Pistejakauma

2%

2%

2%

5%

7%

15%

15%

22%

14%

18%

Pisteytykset

rating 80,000

Backwoods
Käyttäjä

rating 80,000

Kolmiulotteiset animaatiot ovat käyneet läpi jo niin suuren evoluution että en melkein malta odottaa miltä 3D-elokuvat näyttävät 10 vuoden päästä. Siis jos (läpimurroista puhuttaessa) lähtökohta on esim. tämä. Huuuu.... Interaktiivisia 3D-leffoja odotellessa....

barros
Käyttäjä

rating 80,000

Äänimaailma petti noilla eliöillä siellä sademetsässä hitusen ja vaikka osittain tarina tuntuu tutulta, niin kyseessä on silti vahvimpia visuaalisia taidonnäytteitä tältä vuodelta. Naturalismi jyllää viidakon uumenissa poissa katseilta, kunnes uuden raaka-aineen perässä tuleva elämänmuoto alkaa uhata alkuperäistä ekosysteemia. Elokuvassa fantasiaelementit vain nivoutuvat hyvin yhteen ja teknisestä puolesta; melkein kuin hivelisi silmiä Avatarin intensiivisen ja kokonaisvaltaisen lumouksen otteessa.

claw
Käyttäjä

rating 80,000

Leffa oli viihdyttävä ja mukanaan vievä elämys, joka antoi sen mitä siltä odottikin. 3D tosin oli henkilökohtaisesti pettymys ja katsoisin elokuvan mieluummin ihan 2D:nä. Kuva oli hämyinen, epätarkka ja nopeissa kohtauksissa katsominen tuotti tuskaa. Seurauksena vuotavat silmät ja päänsärky. Tekniikka ei vielä tarpeeksi kehittynyt, että maksaisin enää extraa 3D:n takia.

Cokada
Käyttäjä

rating 80,000

Tykkäsin kyllä leffasta, vaikka sai muutaman kerran oikein nauraa ääneen juonen kliseisyydelle.. Voi miten joku onnistuukin samaan yhteen leffaan NOIN paljon kliseitä? :-D

Enivei, leffa oli oikeasti hyvä. Erikoistehosteen ja 3D-lasit pelastivat toki paljon, ja olin todella onnellinen että elokuva ei näyttänyt miltään pikselimössöltä, vaan oikeasti hyvältä. Kauniilta.

delorean
Käyttäjä

rating 80,000

Erikoinen kokemus.
Hieno elokuva aiheesta joka ei kiinnostanut pätkääkään.

G_N_G
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuva joka todennäköisesti ei olisi toiminut läheskään samalla tavalla ilman 3Dtä. Loppujen lopuksi ehkä hieman turhan pitkä ja toisaalta ennalta arvattava juoni, joka ei loppupeleissä haittaa kaiken silmänruuan jälkeen. Jos tämä on nykyaikaa elokuvateollisuuden megabudjettien saralla voin vain kuvitella mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jotain mitä on pakko nähdä.

Joku
Käyttäjä

rating 80,000

Vaikkei juoni nyt kovin omaperäinen ollutkaan, on Avatar silti hyvä elokuva. Visuaalisesti suorastaan mahtavaa katottavaa. Rymistelyä on myös siinä määrin, että tän parissa sen kaks ja puol tuntia viihtyy helposti.

Keräilijä
Käyttäjä

rating 80,000

Välillä vastaan tulee elokuva jonka jälkeen tulee "masennus" mihin kuuluu ajatus siitä että miksei tälläinen voisi olla totta.
Ja halu katsoa kyseinen elokuva toisen kerran on suuri.
En tiedä muiden kokemuksista mutta tämä oli sellainen elokuva.
Ja se tarkoittaa sitä että elokuva kuuluu todellakin historiamme suurimpiin "haikeimpiin" elokuviin.
3d PÄÄ kipeä-..... ja silmät..
itse en ihan heti perään kyseistä elokuvaa katsoisi.
hyvä oli. 4/5

Kuosimodo
Käyttäjä

rating 80,000

Ihan hyvä elokuva mutta ehkä liikaa hypetetty.

