimintaseikkailu ja mainio päätös Avengers: Infinity War elokuvalle.

Pisteet: rating 80,000

andy
Tähtääjä, 452 arvostelua
Arvosteltu: 24.04.2019
Katsottu: Teatterissa 3D-näytöksenä

Saman kategorian TOP-leffoja

Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,81
Lupin III: Cagliostron linna
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,09
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer
Andalusialainen koira
Andalusialainen koira arvosana 3,82
Andalusialainen koira