kuperkeikka
Käyttäjä

rating 80,000

Noniin nyt on sitten yksi maailman kalleimmista elokuvista nähty. Ja kyllähän se lievä pettymys oli. Huono elokuva ei ole missään tapauksessa muttei se täydellinenkään ole. Pakko kyllä kehua vielä sitä elokuvan ulkonäköä vaikka sitä on kaikkialla paljon hehkutettu. Aivan mahtavan näköinen elokuva ja 3D tuo oman pikku lisäyksensä näyttävyyteen. Varsinkin Pandoran metsissä liikuskelu on yhtä visuaalista juhlaa. Tämä onkin sellaisia elokuvia jotka on pakko nähdä 3D:nä. 3D-kikkailu on erittäin onnistunutta, vaikka olisin toivonut sitä hieman ehkä lisääkin. Lopun taistelukohtaus oli myös todella näyttävä.
Sitten niihin huonoihin puoliin. Juoni on kuten ennalta odotinkin melko kliseinen. Ei se nyt niin huono ollut kuin luulin, mutta melko kehno silti. Välillä häiritsi sekin, että elokuvan on pakko yrittää olla koko ajan hyvin massiivinen kuoromusiikkeineen ja ihmisten karjahteluineen. Hahmot olivat myös monissa elokuvissa käytettyjä, kuten esimerkiksi tämä kovanaama pahis kenraali. Näistä seikoista huolimatta Avatar on silti erittäin suositeltava kokonaisuus ja todella komea pätkä.

lakku
Käyttäjä

rating 80,000

Neljän tähden viihdettä. Taas huomattiin kuinka leffan aliarvioida sen kauhean hypetyksen takia. Pandoran maailma on järjettömän hieno ja musiikki on korkeanlaatuista. Elokuvan lopun voi kyllä jo arvata kun leffaa on katsonut jonkin aikaa. Onnellisen lopun sijaan, olisin toivonut traagista loppua. Visuaaliselta puoleltaan ansaitsi Oscarit!

lollero
Käyttäjä

rating 80,000

Oikein hyvä Sci-ifi seikkailu.

MaidenFani
Käyttäjä

rating 80,000

Kaunis ja viihdyttävä mutta liian ennalta-arvattava leffa. Efektit olivat niin upeita että ne toivat tunnelmaa tähän elokuvaan. Worthingtonille taas tuollainen keskiverto suoritus mutta se ei paljon haittaa.

Makke_95_
Käyttäjä

rating 80,000

Olen tämän kerran aikaisemmin nähnyt noin 4 vuotta sitten ja nyt oli uusintakatselun aika. Olipa aikamoista efektihuttua, mutta oikein toimivaa sellaista. Juoni ei itsessään ollut mitenkään ihmeellinen mutta itse idea oli kiinnostava. Toteutus oli kyllä loistavaa, maisemat olivat todella upeita. Välillä kuitenkin tuntui kuin olisi katsellut jotain ps3 peliä.
Näyttelijöistä ei ole mitään pahaa sanottavaa mutta ei myöskään mitään ylistettävää. Mutta onhan tämä kuitenkin loppujenlopuksi aika mahtava elokuva.

mauge
Tähtääjä

rating 80,000

Elokuva joka hypetettiin ennakolta taivaisiin. Kävijäsuosion johdosta se kritisoitiin tasapaksuksi toimintamätöksi, jolla on joitain teknisiä ansioita. Mielestäni lopullinen tuomio on julistaa tämä elokuvaklassikoksi.

Samaan tapaan kuin Tuulen viemää Avatar on eeppinen tarina rakkaudesta ja maasta. Tapahtumat tietysti sijoittuvat jollekin muulle planeetalle, mutta maan ja luonnon rakkaudesta on silti kysymys. Tuulen viemää hallitsi tulenpunainen väri. Avatarin elementit ovat pohjustettu kauniiseen siniseen. Silmiä hivelevät myös koristeelliset efektit, jotka tosin vaativat isoa kangasta ja 3D-efektiä päästäkseen lopulliseen oikeuteensa. Visuaalisuuden lisäksi elokuvassa on myös tunnetta. Juonen niin sanottu köyhyys ei haittaa, koska kyse on enemmän hahmoista ja heidän välisistä positiivisista ja negatiivisista jännitteistä. Tämä on näkemys siitä, kuinka vaikea ihmisten on sopia samalle hiekkalaatikolle toisin ajattelevien kanssa. Minusta Avatar on tehty puhtaalla omatunnolla, vaikka jotkut näkevätkin siinä pelkkää taloudellisen hyödyn tavoittelua, koska se varoittelee taloudellisen hyödyn tavoittelusta. Kaksoismoralismia ja salaliittoja nähdään nykyään joka puolella.

Neytirin hahmo on kiehtovan hauras. Hän itse asiassa määrittelee koko elokuvan luonteen, joka on mystinen universaalin rakkauden kaiku. Jake Sully oppii kantapään kautta ja löytää itsestään henkistä potentiaalia. Langin esittämää everstiä katsoessa ei voi ymmärtää, että sama ihminen esitti yli 20 vuotta sitten Manhunterin iljettävää journalistia. Miten hankit nuo lihakset Stephen? Michelle ja Sigourney ovat leffan kovat tytöt. Sigourney on toki hieman seestynyt nuoruuspäivistään, mutta Michelle jaksaa olla aina yhtä tiukkailmeinen. Nuoruus on voimaa ja olen alkanut pitää hänestä, vaikka joskus hieman vierastinkin.

Cameron pysyy pinnalla ja tekee itsestään kuolematonta elokuvantekijää. Viihdespektaakkelien ohjaaja ei saa kovin helposti arvostusta. Cameron sen kuitenkin ansaitsee. Ei se, että katsojatkin tykkää, voi nakertaa niin paljon arvostuksesta pois, miltä nyt näyttää. Huikea idea on toteutettu samanlaisella pieteetillä kuin Titanickin, hatut pois päästä!

meze1
Käyttäjä

rating 80,000

MIKSI? Miksi en katsonut tätä elokuvaa jo aikaisemmin. Ennakkoluuloja...?? Mahdollisesti... Mutta nyt kaksikin kertaa tämän nähneenä voin vakuuttaa tämän olevan yksi parhaimpia fantasia elokuvia!!

Mutta, koska en antanut edes 4.5 tähteä, niin osaksi jäi kohtia, jotka olisi voinut tiivistää ja osassa jäi kohtaus hiukan laimeaksi. Todellinen arvosana olisi kuitenkin 4.25. :)

motorzet0
Käyttäjä

rating 80,000

Pawe87
Käyttäjä

rating 80,000

Eipä tästä oikein voinut olla pitämättä. Juoni ei ollut sieltä omaperäisimmästä päästä eikä sen kummempia tunteita herättänyt suuntaan tai toiseen. Mutta se miten tämä keskinkertainen juoni oli tuotu sitten visuaalisesti esille, oli kauneinta ikinä. Huiman maailman on Cameron onnistunut luomaan ja saanut sen tallennettua. Paljon mielenkiitoista leffassa on ja tarina kulkee mukavasti oikeastaan alkua lukuunottamatta, joka tuntui hieman liian hätäiseltä. Vaikka elokuva olikin pitkä, niin olisi tätä kyllä mielellään katsellut pidempäänkin...

Rambätmän
Käyttäjä

rating 80,000

Kaiken kritisoinnin jälkeen tämä oli parempi kuin odotin. Avatar on todella erittäin kaunista katseltavaa upean 3D-jäljen ja ihanan värimaailman ansiosta. Juoni onkin se asia, joka tässä todella yllätti. Se on aikalailla tallottu kaikkialla, mutta ei se nyt niin heikko ollut. Ehkä tässä on nyt vain se ongelma, että juoni ei ole hienoudessaan samalla tasolla visuaalisen asun kanssa.
Oli positiivistä nähdä uusia näyttelijöitä ja yllättyä heidän vakuuttavista roolisuorituksistaan. Sam Worthington tullaan varmasti näkemään lähitulevaisuudessa useissa suurissa rooleissa.

Shotter
Käyttäjä

rating 80,000

Avatar oli ihan ok juoneltaan. Tehosteet ja hahmot hienosti tehty kelpo leffa.

suklaanappi
Käyttäjä

rating 80,000

Tykkäsin :) Ihana ku se juoksi ekan kerran avatarina!!! Annan 4 tähtee, mutta harmi vaan ei kyllä oo läheskää esim. Titanicin arvonen ja mmm hirveen surullinen lopusta! :( Mutta kannataa kattoo!

TaoTao
Käyttäjä

rating 80,000

Parasta 3D:eetä mitä on toistaiseksi tullut, ei niin että 3D on ollut se mauste mukana, vaan se on ollut elokuvan toteutustavan edellytys. Äärimmäisen kaunis ja viihdyttävä, valitettavasti ei kotiteatterissa jaksa toistaiseksi viihdyttää jättämättä jotain pientä puuttumaan.

Ticktock
Käyttäjä

rating 80,000

4 tähteä pelkästään estetiikan takia, 5 tähteä jos juonta olisi maltettu hioa.

tikox
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuva:

+
Teatterikokemus:

=

Ja tuokin on toki yläkanttiin, sääli. Kässärissä olisi potentiaalia ollut vaikka sarjaksi asti. Mutta me saimme tämän visuaalisesti komean suoraviivaisen seikkailuleffan.
http://chud.com/articles/...HAT-ALMOST-WAS/Page1.html

voksKa
Käyttäjä

rating 80,000

Visuaallisesti törkeän hieno, mutta elokuvallisesti ei nyt mikään aivan tajunnanräjäyttävä

Xsamid
Käyttäjä

rating 80,000

=(:?-)
Käyttäjä

rating 80,000

2-Edge
Käyttäjä

rating 80,000

_joona_
Käyttäjä

rating 80,000

_NoBody_
Käyttäjä

rating 80,000

_torres
Käyttäjä

rating 80,000

albertfish
Käyttäjä

rating 80,000

Also Starring
Käyttäjä

rating 80,000

Altema
Käyttäjä

rating 80,000

Antonio Brave
Käyttäjä

rating 80,000

Aragorn86
Käyttäjä

rating 80,000

Ariescifer
Käyttäjä

rating 80,000

arttuu99
Käyttäjä

rating 80,000

arvasin
Käyttäjä

rating 80,000

Arwin
Käyttäjä

rating 80,000

AxZ
Käyttäjä

rating 80,000

bananas
Käyttäjä

rating 80,000

Brutal_Action
Käyttäjä

rating 80,000

Bungle
Käyttäjä

rating 80,000

burningwolle
Käyttäjä

rating 80,000

carloz
Käyttäjä

rating 80,000

cassie
Käyttäjä

rating 80,000

Chaude
Käyttäjä

rating 80,000

Cherry Darling
Käyttäjä

rating 80,000

chriisu
Käyttäjä

rating 80,000

cilla
Käyttäjä

rating 80,000

CorporalCauliflower
Käyttäjä

rating 80,000

craint
Käyttäjä

rating 80,000

dadska
Käyttäjä

rating 80,000

Danny
Käyttäjä

rating 80,000

Darkman900
Käyttäjä

rating 80,000

Deckard
Käyttäjä

rating 80,000

Diminution
Käyttäjä

rating 80,000

Dr. Zaius
Käyttäjä

rating 80,000

Eetwartti
Käyttäjä

rating 80,000

EL5
Käyttäjä

rating 80,000

Elmeri
Käyttäjä

rating 80,000

Elmo000
Käyttäjä

rating 80,000

elokuvafanittaja
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvaihminen
Käyttäjä

rating 80,000

elpadre81
Käyttäjä

rating 80,000

enya
Käyttäjä

rating 80,000

EPI
Käyttäjä

rating 80,000

Eximius84
Käyttäjä

rating 80,000

Fakiiri
Käyttäjä

rating 80,000

farrell, depp & heath
Käyttäjä

rating 80,000

Glen
Käyttäjä

rating 80,000

Gorsto
Käyttäjä

rating 80,000

Grinch
Käyttäjä

rating 80,000

haisku
Käyttäjä

rating 80,000

Hannuzka79
Käyttäjä

rating 80,000

Harkasammakko
Käyttäjä

rating 80,000

Hausi
Käyttäjä

rating 80,000

hehahi
Käyttäjä

rating 80,000

heinomi3
Käyttäjä

rating 80,000

HENRiZ
Käyttäjä

rating 80,000

Henz
Käyttäjä

rating 80,000

Herra Igor
Käyttäjä

rating 80,000

HERRAigorcock
Käyttäjä

rating 80,000

Hessuu
Käyttäjä

rating 80,000

Houvier
Käyttäjä

rating 80,000

humanity
Käyttäjä

rating 80,000

Indy15
Käyttäjä

rating 80,000

Jaarli
Käyttäjä

rating 80,000

Jackk
Käyttäjä

rating 80,000

Jampe_69
Käyttäjä

rating 80,000

Jamppahattu
Käyttäjä

rating 80,000

jani87
Käyttäjä

rating 80,000

JebuX
Käyttäjä

rating 80,000

Jei
Käyttäjä

rating 80,000

JelunK1
Käyttäjä

rating 80,000

JimTruman
Käyttäjä

rating 80,000

joaquin phoenix
Käyttäjä

rating 80,000

John Smith
Käyttäjä

rating 80,000

JohnieH
Käyttäjä

rating 80,000

johnlee5
Käyttäjä

rating 80,000

Jon_1
Käyttäjä

rating 80,000

Joppe
Käyttäjä

rating 80,000

jubaa85
Käyttäjä

rating 80,000

jude43
Käyttäjä

rating 80,000

juustohöylä
Käyttäjä

rating 80,000

Kamigunn
Käyttäjä

rating 80,000

Kampis
Käyttäjä

rating 80,000

KARHU---
Käyttäjä

rating 80,000

Karkkipussi
Käyttäjä

rating 80,000

Katmand0r
Käyttäjä

rating 80,000

kotipiru
Käyttäjä

rating 80,000

KovisSr
Käyttäjä

rating 80,000

Kristiina68
Käyttäjä

rating 80,000

Kuu-Ukko
Käyttäjä

rating 80,000

kuunsuru
Käyttäjä

rating 80,000

laaars
Käyttäjä

rating 80,000

lade271
Käyttäjä

rating 80,000

Lennie
Käyttäjä

rating 80,000

lenny
Käyttäjä

rating 80,000

leopets
Käyttäjä

rating 80,000

Lindeman
Käyttäjä

rating 80,000

Lorcan
Käyttäjä

rating 80,000

Mad movie man
Käyttäjä

rating 80,000

Mäizellou
Käyttäjä

rating 80,000

makuunimartti
Käyttäjä

rating 80,000

MarjoR
Käyttäjä

rating 80,000

Markku11
Käyttäjä

rating 80,000

mersilja
Käyttäjä

rating 80,000

Miivil
Käyttäjä

rating 80,000

milkman
Käyttäjä

rating 80,000

Minoko92
Käyttäjä

rating 80,000

Montaasi
Käyttäjä

rating 80,000

Moskari
Käyttäjä

rating 80,000

Murtaja
Käyttäjä

rating 80,000

Myntti
Käyttäjä

rating 80,000

Neddman
Käyttäjä

rating 80,000

nitoja
Käyttäjä

rating 80,000

nurkka_
Käyttäjä

rating 80,000

ozzzku
Käyttäjä

rating 80,000

Paprica
Käyttäjä

rating 80,000

Pasma
Käyttäjä

rating 80,000

Pedroo
Käyttäjä

rating 80,000

pilikki
Käyttäjä

rating 80,000

pilkutsalo
Käyttäjä

rating 80,000

Pix
Käyttäjä

rating 80,000

PSNHLFTW
Käyttäjä

rating 80,000

psykedelia
Käyttäjä

rating 80,000

puli
Käyttäjä

rating 80,000

pyrr3
Käyttäjä

rating 80,000

Raggari
Käyttäjä

rating 80,000

Rainbrain
Käyttäjä

rating 80,000

recreazion
Käyttäjä

rating 80,000

Rinsq
Käyttäjä

rating 80,000

Samt
Käyttäjä

rating 80,000

sännm
Käyttäjä

rating 80,000

satuilta
Käyttäjä

rating 80,000

Seppochu
Käyttäjä

rating 80,000

SetsukaGirl
Käyttäjä

rating 80,000

Sinipiika
Käyttäjä

rating 80,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 80,000

Sunisiks
Käyttäjä

rating 80,000

Suntio
Käyttäjä

rating 80,000

Taika-Jacques
Käyttäjä

rating 80,000

Team Mb
Käyttäjä

rating 80,000

Teknopottu
Käyttäjä

rating 80,000

TheDude
Käyttäjä

rating 80,000

Thren
Käyttäjä

rating 80,000

Thuuki
Käyttäjä

rating 80,000

Tiina97
Käyttäjä

rating 80,000

Timppa78
Käyttäjä

rating 80,000

tirehtööri
Käyttäjä

rating 80,000

Tirppa_
Käyttäjä

rating 80,000

Tjau
Käyttäjä

rating 80,000

tjsalo
Käyttäjä

rating 80,000

Tolppanen
Käyttäjä

rating 80,000

traappe
Käyttäjä

rating 80,000

Tsingis
Käyttäjä

rating 80,000

tup0x
Käyttäjä

rating 80,000

upp-mE
Käyttäjä

rating 80,000

uusis
Käyttäjä

rating 80,000

Vaikuttaja
Käyttäjä

rating 80,000

v!du
Käyttäjä

rating 80,000

Vigilante
Käyttäjä

rating 80,000

Villetys
Käyttäjä

rating 80,000

Waari^
Käyttäjä

rating 80,000

windrider
Käyttäjä

rating 80,000

Wiuhuri
Käyttäjä

rating 80,000

X-tyyppi
Tykittäjä

rating 80,000

Zoidberg
Käyttäjä

rating 80,000

Zombiepony
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Avatar
Avatar arvosana 3,67
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
162 min
Ohjaajat:
James Cameron
Käsikirjoittajat:
James Cameron
Pääosanäyttelijät:
CCH Pounder, Giovanni Ribisi, Joel Moore, Michelle Rodriguez, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Wes Studi, Zoe Saldana
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti